Ολυμπιακός: Γιατί δεν ρωτήσατε τις Φράιμπουργκ, Γουέστ Χαμ και UEFA;

Ολυμπιακός: Γιατί δεν ρωτήσατε τις Φράιμπουργκ, Γουέστ Χαμ και UEFA;

Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα που τιμωρήθηκε από την Κυβέρνηση για συμβάντα που δεν είχαν σχέση με το ποδόσφαιρο. Την στιγμή που στο Καραϊσκάκη δεν έχει συμβεί τίποτα με τις Φράιμπουργκ, Γουέστ Χαμ και UEFA να έχουν δώσει και συγχαρητήρια. Γράφει ο Αλέξανδρος Χρηστάκος.

Ο Ολυμπιακός άκουσε το όνομα του να βγαίνει από τα χείλη του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη στα μέτρα που εξήγγειλε.

Το θέμα είναι να κάνει με το ματς που θα δώσει ο Ολυμπιακός απέναντι στην Μπάτσκα Τόπολα. Και θα το δώσει κεκλεισμένων των θυρών, την στιγμή που παίζει μια πρόκριση στην Ευρώπη.

Ένα ματς ματς για το οποίο κανείς δεν λογάριασε τους παίκτες και τον Κάρλος Καρβαλιάλ. Οι οποίοι έψαχναν να δουν τι έχει συμβεί. Σε μια αναμέτρηση όπου ο Πορτογάλος τεχνικός θα κάνει και το ντεμπούτο το στον πάγκο.

Ακόμα και τον κόσμο που είχε πάρει εισιτήρια. Καθώς και αυτούς που έχουν πάρει κάρτα διαρκείας. Και δίκαια όλοι χθες αναρωτήθηκαν για πιο λόγο την πληρώνει ο Ολυμπιακός και οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ θα δώσουν τα παιχνίδια τους κανονικά με κόσμο; Δηλαδή περισσότερη ασφάλεια θα υπάρχει στα συγκεκριμένα γήπεδα;

Στην τελική στο Καραϊσκάκη έγινε κάτι που δεν το είδαμε; Συνέβη κάτι που δημιούργησε πρόβλημα; Και μην το πάμε στην κροτίδα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Καταλαβαίνουν όλοι τι συνέβη.

Γιατί δεν πήγε η κυβέρνηση να ρωτήσει τις Φράιμπουργκ, Γουέστ Χαμ. Που ήρθαν στο Καραϊσκάκη με τους οπαδούς τους και απένειμαν τα εύσημα στον Ολυμπιακό για την φιλοξενία του.

Γιατί δεν ρώτησαν την UEFA για τον τρόπο που συμπεριφέρεται ο Ολυμπιακός στις ομάδες που φιλοξενεί. Από την οποία επίσης έχει πάρει τα εύσημα.

Για το να το πούμε και πιο καθαρά. Για την βία στα γήπεδα ευθύνεται ο Ολυμπιακός; Αν θελετε μόνο ο Ολυμπιακός;

Αναρίθμητα τα παραδείγματα για τα όσα έχουν γίνει. Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Υπάρχουν μέτρα για την πάταξη βίας. Και ναι σε όλες τις ομάδες υπάρχουν εκείνοι οι λίγοι οπαδοί που θα δημιουργήσουν προβλήματα.

Αναμφίβολα πρέπει να σταματήσει η βία. Στον αθλητισμό δεν υπάρχει χώρος για τα όσα τραγικά έχουν συμβεί. Ειδικά όταν αφορά σοβαρούς τραυματισμούς και θανάτους. Είναι ανεπίτρεπτα και καταδικαστέα. Θα πρέπει όλοι να κάτσουν στο τραπέζι και να βρουν λύσεις. Να βάλουν το μαχαίρι στο κόκκαλο και όχι να το αφήνουν να διαιωνίζεται.

Αλλά όταν ο Ολυμπιακός θα είναι η μοναδική ομάδα που θα παίξει χωρίς κόσμο το κρίσιμο ευρωπαϊκό του ματς, οι υγιείς φίλαθλοι της ομάδας τι θα σκεφτούν; Πως θα το ερμηνεύσουν;

ΥΓ: Για το θέμα της διαιτησίας δεν είδαμε την κυβέρνηση να παίρνει πρωτοβουλίες. Τα όσα έγιναν στον Βόλο στο ματς που έδωσε ο Ολυμπιακός, ήταν όλα δίκαια; Η διαιτησία δεν φέρνει αγανάκτηση και εκνευρισμό; Και γι’ αυτό ο Ολυμπιακός φταίει;

ΥΓ1: Τα όσα γίνονται στην ΕΠΟ με τις παλινωδίες σε πολλά κομβικά θέματα είναι άλλο; Και γι’ αυτό ο Ολυμπιακός φταίει;

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News