ΑΕΚ: Το κέντρο είναι το θέμα στη Λεωφόρο

Αποτελεί κοινή παραδοχή, ότι η ΑΕΚ φέτος «πονά» στο κέντρο. Οι επιλογές που υπάρχουν για τη μεσαία γραμμή, δεν ήταν επαρκείς ούτε ποσοτικά, ούτε ποιοτικά.

Η ΑΕΚ υστερεί εμφανώς έναντι του ανταγωνισμού, είναι μια ομάδα κομμένη στα δύο και αυτό μεγεθύνεται τώρα, λίγο πριν την έναρξη των πλέι οφ. Βλέπετε, στη δεδομένη εδώ και καιρό απουσία του Γαλανόπουλου, προστίθενται οι απώλειες του τιμωρημένου Σιμάνσκι και του Σάκχοφ που είχε πάρει άδεια προκειμένου να διευθετήσει την άφιξη της οικογένειας του από την εμπόλεμη Ουκρανία.

Ο Οφρυδόπουλος ψάχνεται για να βρει τον τρόπο που θα καλύψει την κατάσταση στην προβληματική μεσαία γραμμή του. Ηδη, από την περασμένη εβδομάδα και την αυλαία του πρωταθλήματος, έριξε στο τραπέζι τον άσο που λέγεται Χατζισαφί. Ο Ιρανός δεν έβγαλε μάτια στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά έδειξε πως μπορεί να είναι υπολογίσιμος. Αλλωστε, πρόκειται για παίκτη που εδώ και χρόνια – στο πρωτάθλημα και την Εθνική της χώρας του – χρησιμοποιούνταν πολλές φορές ως επιτελικός χαφ ή αριστερός εξτρέμ.

Ο Χατζισαφί έδειξε με την εικόνα του, πως μπορεί να δώσει λύσεις σε αυτόν τον τομέα. Τα δυο βασικά χαρακτηριστικά στοιχεία που εμφανίζει στο παιχνίδι του και ικανοποιούν αφορούν την συνέπεια που δείχνει στα αμυντικά καθήκοντα και τη δημιουργική ικανότητα. Δηλαδή, αφ’ ενός ο Ιρανός δεν είναι αδιάφορος και κυνηγά κάθε φάση και αφ’ ετέρου, έχει την ικανότητα να μεταφέρει την μπάλα και να ενώσει τις γραμμές.

Στην εξίσωση ο Λε Ταλέκ

Είναι αλήθεια, πως υπάρχει πλέον ξεκάθαρη πρόθεση στην ΑΕΚ να υπάρξει και πιθανή διαφοροποίηση του σχηματισμού, τώρα που υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη πίεση και αδήριτη ανάγκη για βαθμούς. Το 4-3-3 ή 4-1-4-1, συζητείται εντόνως, αλλά δεν υπάρχει πια και μεγάλη επάρκεια παικτών για να δοκιμαστεί. Πάντως, είναι δεδομένο πως στην εξίσωση των πλέι οφ θα μπουν ολοένα και περισσότεροι παίκτες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο Λε Ταλέκ.

Ο Γάλλος είναι δεδομένο πως δεν έχει ικανοποιήσει. Λαμβάνει ένα από τα υψηλότερα συμβόλαια της ΑΕΚ, είναι παίκτης που αποκτήθηκε για να κάνει τη διαφορά, αλλά είναι σκιά του εαυτού του και μακριά από κάθε προσδοκία. Ακόμα και έτσι πάντως, στη λειψανδρία που υπάρχει στην ΑΕΚ και με συγκεκριμένα ζητήματα που δεν γιατρεύονται, είναι σημαντικό να μπει στο παιχνίδι. Είτε ως καθαρός κόφτης με πιθανή μετατροπή της διάταξης, είτε ακόμα και ως στόπερ, εκεί που επίσης πάσχουν οι «κιτρινόμαυροι».

Στην ΑΕΚ περιμένουν να δουν έστω και στο φινάλε, τον πραγματικό Λε Ταλέκ, που έκανε πορεία στο Champions League και έπαιζε επί χρόνια βασικός στο γαλλικό πρωτάθλημα. Αλλωστε, ο παίκτης είναι εδώ τουλάχιστον ως το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου, άρα αποτελεί υποχρέωση της ΑΕΚ να βρει τρόπο να πάρει όσα μπορεί περισσότερα από αυτόν και να κριθεί τελεσίδικα αναφορικά με τις ικανότητες του να προσφέρει.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News