Ολυμπιακός: Μίκη, ο Θρύλος σου σήκωσε το 47ο στα ουράνια!

Ο Πειραιάς γιόρτασε, ξεφάντωσε, τίμησε ένα ιστορικό επίτευγμα όπως άρμοζε στο 47ο πρωτάθλημα της ιστορίας του! Ο Πειραιάς αποθέωσε τον Ολυμπιακό του, σε μια βραδιά που έστειλε τις μουσικές και τα τραγούδια της μέχρι τις Πύλες του Παραδείσου. Εκεί που μια θρυλική φιγούρα, είναι σίγουρο ότι θα φορούσε με περηφάνια το ερυθρόλευκο κασκόλ της και θα τραγουδούσε με τον Μπάμπη Στόκα και τους 33.000 φίλους των πρωταθλητών τους δικούς του στίχους.

Το 47ο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού ήταν αφιερωμένο στον ένα και μοναδικό Μίκη Θεοδωράκη που ξεκίνησε το ύστατο ταξίδι του στις 2 Σεπτεμβρίου του 2021, όταν ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του άρχιζαν ουσιαστικά τη δική τους περιπέτεια προς την κατάκτηση του τρίτου διαδοχικού πρωταθλήματος.

Ένα Καραϊσκάκη να τραγουδά τη «Θάλασσα του Πειραιά»!

Με τον «κόκκινο» Μπάμπη Στόκα να ντύνει με την απαράμιλλη φωνή του τις αξέχαστες δημιουργίες του εθνικού μας μουσικοσυνθέτη, η βραδιά ήταν από το ξεκίνημα μαγική, ονειρεμένη και άκρως συναισθηματική. Κι όταν όλο το Καραϊσκάκη τραγούδησε τη «Θάλασσα του Πειραιά», το λιμάνι δάκρυσε από συγκίνηση!

Άλλωστε ήταν η πρώτη κούπα του «στρατηγού» Πέδρο Μαρτίνς που γιορτάστηκε στην αγκαλιά του δωδέκατου παίκτη του. Γιατί, όπως, πολύ εύστοχα επεσήμανε και ο παρουσιαστής των τίτλων, Χρήστος Φερεντίνος, στην έναρξη της φιέστας για το 47ο «τις άλλες δύο οι παίκτες και ο προπονητής της είχαν γιορτάσει μακριά σας, μακριά από τον κόσμο μας». Άτιμη πανδημία…

Οι «γοργόνες»… έριξαν κόκκινο στη νύχτα, ο Βαλμπουενά το απογείωσε

Με το… κόκκινο κρασί να ρέει άφθονο στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη, η εμφάνιση της πρωταθλήτριας Ευρώπης γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού αποτέλεσε το ορεκτικό πριν το… κυρίως πιάτο της στέψης. Ή για να ακριβολογούμε πριν από το πρώτο ρεσιτάλ του παρουσιαστή Ματιέ Βαλμπουενά ενώπιον κοινού! Γιατί θα ήταν κρίμα να μην επαναληφθεί το περσινό σόου του Γάλλου μπροστά σε 33.000 παραληρούντες «ερυθρόλευκους» φιλάθλους. Άλλο να το ζεις τηλεοπτικά και άλλο… live!

«Σεισμός» για Μαρινάκη και Μαρτίνς

Και κάπου εκεί, άρχισε η… σεισμική αποθέωση των μεγάλων πρωταγωνιστών της κατάκτησης ενός ακόμη «ερυθρόλευκου» πρωταθλήματος. Με τον Χρήστο Φερεντίνο να ζητά από τον Βαγγέλη Μαρινάκη εκτός από το 50ό και… γρήγορα ακόμη και κούπα στην… Premier League με τη Νότιγχαμ («κάτσε να ανέβουμε πρώτα», ήταν η λακωνική απάντηση του διοικητικού ηγέτη του Ολυμπιακού). Είπαμε, όμως. Ήταν η ώρα του Ματιέ Βαλμπουενά! Φορώντας μαύρο γυαλί και… κυνηγώντας να μπουγελώσει τον Χρήστο Φερεντίνο, ο Γάλλος άσος υποδέχτηκε τους συμπαίκτες του στον αγωνιστικό χώρο με τις παραδοσιακές κραυγές, τον τρελό χορό του και κρατώντας ένα καπνογόνο στο χέρι! Μετά την απονομή ανέβηκε ως τα δημοσιογραφικά για να καταβρέξει τους πάντες με σαμπάνια…

Ήταν η στιγμή να υψωθεί το 47ο στα ουράνια. Από τα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη και του μεγάλου αρχηγού Αβραάμ Παπαδόπουλου στα χέρια όλων των «ερυθρόλευκων» ποδοσφαιριστών κι από εκεί στον ουρανό του Πειραιά!

Ένα ακόμη «ερυθρόλευκο« παραμύθι είχε ολοκληρωθεί. Το επόμενο είχε μόλις ξεκινήσει…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News