Ολυμπιακός: Απ’ τον Φορτούνη βαθμούς δεν κλέβεις!

Ολυμπιακός: Απ' τον Φορτούνη βαθμούς δεν κλέβεις!

Ο Ολυμπιακός στερείται άδικα 4 βαθμούς στα χαρτιά και δεν βρίσκεται στην κορυφή, αλλά ο Κώστας Φορτούνης έδειξε και κόντρα στον Παναιτωλικό πως η πορεία του τίτλου στο τέλος θα είναι πετυχημένη. Γράφει ο Αλέξανδρος Χρηστάκος.

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε και το εμπόδιο του Παναιτωλικού κόντρα στον οποίο ο Κώστας Φορτούνης έδειξε για ποιο λόγο είναι ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής.

Άντε να πείτε στον Κώστα Φορτούνη και στους συμπαίκτες του για τους 4 κλεμμένους βαθμούς από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Να δείτε τι θα σας πουν. Γιατί αυτό έγινε. Και όσο αυτό είναι στο μυαλό, τόσο ο Ολυμπιακός θα γίνεται πιο απειλητικός. Το έδειξαν και με την επαγγελματική νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό.

Ολυμπιακός: Η βοήθεια του Κίνι

Η ομάδα του Αγρινίου προηγήθηκε στο σκορ μετά από ένα λάθος του Πεπ Μπιελ, που έχασε την μπάλα σε σημείο όπου ο Παναιτωλικός βρήκε την ευκαιρία να βγει στην αντεπίθεση. Παρεμπιπτόντως ήταν όλη η αντίδραση των ερυθρόλευκων λάθος σε αυτή την αντεπίθεση του Παναιτωλικό.

Δεν ήθελε και πολύ να στραβώσει το ματς, αλλά η μαχητικότητα του Κίνι, που διεκδίκηση και πήρε την μπάλα, ξεκινώντας την φάση του πρώτου γκολ, που προήλθε από σουτ του Έσε, ήταν όλα τα λεφτά.

Ο Φορτούνης εγγυάται για τον τίτλο

Ήταν σημαντικό να πάει ο Ολυμπιακός στην ανάπαυλα του ημιχρόνου και να είναι μπροστά στο σκορ. Αυτό έγινε με την γκολάρα που έβαλε ο Κώστας Φορτούνης. Ήταν το γκολ-καταλύτης αφού αν το σκορ έμενε στο 1-1 τότε ίσως το δεύτερο ημίχρονο να γινόταν ροντέο.

Ο Φορτούνης ξεκλείδωσε τη νίκη με ένα γκολ-ποίημα. Ήταν το τρίτο στα δύο τελευταία παιχνίδια. Καθώς ο αρχηγός των ερυθρόλευκων έβαλε και τα δύο γκολ της νίκης κόντρα στον Αστέρα στην Τρίπολη.

Γενικά για τον 31χρονο άσο ο Νοέμβριος είναι ο μήνας του. Συνολικά έχει βάλει τέσσερα γκολ στα τρία τελευταία παιχνίδια για το πρωτάθλημα.

Επαγγελματική νίκη

Από αυτόν τον παίκτη και γενικά όλο τον Ολυμπιακό φαγώθηκαν 4 βαθμοί με τα όσα έκανε ο Χουάνκαρ και ο Παναθηναϊκός. Αλλά υπάρχει και το CAS, ενώ και η πορεία του τίτλου έχει δρόμο ακόμα.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός δεν έθελξε με την απόδοση του κόντρα στον Παναιτωλικό. Δεν έβγαλε μάτια που λένε. Δείχνει πως ακόμα δεν έχει βγει η δουλειά που γίνεται στο Ρέντη. Υπάρχουν και τα αρκετά προβλήματα τραυματισμών που έχουν βγει και αποτελούν τροχοπέδη.

Για κεντρικό αμυντικό δύδιμο είχε τον 20χρονο Ντόη και τον 23χρονο Μπιανκόν, ο οποίος έδωσε το πρώτο του απαιτητικό παιχνίδι μετά από περίπου 1,5 χρόνο! Κι όμως πήραν και οι δύο θετικό βαθμό.

Επίσης είναι και μερικοί παίκτες που κάνουν αγωνιστική κοιλιά. Μην ξεχνάμε πως στο ρόστερ μπήκαν το καλοκαίρι 17 νέοι παίκτες, ενώ ήρθε και νέος προπονητής. Και το να κάνεις πρωταθλητισμό, δημιουργώντας παράλληλα νέα ομάδα, έχοντας να αντιμετωπίσεις και το παρασκήνιο δεν είναι εύκολο πράγμα.

Οπότε οι νίκες, σε αυτή την φάση, με όποιο τρόπο κι αν έρχονται, είναι σημαντικές. Γιατί φτιάχνουν χαρακτήρα και δίνουν αυτοπεποίθηση στους παίκτες.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News