Ολυμπιακός: Ο Ελ Αραμπί σκοράρει, ο Φορτούνης σολάρει και το βασικό τακτικό στοιχείο που δουλεύει ο Μαρτίνεθ

Ολυμπιακός: Ο Ελ Αραμπί σκοράρει, ο Φορτούνης σολάρει και το βασικό τακτικό στοιχείο που δουλεύει ο Μαρτίνεθ

Τι έδειξε ο Ολυμπιακός στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας που ήταν σοβαρό κι ενδεικτικό της δουλειάς Μαρτίνεθ. Γράφει ο Αλέξανδρος Χρηστάκος.

Ο Ολυμπιακός έδωσε το πρώτο φιλικό επί εποχής Ντιέγκο Μαρτίνεθ, που ήταν με την Σλοβάτσκο.

Σίγουρα ήταν ένα πρώτο τεστ κι ενώ ο Ολυμπιακός δουλεύει μεταγραφές που θα τον ενισχύσουν και θα αλλάξουν το ρόστερ του καθώς ο Αντόνιο Κορδόν πήρε φόρα!

Αλλά βγήκαν και χρήσιμα συμπεράσματα για την τακτική εικόνα που θα έχουν οι ερυθρόλευκοι.

Το πρώτο και πιο βασικό είναι η ταχύτητα της εναλλαγής της μπάλας στην επίθεση. Οι συνδυασμοί που βγήκαν ή και δεν βγήκαν ήταν πολλοί.

Ο καλύτερος όλων ήταν στο γκολ με το οποίο ο Ελ Αραμπί έκανε το 1-0. Πάσα με την μία και η μπάλα έφτασε με ακαριαία ταχύτητα στον Μαροκινό μπόμπερ.

Ήταν ο πρώτος συνδυασμός που φάνηκε πως ήταν δουλειά τακτικής στην προετοιμασία.

Τέτοια συνδυασμοί με τρίγωνα παικτών ή και τετράγωνα πήγε να βγάλει ο Ολυμπιακός σε όλο το ματς.

Θα δούμε λοιπόν έναν Ολυμπιακό, που θα βασίζεται στην ταχύτητα στα πόδια αλλά και στην σκέψη. Και σε αυτό μπορεί να βοηθήσει ο Ελ Αραμπί, αναφορικά με τα τελειώματα και δεν αποκλείεται τελικά να μείνει στην ομάδα. Αν και αυτό είναι στον αέρα.

Ο Μαρτίνεθ δουλεύει τον Φορτούνη

Το άλλο βασικό στοιχείο έχει όνομα. Κώστας Φορτούνης. Ο πιο ποιοτικός Έλληνας ποδοσφαιριστής.

Ο Μαρτίνεθ, από τις προπονήσεις στο Ρέντη ακόμα, είχε δείξει πψς θέλει να αξιοποιήσει όλες τις τεχνικές αρετές του. Είναι ξεκάθαρα ο μαέστρος της ομάδας.

Με κινήσεις στην πρώτη ζώνη ανάπτυξης, δηλαδή ανάμεσα από τα χαφ και τα στόπερ της αντίπαλης ομάδας. Παίρνει βοήθειες για να βρίσκει ανοικτούς χώρους, από τα εξτρέμ. Ώστε με λιγότερη πίεση να μπορεί να δημιουργεί.

Τι θα έχει ο νέος Ολυμπιακός

Τρίτο βασικό κομμάτι το κλέψιμο μπάλας. Πίεση στην μπάλα πάνω στον αντίπαλο. Βασικό συστατικό των ομάδων που δούλεψε και στο παρελθόν ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Σίγουρα ακόμα είμαστε στην αρχή. Ο Ολυμπιακός θέλει δουλειά και στην πορεία θα αρχίσουν να γίνονται πιο ορατά τα δείγματα δουλειάς του Μαρτίνεθ.

Αλλά ο Ολυμπιακός κόντρα στην Σλοβάτσκο και χωρίς μεταγραφές άφησε χαμόγελα. Κυρίως γιατί αρχίζει να γίνεται ξανά ομάδα και οι παίκτες χαίρονται το ποδόσφαιρο.

Αυτό που θέλουν Μαρτίνεθ, Κορδόν είναι να παίζουν οι Πειραιώτες ποδόσφαιρο που να το χαίρονται όλοι. Με δομές και πολλά αγωνιστικά τρικ. Που θα τους κάνουν και απρόβλεπτους. Το έχουν επισημάνει και στους παίκτες. Το είπαν και κατά την παρουσίαση τους στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Θέλουν ένα αγωνιστικό μοντέλο που θα έχει πλαίσια, αλλά θα είναι δύσκολο να αποκρυπτογραφήσει ο αντίπαλος.

Γι’ αυτό καλό είναι στα φιλικά να μην στεκόμαστε στα συστήματα. Αλλά στις μικρές λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News