Στοίχημα: Μάντσεστερ Σίτι ή Λίβερπουλ; Εκεί δίνουν το πρωτάθλημα οι book, μετά το 2-2 του «Etihad»

Η Μάντσεστερ Σίτι και η Λίβερπουλ μας χάρισαν ένα καταπληκτικό παιχνίδι την Κυριακή. Μετά το 2-2, όμως, πως διαμορφώνεται το τοπίο της κατάκτησης του τίτλου στην Premier League από στοιχηματικής άποψης;

Η αλήθεια είναι πως παρόλο που η κούρσα μένει «ανοικτή», επτά αγωνιστικές πριν από το τέλος, με τις δύο ομάδες στον… πόντο (Μάντσεστερ Σίτι 74 -Λίβερπουλ 73) οι αποδόσεις δεν έχουν επηρεαστεί ιδιαίτερα. Οι book συνεχίζουν να δίνουν τη Μάντσεστερ Σίτι φαβορί για την κατάκτηση στο 1,40. Η Λίβερπουλ βρίσκεται στο 3,00.

Ωστόσο ακούγοντας τους πρωταγωνιστές μετά από το τέλος του ματς δίνεται η εντύπωση πως εκείνοι βλέπουν τη «μάχη» του τίτλου να… κρέμεται από μια κλωστή. «Ένα παιχνίδι να μην νικήσουμε και δεν πρόκειται να πάρουμε το πρωτάθλημα», είπε χαρακτηριστικά ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα. «Ακόμη και να νικούσαμε δεν πρόκειται να τέλειωνε η υπόθεση. Έχει δρόμο ακόμη», ανέφερε από τη μεριά του εκείνος της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ.

Την ίδια αίσθηση έχουν και οι παίκτες. Οι μεν πως πρέπει να νικήσουν όλα τα παιχνίδια τους και οι δε πως όλα μένουν ανοικτά. «Ξέρουμε πως δεν εξαρτάται από εμάς, αλλά από εκείνους, οπότε ας ελπίσουμε να χάσουν βαθμούς», τόνισε χαρακτηριστικά ο αμυντικός της Λίβερπουλ, Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ.

Το πρόγραμμα είναι «κλειδί»

Φυσικά, στη διαμόρφωση της παρούσας εικόνας παίζει σημαντικό ρόλο και το πρόγραμμα. Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται την Μπράιτον στις 20 του μήνα. Τρεις μέρες μετά παίζει με τη Γουότφορντ, πάλι εντός έδρας, και ακολούθως έχει ματς με την Λιντς (εκτός), τη Νιούκαστλ (εντός), τη Γουέστ Χαμ (εκτός) και τη Μάντσεστερ Σίτι (εντός) ενώ απομένει να προγραμματιστεί και το ματς με τη Γουλβς (εκτός).

Την ίδια στιγμή, η Λίβερπουλ παίζει στις 19 του μήνα ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στις 24 ντέρμπι με την Έβερτον (αμφότερα εντός έδρας). Έπειτα επισκέπεται τη Νιούκαστλ, υποδέχεται την Τότεναμ, ακολουθούν εκτός έδρας ματς με την Άστον Βίλα και τη Σαουθάμπτον και κλείνει στο γήπεδό της με τη Γουλβς.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News