Ολυμπιακός: Η άλλη ανάγνωση μιας ισοπαλίας και ο Γιόβετιτς

Ολυμπιακός: Η άλλη ανάγνωση μιας ισοπαλίας και ο Γιόβετιτς

Ο Ολυμπιακός «πέταξε» δύο βαθμούς στο Περιστέρι, χάνοντας πολλές ευκαιρίες κόντρα στον φορμαρισμένο Ατρόμητο που έπαιξε φουλ άμυνα, σε ένα παιχνίδι διπλής… όψης! Γράφει ο Αλέξανδρος Χρηστάκος.

Ο Ολυμπιακός έμεινε για πρώτη φορά φέτος «άσφαιρος» σε αγώνα πρωταθλήματος. Το 0-0 με τον Ατρόμητο δεν φέρνει την καταστροφή, αλλά δημιουργεί ένα θέμα για τους νέους χαμένους βαθμούς.

Ο Ατρόμητος δεν είναι πλέον η ομάδα που ήταν προ Σάσα Ίλιτς. Ο Σέρβος τεχνικός την έχει αλλάξει με αποτέλεσμα να είναι αήττητος στα τελευταία πρωταθλήματος με 3 νίκες. Και το μοναδικό παιχνίδι, όπου έκανε πολύ λίγες φάσεις (μόλις 2) και δεν σκόραρε ήταν με τους «ερυθρόλευκους». Κατά συνέπεια ο Ολυμπιακός είχε το πρώτο του θετικό στοιχείο από το ματς.

Για την εικόνα που είχαν οι «ερυθρόλευκοι» επί εποχής Ντιέγκο Μαρτίνεθ είναι ένα συν αυτό που παρουσίασε στο Περιστέρι. Και πιστώνεται στον Κάρλος Καρβαλιάλ, ο οποίος ακόμα δεν έχει κλείσει μήνα στην ομάδα!

Από εκεί και πέρα υπήρξαν συγκυρίες και λάθη που δεν έδωσαν την δυνατότητα να πάρει ο Ολυμπιακός τη νίκη στο Περιστέρι.

Αρχικά αποδείχθηκε λανθασμένη η επιλογή του Καρβαλιάλ να ρίξει στην μάχη τον Ιβάν Μπρίνιτς σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι. Βέβαια πήρε ένα ρίσκο, που δεν του βγήκε, αλλά το ποδόσφαιρο τα έχει αυτά. Ο Κροάτης έχει καλές περγαμηνές, ωστόσο είχε καιρό να αγωνιστεί.

Με τον Πεπ Μπιέλ να τίθεται εκτός λόγω ίωσης, μερικές ώρες πριν το ματς άλλαξαν εκ νέου τα δεδομένα. Από τα οποία φάνηκε πως ο Όλα Σολμπάκεν θα αποτελέσει παρελθόν τον Ιανουάριο καθώς ήταν απών από την αποστολή. Παράλληλα ο Γκουστάβο Σκάρπα έχει ήδη αναχωρήσει για την πατρίδα του, όπου αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στην Ατλέτικο Μινέιρο.

Κοιτώντας τον πάγκο, επόμενος εξτρέμ ήταν ο επίσης παροπλισμένος Μάριος Βρουσάι.

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ δεν είχε πολλές επιλογές, ενώ ήταν ένα λάθος να απουσιάσει ο Κώστας Φορτούνης από αυτό το παιχνίδι. Αλλά γενικά ο αρχηγός δεν πρέπει να απουσιάζει από κανένα ματς, μέχρι να βγουν μπροστά και οι άλλες πολύτιμες μονάδες.

Μέσα σε όλα αυτά, όπου έλειπε και ο Ελ Αραμπί, ήρθε ο Στέβαν Γιόβετιτς να δείξει πως η εμπειρία του δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Ηταν μια κίνηση του Καρβαλιάλ, που διόρθωσε το λάθος με τον Μπρίνιτς. Ο Ολυμπιακός βρήκε δημιουργία κόντρα στον φουλ αμυντικό Ατρόμητο.

Είχε δύο δοκάρια με Ρόντινεϊ, Ρέτσο, χαμένες ευκαιρίες με Ποντένσε, Γιόβετιτς και δύο φάσεις όπου φώναξε για πέναλτι. Η μία με τον με τον Ρόντινει στο 69′ και η άλλη με τον Ποντένσε στο 74′.

Με τις σημαντικές απουσίες του, τον περιορισμένο αριθμό μεσοεπιθετικών παικτών στον πάγκο του και με τον Καρβαλιάλ να είναι λίγο χρόνο στην ομάδα, έκανε ο Ολυμπιακός ένα δυνατό δεύτερο ημίχρονο. Του έλειψε το γκολ όμως κι έτσι δεν πήρε τη νίκη.

Το σίγουρο είναι πως μόνο καλύτερα μπορεί να πάει ο Ολυμπιακός. Και με τις προσθήκες του Ιανουαρίου, όπου σίγουρα η μία θα είναι στα εξτρέμ θα γίνει πιο ανταγωνιστικός.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News