Super League: Η πληρότητα των γηπέδων μας μάρανε…

Super League: Η πληρότητα των γηπέδων μας μάρανε… Γιατί δεν γέμισε κανένα γήπεδο με την επιστροφή στη δράση και τα play offs

Ο Θεολόγος Αλεξανδράτος γράφει για τις πολλές άδειες θέσεις στις εξέδρες των ελληνικών γηπέδων παρά την άρση των μέτρων για τον κορονοϊό. 

Φαγωθήκανε τόσο καιρό οι ομάδες να γκρινιάζουν για τους περιορισμούς που επέβαλλε η κυβέρνηση στην παρουσία των φιλάθλων στα γήπεδα λόγω της πανδημίας. Η άρση των περιορισμών δεν έφερε την προσέλευση που οι ΠΑΕ, τουλάχιστον οι μεγάλες, θα περίμεναν αλλά αυτό (έπρεπε να) ήταν αναμενόμενο.

Οι συνήθειες των φιλάθλων έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια και η περιπέτεια που ζούμε την τελευταία διετία με τον καταραμένο ιό έπαιξε το ρόλο της σε αυτό.

Το γεγονός ότι υπάροχυν δύο πλατφόρμες συνδρομητικές που δείχνουν το ίδιο προϊόν, έστω κι αν το συγκεκριμένο δεν είναι και το καλύτερο, και μάλιστα αυξάνουν τους συνδρομητές τους είναι ενδεικτικό της τάσης που κυριαρχεί στον φίλαθλο κόσμο.

Τα περισσότερα γήπεδα στη Super League δεν συμβαδίζουν με την εποχή

Δεν έχασαν το ενδιαφέρον τους για την μπάλα οι Ελληνες παρότι οι ομάδες μας προσπαθούν χρόνια τώρα να πετύχουν κάτι τέτοιο. Εξακολουθούν οι φίλαθλοι να νοιάζονται για όσα συμβαίνουν στα γήπεδά μας αλλά πλέον προτιμούν να το κάνουν από απόσταση και με την άνεσή τους.

Οταν ο άλλος μπορεί να δει την αγαπημένη του ομάδα από τον καναπέ του και τη ζεστασιά του σπιτιού του, δεν είναι καθόλου εύκολο να πειστεί να αφήσει τη βολή του και να ταλαιπωρηθεί στο (οποιοδήποτε) γήπεδο.

Δυστυχώς παρότι βρισκόμαστε στο 2022 τα περισσότερα ελληνικά γήπεδα δεν συμβαδίζουν με την εποχή. Δεν υπάρχουν οι ανέσεις που θα προσελκύσουν την φίλαθλη μάζα και σε πλείστες περιπτώσεις δεν μπορείς ούτε την ανάγκη σου να κάνεις αν θες να δεις την ομάδα σου εκ του σύνεγγυς.

Στην υπόλοιπη Ευρώπη το γήπεδο είναι πλέον μόδα, είναι μυσταγωγία

Στα περισσότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης το να πας στο γήπεδο είναι διασκέδαση που φτάνει στα όρια της μυσταγωγίας. Οι φίλαθλοι θα συναντηθούν σε παρακείμενα μαγαζιά για έναν καφέ ή μία (λέμε τώρα…) μπύρα, θα φωνίσουν κάτι από την μπουτίκ και θα πάνε σε ένα χώρο όπου θα τους σέβονται και θα αισθάνονται άνθρωποι.

Στη χώρα μας δεν συμβαίνει αυτό και η έλλειψη στοιχειωδών ανέσεων σε συνδυασμό με το μέτριο θέαμα έχει κρατήσει τον κόσμο μακριά από τις κερκίδες. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι πλέον (σε σταθερή βάση) στα γήπεδα πάνε κάποιοι ρομαντικοί και το οργανωμένο αληταριό.

Αν αυτό θέλουν οι ελληνικές ομάδες, τότε πάω πάσο. Αν θέλουν να διαφοροποιήσουν την κατάσταση και να ξαναδούν κόσμο σε ποσότητα και σταθερή παρουσία, θα πρέπει να αλλάξουν πολλά.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News