Ολυμπιακός: Το Φράιμπουργκ, οι… καλικάντζαροι και ο Καρβαλιάλ!

Ο Ολυμπιακός είχε τα αγωνιστικά του θέματα στον Βόλο, αλλά παρόλα αυτά υπήρξαν και αποφάσεις που δεν μπορούσαν να μην τον επηρεάσουν. Γράφει ο Αλέξανδρος Χρηστάκος.

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε στον Βόλο για να δώσει μια ακόμα αναμέτρηση για το πρωτάθλημα κι ενώ εσωτερικά δεν ήταν καλά.

Κακά τα ψέματα ο Ολυμπιακός ήταν επηρεασμένος από την άσχημη βραδιά στο Φράιμπουργκ. Ωστόσο η ζωή συνεχίζεται και στον Βόλο ήθελε να βγάλει την αντίδραση του. Μπορεί να βγήκαν εκ νέου τα αγωνιστικά του θέματα, αλλά υπήρξαν και διαιτητικές αποφάσεις που προκάλεσαν.

Για ένα ακόμα παιχνίδι ο Ολυμπιακός είχε ζητήματα στην αμυντική του λειτουργία. Για την ακρίβεια, όσο περνάει ο καιρός, αντί να υπάρξει βελτίωση, τα προβλήματα μεγαλώνουν.

Στο παιχνίδι με τον Βόλο οι ερυθρόλευκοι δέχθηκαν πολλές φάσεις. Ακόμα και σε εκείνη που στοίχισε την αποβολή του Ρέτσου, στο πέναλτι που πήρε ο Βόλος, θα μπορούσε να την αποφύγει. Καθώς αν η τετράδα της άμυνας ήταν σε μια ευθεία, θα είχε βγει οφσάιντ ο Γκαρσία. Ο Ρόντινεϊ όμως έμεινε πιο πίσω…

Υπήρξαν κι άλλες φάσεις, που η αμυντική λειτουργία είχε πολλά λάθη. Ακόμα και σε κάποιες σέντρες της ομάδας του Βόλου, πήδαγε για κεφαλιά, ένας ερυθρόλευκος και οι άλλοι κοίταγαν.

Από την άλλη φαινόταν πως το μυαλό όλων αλλά και του Ντιέγκο Μαρτίνεθ είχε μείνει στο Φράιμπουργκ. Ήθελαν την αγωνιστική αντίδραση, αλλά με σπασμωδικές κινήσεις.

Η δεύτερη ισοφάριση ήρθε με αυτογκόλ και η πρώτη με πέναλτι που κέρδισε ο Μπιανκόν. Σε ένα παιχνίδι ροντέο που δεν αρμόζει για τον Ολυμπιακό.

Από την άλλη δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς και τον ρόλο της διαιτησίας. Που συμμετείχε και αυτή στο παιχνίδι ειδικών συνθηκών που είχαν να δώσουν οι “ερυθρόλευκοι”. Η φάση του πέναλτι στον Ρέτσο δεν ελέγχθηκε όπως θα έπρεπε. Γιατί ο Γκαρσία ανεβάζει ψηλά τον αγκώνα του, στο κεφάλι του Ρέτσου, για να πάρει καλύτερη θέση.

Κομβική φάση καθώς στην συνέχεια δόθηκε κόκκινη στον στόπερ του Ολυμπιακού, ο οποίος φέτος είναι σχετικά από τους πιο σταθερούς. Οπότε το μένει εκτός μόλις από το 18ο λεπτό του αγώνα είναι ένα θέμα. Σε μια ομάδα που ψυχολογικά δεν είναι και στα καλύτερα της. Οπότε και η διαιτησία ήταν σα να έπαιξε με τον μυαλό των ερυθρόλευκων.

Για τα υπόλοιπα ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του, ειδικά με το ακυρωθέν γκολ του Γιώργου Μασούρα. Τι ακριβώς είδε ο Παπαπέτρου πως έκανε ο Ελ Καμπί; Τί γραμμές ήταν αυτές που μπήκαν από το VAR;

Γιατί δεν δόθηκε τουλάχιστον το ένα πέναλτι από τις δύο φάσεις με τον Ιμπόρα; Όπου στην μία τον τραβάει από τον ώμο και τον ρίχνει κάτω ο αντίπαλος;

Το κλίμα ήταν στραβό για τον Ολυμπιακό, αλλά δεν έπρεπε να το φάει και ο… γάιδαρος. Τα παιχνίδια κρίνονται από τους παίκτες. Και όσο κι αν ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλά, δεν άξιζε τέτοια αντιμετώπιση.

Ολυμπιακός: Οι εξελίξεις που έρχονται

Όσο για τις εξελίξεις που αναμένονται στο ποδοσφαιρικό τμήμα, θα έχουν ενδιαφέρον. Στο επίκεντρο είναι η τεχνική ηγεσία. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ δύσκολα θα παραμείνει στην θέση του. Αν και η χθεσινή κίνηση των παικτών να πάνε να τον αγκαλιάσουν, ειδικά στα γκολ των Μασούρα, Ελ Καμπί που ακυρώθηκαν, ήταν ένα μήνυμα.

Την ίδια στιγμή που στην Πορτογαλία επιμένουν να λένε πως ο Κάρλος Καρβαλιάλ είναι πολύ κοντά στο να γίνει ο νέος προπονητής. Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή καθώς ο Ολυμπιακός δεν λέει το παραμικρό. Και είναι πολλά τα παραδείγματα, όπου ενήργησε διαφορετικά από κάτι που θεωρούνταν δεδομένο.

Το σίγουρο είναι πως οι ερυθρόλευκοι θέλουν μια λύση για την τεχνική τους ηγεσία, που θα προσφέρει μεγάλη ασφάλεια και ο πρώην τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης, Κάρλος Καρβαλιάλ φαντάζει σαν έναν ρίσκο!

Αναμονή όμως καθώς όλα αναμένεται να ξεκαθαριστούν σύντομα…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News