Ολυμπιακός: Κόουτς χάσαμε κι έχασες…

Ολυμπιακός: Κόουτς χάσαμε...

Ο Ολυμπιακός ήταν απογοητευτικός στο Φράιμπουργκ με τελείως λάθος προσέγγιση από τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ κι ένα τέτοιο βαρύ σκορ δεν το σηκώνει το DNA του, με τις εξελίξεις να αναμένονται άμεσα και τον προπονητή κεντρικό πρόσωπο! Γράφει ο Αλ. Χρηστάκος.

Ο Ολυμπιακός πήγε στο Φράιμπουργκ με αισιοδοξία και σχέδια πως θα μπορούσε να πάρει ακόμα και τη νίκη στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Μεταξύ μας, όχι πως θα άλλαζε πολλά ένα θετικό αποτέλεσμα, αφού ο Ολυμπιακός δύσκολα θα έκανε την ανατροπή για να πάρει την 2η θέση στον όμιλο του. Κι επίσης μεταξύ μας είναι προτιμότερο να συνεχίσει στο Conference League, στην φάση που βρίσκεται καθώς δημιουργεί μια νέα ομάδα.

Αλλά ο Ολυμπιακός έχει στο DNA του τις νίκες και πάντα θα παλεύει για το καλύτερο και το πιο δύσκολο.

Αντί όλων αυτών, όμως, ήρθε μια βαριά ήττα με 5-0 από την Φράιμπουργκ. Ένα αποτέλεσμα που ήρθε με τέτοια άνεση που δεν μπορεί να… χωνευτεί.

Λάθος προσέγγιση από τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ καθώς ο Ολυμπιακός έπαιξε με πολύ ψηλά τις γραμμές του κι ενώ ακόμα δεν έχει βρει ένα σταθερό ρυθμό. Έχει προβλήματα στην αμυντική λειτουργία του και το να παίζει τόσο μακριά από την εστία του, απέναντι σε μια ομάδα που είναι εξαιρετική επιθετικά και ίδια τα τελευταία πέντε χρόνια, με την ανάλογη ομοιογένεια, ήταν μεγάλο λάθος.

Αποδείχθηκε στον αγωνιστικό χώρο. Πρέπει όμως να είχε αποτυπωθεί και στις αναλύσεις από τα εντός έδρας ματς της Φράιμπουργκ. Στα οποία είναι άκρως απειλητική και δύσκολα δεν βάζει κάτω από δύο γκολ. Λάθος και τα μαρκαρίσματα αλλά και οι τοποθετήσεις των παικτών στις ζώνες άμυνας που δημιουργούσαν.

Σίγουρα φταίνε όλοι για την εικόνα που είχαν οι «ερυθρόλευκοι», αλλά το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το έχει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός βρέθηκε πρόσφατα να χάνει με 4-0 μέσα στο Καραϊσκάκη από τον ΠΑΟΚ, για το πρωτάθλημα. Για να βάλει δύο γκολ προς το φινάλε και να… μαλακώσει κάπως η ήττα, που ήταν όμως βαριά.

Άμεσα οι εξελίξεις

Τώρα ήρθαν τα 5 γκολ από την Φράιμπουργκ, σε μια δεύτερη βαριά ήττα. Μια δεύτερη εφιαλτική βραδιά που δεν την σηκώνει ο οργανισμός του Ολυμπιακού, αλλά και ο κόσμος του.

Η ζωή δεν σταματάει και ο Ολυμπιακός θα βρει τον δρόμο του. Θα το ξεπεράσει. Θα βγάλει την αντίδραση του, ωστόσο κάποιος έχει χάσει την ευκαιρία του και αναμένονται εξελίξεις.

Καθώς οι αντιδράσεις πρέπει να είναι άμεσες για να περάσει η ομάδα στην επόμενη μέρα. Ο Μαρτίνεθ είναι ήδη σε δύσκολη θέση κι έχει ενημερωθεί για τις εξελίξεις. Όπως όλα δείχνουν το ματς της Γερμανίας είναι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το τελευταίο του Ισπανού στον πάγκο της ομάδας!

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News