Ολυμπιακός: Ο μασκοφόρος Έσε και το κοντρόλ του Γιόβετιτς

Ολυμπιακός: Ο μασκοφόρος Έσε και το κοντρόλ του Γιόβετιτς

Ο Ολυμπιακός έδειξε την ποιότητα του και στην αναμέτρηση με τον Άρη όπου ο μασκοφόρος Σαντιάγο Έσε και ο Στέβαν Γιόβετιτς ήταν το κερασάκι στην τούρτα του Ντιγκο Μαρτίνεθ.

Ο Ολυμπιακός έδωσε μια ακόμα… παράσταση το βράδυ της Τετάρτης στο Καραϊσκάκη στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Super League κόντρα στον Άρη.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ από τον πάγκο και ο κόσμος στις εξέδρες είδαν πως ο Ολυμπιακός φέτος δεν θα είναι απλά διεκδικητής του τίτλου. Θα είναι η ομάδα που δύσκολα θα την ρίξεις από την κορυφή. Καθώς έβαλε 4 γκολ και στον Άρη με τον μασκοφόρο Σαντιάγο Έσε να εντυπωσιάζει και τον Στέβαν Γιόβετιτς να δείχνει επίσης την ποιότητα του.

Ο Σαντιάγο Έσε πριν από 7 ημέρες στο παιχνίδι με την Φράιμπουργκ για το Europa League έσπασε την μύτη του. Ο Σάλαϊ του έριξε αγκωνιά και τον… έβγαλε νοκ άουτ. Έκανε ράμματα και φαινόταν που θα του έπαιρνε ένα 15νθήμερο για να γυρίσει στην δράση.

Ωστόσο η ραγδαία βελτίωση σε συνδυασμό με το πάθος του για τον Ολυμπιακό τον έφεραν στην ενδεκάδα του αγώνα με τον Άρη, φορώντας προστατευτική μάσκα.

Παρακολουθώντας κανείς λίγο καλύτερα τα όσα έκανε ο 21χρονος Αργεντίνος χαφ μπορεί να καταλάβει γιατί ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ τον έβαλε στην ενδεκάδα.

Ο Σαντιάγο Έσε ήταν το κλειδί για την εύρυθμη αμυντική λειτουργία των Πειραιωτών. Ήταν εκείνος που έκοψε κατά ένα μεγάλο ποσοστό την δημιουργία του Άρη. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μια καλή στιγμή προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου αλλά κι ένα γκολ νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο.

Από εκεί και πέρα ο Σαντιάγο Έσε ήταν ο… βράχος στο κέντρο και ο συνδετικός κρίκος της άμυνας με την επίθεση. Επίσης ξεκίνησε αρκετές φάσεις με την διορατικότητα που τον διακρίνει να δίνει την σωστή πάσα στον κατάλληλο συμπαίκτη!

Φαίνεται, από τις πρώτες του στιγμές στον Ολυμπιακό πως μπορεί να κάνει σπουδαία καριέρα.

Η ποιότητα του Γιόβετιτς

Από την άλλη πλευρά ο Στέβαν Γιόβετιτς διαμόρφωσε το τελικό 4-1 κόντρα στον Άρη. Με ένα γκολ που φάνηκε εύκολο, αλλά μόνο τέτοιο δεν ήταν. Η κλάση του Μαυροβούνιου επιθετικού το έκαναν να φαίνεται εύκολο.

Είναι από τους κορυφαίους σκόρερ στην Ευρώπη κι έχει βάλει ήδη δύο γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα σε 82 λεπτά συμμετοχής!

Την φάση του γκολ που έβαλε κόντρα στον Άρη την ξεκίνησε ο ίδιος. Δέχεται την μπάλα λίγο κάτω από το κέντρο, μετά από πάσα σε κόψιμο φάσης που έκαναν οι φιλοξενούμενοι. Έκανε ένα εντυπωσιακό κοντρόλ με το οποίο ταυτόχρονα ξεμαρκαρίστηκε από τον αντίπαλο, για να την δώσει στον Πεπ Μπιέλ.

Ο 33χρονος επιθετικός έδειξε πως δεν βλέπει τον Ολυμπιακό σαν έναν ακόμα σταθμό στην καριέρα του. Ήρθε για να βάλει πολλά γκολ και να πανηγυρίσει τίτλους.

Καρέ στις 4άρες για τίτλο

Κάπως έτσι η τέταρτη σερί 4άρα που έριξε ο Ολυμπιακός εντός έδρας είναι το καλύτερο μήνυμα για την κούρσα του τίτλου. Μια ομάδα που φτιάχνεται από το μηδέν είναι εντυπωσιακό να έχει τέτοια αποτελέσματα τόσο γρήγορα.

Οι παίκτες χαίρονται το ποδόσφαιρο και φαίνεται. Ο Κώστας Φορτούνης είναι στα καλύτερα του και είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας. Ο Αγιούμπ Ελ Καμπί με τα 9 γκολ σε 11 παιχνίδια δείχνει γιατί ο Ολυμπιακός πάει φουλ για την επιστροφή στο θρόνο του πρωταθλήματος.

Δεν είναι μόνοι τους όμως αφού το σύνολο του Μαρτίνεθ αφήνει υποσχέσεις. Και όταν ρολάρει, εκεί κάπου στον Δεκέμβριο τα πάντα για τον τίτλο θα γίνουν πιο εύκολα. Κρατήστε την εικόνα που είχε μετά το 1-1 , όπου μέχρι στιγμής είναι η καλύτερη του…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News