Ολυμπιακός: Η ολική επαναφορά, τα… μπλόκα που όμορφα «σπάνε» και οι Μασούρας-Ελ Αραμπί

Ολυμπιακός: Η ολική επαναφορά, τα... μπλόκα που όμορφα «σπάνε» και οι Μασούρας, Ελ Αραμπί

Ο Ολυμπιακός πήρε μια κομβική νίκη κόντρα στον Πανσερραϊκό με τους Μασούρα, Ελ Αραμπί να είναι πρωταγωνιστές στέλνοντας το καλύτερο μήνυμα σε όσους τον περίμεναν στην… γωνία πως η υπόθεση τίτλος είναι (και) δική του. Γράφει ο Αλέξανδρος Χρηστάκος.

Ο Ολυμπιακός γνώριζε πως απέναντι στον Πανσερραϊκό θα είχε δύσκολο έργο. Και γιατί η ομάδα των Σερρών στηρίζει πολλά στον παράγοντα έδρα και λόγω του Πάμπλο Γκαρσία, με την σχέση που είχε με τον ΠΑΟΚ, αλλά και γιατί οι διώκτες του τον περίμεναν στην γωνία.

Στο προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός έφερε 2-2 με τον Βόλο. Γενικά τον τελευταίο 1,5 μήνα έχει περάσει πολλά. Έτσι μια ακόμα απώλεια βαθμών θα έφερνε νέους τριγμούς. Οι «ερυθρόλευκοι» ωστόσο πήραν τρεις -πραγματικά- πολύτιμους βαθμούς.

Επειδή γνώριζαν την γκέλα που έκανε ο Παναθηναϊκός, ενώ ήρθε και η απώλεια βαθμών της ΑΕΚ. Αρα με νίκη στις Σέρρες θα μείωνε τη διαφορά από την κορυφή, όπως κι έγινε.

Θα ήταν ωραίο για τους άλλους διεκδικητές του τίτλου να έχανε κι άλλους βαθμούς ο Ολυμπιακός. Και να πήγαινε σε νέο κλίμα εσωστρέφειας, έχοντας και τον Κάρλος Καρβαλιάλ στον πάγκο του. Θα ήταν επίσης ωραίο να υπήρχε η πρώτη αμφισβήτηση για τον Πορτογάλο προπονητή!

Ο Ολυμπιακός όμως πέρασε από το… μπλόκο στέλνοντας μήνυμα πως η υπόθεση-τίτλος είναι και δική του. Πως δεν μπορούν να τον οδηγήσουν σε δρόμους που θα του «χαλάσουν» το μυαλό.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ήταν σημαντική η νίκη που πήρε ο Ολυμπιακός. Κερδίζοντας χρόνο για να δέσει την ομάδα του κάτω από τις οδηγίες του Κάρλος Καρβαλιάλ.

Όσο για το παιχνίδι, ο Κάρλος Καρβαλιάλ έκανε στοχευμένες κινήσεις και του βγήκαν. Καλύτερη ήταν η είσοδος του Ελ Αραμπί στο ματς. Ο 36χρονος επιθετικός, έχει 25 ποιοτικά λεπτά να δώσει και να βοηθήσει σε τέτοια παιχνίδια.

Η παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο αποδιοργάνωσε την άμυνα του Πανσερραϊκού. Απελευθέρωσε χώρους στους αντιπάλους του κι έβαλε στο κλίμα και τον Γιώργο Μασούρα. Ο διεθνής εξτρέμ κινήθηκε περισσότερο στην πτέρυγα, που είναι και το φόρτε του. Γέμισε με αυτοπεποίθηση και πήρε πάνω του αρκετή από την δημιουργία. Πήγε να βάλει ένα γκολ, ενώ κέρδισε και το πέναλτι.

Πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Ελ Αραμπί. Για τον Μαροκινό ήταν το δεύτερο σερί ματς που βρίσκει δίχτυα. Γιατί έβαλε γκολ και με την Μπάτσκα Τόπολα. Η τέχνη δεν ξεχνιέται και ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη απ’ όλα τα όπλα του. Σε όποια ηλικία κι αν είναι αυτά, με τον Καρβαλιάλ να έχει ήδη «κερδίσει» τον Ελ Αραμπί.

Για το τέλος θα ήταν άδικο να μην γίνει αναφορά στον Μαντί Καμαρά. Μετά από καιρό ο μέσος από την Γουϊνέα πρόσθεσε στο ενεργητικό του μια ακόμα καλή εμφάνιση. Εδωσε πολλές μάχες, κέρδισε τις περισσότερες, πήρε πρωτοβουλίες στην επίθεση, ήταν από τους κινητήριους άξονες, χωρίς και ο διπλανός του Σαντιάγκο Εσε, να πάει πίσω…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News