Ολυμπιακός: «Φώναξαν» για νέα συμβόλαια οι Φορτούνης, Πασχαλάκης – «Δέστε» τον Έσε!

Ολυμπιακός: «Φώναξαν» για νέα συμβόλαια οι Φορτούνης, Πασχαλάκης – «Δέστε» τον Έσε!

Ο Ολυμπιακός, που τώρα «δένει» σαν ομάδα έφυγε αλώβητος από τη Νέα Φιλαδέλφεια με τους Φορτούνη, Πασχαλάκη, Έσε να έχουν πολύτιμη συνεισφορά.

Ο Ολυμπιακός πέρασε από την Νέα Φιλαδελφεια κόντρα στην ΑΕΚ σε μια χρονική περίοδο όπου ακόμα δεν είναι έτοιμος.

Οι Κώστας Φορτούνης, Αλέξανδρος Πασχαλάκης ήταν από τις κολόνες που είχε ο Ολυμπιακός, ενώ ο Σαντιάγο Έσε έστειλε το πρώτο μήνυμα, πως μπορεί να αφήσει εποχή.

Σε ένα ντέρμπι πάντα ο τερματοφύλακας μπορεί να φανεί άκρως σημαντικός. Το έκανε ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης με τις δύο αποκρούσεις του στο πρώτο 25 λεπτό. Εκείνο όπου η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα.

Ειδικά η απόκρουση που έκανε ο 34χρονος τερματοφύλακας στην κεφαλιά του Μοχαμάντι είναι από αυτές που πρέπει να διδάσκονται στους νέους τερματοφύλακες.

Με άνοιγμα χεριών πάνω από 2 μέτρα και εντυπωσιακό κορμί ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης «τρομάζει» κάθε αντίπαλο. Ο Έλληνας τερματοφύλακας έχει εξαιρετικές ικανότητες και το έδειξε για μια ακόμα φορά.

Το συμβόλαιο του λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και θα πρέπει να πάει ολοταχώς για ανανέωση. Οι πρώτςς κουβέντες έγιναν ήδη, αλλά μετά την εμφάνιση του κόντρα στην ΑΕΚ, μπήκαν και οι υπογραφές!

Ο Φορτούνης είναι εδώ!

Ηγέτης, με όλη την σημασία της λέξης, ο Κώστας Φορτούνης, Με το περιβραχιόνιο στο χέρι, όσο έμεινε στο ματς, ήταν απειλή για την ΑΕΚ.

Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός έβγαλε όλη την ποιότητα του στο γκολ της ισοφάρισης από τον Ελ Καμπί. Ο τρόπος με τον οποίο «χορεύει» με την μπάλα, λίγο κάτω από το κέντρο, όπου πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, για να δώσει την μπάλα στον Ποντένσε, που «σέρβιρε» στο Μαροκινό ήταν εντυπωσιακός.

Παράλληλα ο Φορτούνης έδειξε όλα τα στοιχεία που πρέπει να έχει ένας αρχηγός. Φώναζε προς τον διαιτητή, συμμετείχε στην αμυντική λειτουργία (αν και δεν είναι το καλύτερο του) και γενικά ήταν εκεί για όλους τους συμπαίκτες του.

Επίσης έχει αλλάξει πολύ και η σωματοδομή του, δείχνοντας κατά πολύ την δουλειά που έκανε και ο ίδιος το καλοκαίρι. Γνωστό πως λήγει το συμβόλαιο του, επίδης γνωστό πως έχουν γίνει κουβέντες για ανανέωση και όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά.

Ο Έσε και ο Ολυμπιακός

Και μια ακόμα επισήμανση. Ο Σατιάγο Έσε έζησε το πρώτο του ντέρμπι. Είναι 21 ετών και μόλις έφυγε από την Αργεντινή. Η εμφάνιση του, ειδικά μετά το πρώτο 25λεπτο που άρχισε να μπαίνει στο κλίμα ο Ολυμπιακός, ήταν εξαιρετική για τα δεδομένα.

Έπαιξε και για τον Μσντί Καμαρά, ο οποίος δεν ήταν στα καλύτερα του. Στο δεύτερο ημίχρονο ειδικά ο Έσε κέρδισε πολλές μονομαχίες και σταμάτησε αρκετές από τις επιθέσεις που ήθελε να κάνει η ΑΕΚ. Η δουλειά του ήταν αθόρυβη, αλλά ο 21χρονος άσος έδειξε πως το μέλλον του ανήκει.

Δύσκολα προσαρμόζονταν άμεσα παίκτες που έρχονταν για πρώτη φορά στην Ευρώπη από την Νότια Αμερική. Ο Έσε όμως δείχνει πως είναι χρόνια στην Ελλάδα. Όλα δείχνουν πως μπορεί να αφήσει εποχή. Προς το παρών, αξίζει να τον παρακολουθούμε πιο στενά…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News