Ολυμπιακός: Οι 12 τελικές της Λαμίας και το… κατασκευαστικό πρόβλημα

Ολυμπιακός: Οι 12 τελικές της Λαμίας!

Ο Ολυμπιακός ήταν σα να μην πήγε στην Λαμία, με το μερίδιο της ευθύνης των παικτών να ήταν μεγαλύτερο από του Κάρλος Καρβαλιάλ σε ένα παιχνίδι – καθρέφτης της φετινής σεζόν! Γράφει ο Αλέξανδρος Χρηστάκος.

Ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν μπήκε καλά στο 2024, αλλά άνοιξε και την πόρτα της εσωστρέφειας με την εμφάνιση που είχε στο παιχνίδι με την Λαμία.

Οι ευθύνες βαραίνουν το ίδιο, ίσως και περισσότερο τους παίκτες από τον Κάρλος Καρβαλιάλ. Γιατί είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως ο Πορτογάλος τεχνικός, με την τακτική του, ευθύνεται για την αμυντική λειτουργία που είχε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Λαμία.

Ακόμα και σε ένα ποδοσφαιρικό ματς ερασιτεχνικών ομάδων, οι παίκτες προσπαθούν να καλύψουν ο ένας τον άλλον ή να «γεμίσουν» τους χώρους, εκεί που υπάρχουν κενά.

Που ακριβώς ήταν τα χαφ, στην φάση του γκολ του Σλίβκα; Ο οποίος ανενόχλητος έπιασε το σουτ, λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, για να σκοράρει και να δώσει τη νίκη στη Λαμία; Ποια ακριβώς ήταν η αμυντική λειτουργία που θα έπρεπε να είχε ο Ολυμπιακός στην φάση;

Είναι μια λεπτομέρεια σημαντική, που αποτυπώνει και την γενικότερη εικόνα που έχει φέτος ο Ολυμπιακός. Ο Κάρλος Καρβαλιάλ, όταν ανέλαβε είχε μιλήσει για αλλαγές που έπρεπε να γίνουν χθες, ώστε να λυθούν τα αμυντικά προβλήματα.

Ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» δέχθηκαν 12 φάσεις από την Λαμία με τις 6 να ήταν στην εστία, έχοντας μόλις 35% κατοχή μπάλας. Ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα της σεζόν δέχεται πολλές φάσεις.

Το θέμα δηλαδή είναι… κατασκευαστικό. Ξεκίνησε επί εποχής Ντιέγκο Μαρτίνεθ και όταν κάτι βγαίνει από την προετοιμασία του καλοκαιριού, όπου εκεί μπαίνουν οι βάσεις, δύσκολα αλλάζει.

Η καλύτερη επίθεση είναι η άμυνα. Μια δυνατή άμυνα δίνει αυτοπεποίθηση για να λειτουργήσει και η επίθεση.

Ο Ολυμπιακός έχει πολλά δομικά θέματα και οι εκλάμψεις του δεν φτάνουν. Ωστόσο παιχνίδια όπως με την Λαμία κερδίζονται και με ψυχή. Και δεν υπήρχε από τους παίκτες, όσο σκληρό κι αν είναι αυτό. Πρέπει επίσης να αναλογιστούν όλο αυτό που συμβαίνει, πως πλέον τους βαραίνει περισσότερο.

Θα μπορούσαν βέβαια να αλλάξουν το μομέντουμ του αγώνα με την Λαμία, αν έμπαινε το πέναλτι που έχασε ο Φορτούνης. Ωστόσο και πάλι αυτό δεν αλλάζει την συνολική εικόνα που έχει η ομάδα από το ξεκίνημα της σεζόν, με τα πολλά σκαμπανεβάσματα.

Θα ειπωθούν πολλά έως το ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ. Ωστόσο πρέπει να αντιμετωπιστούν όλα με ψυχραιμία. Οι παίκτες έχουν δυνατότητες και ακριβώς αυτοί πρέπει να βγουν μπροστά και να δώσουν τις απαντήσεις τους.

Αδικούν τους εαυτούς τους και την δουλειά που κάνουν στον Ολυμπιακό. Αδικούν και όλα όσα προσπαθούν να διορθώσουν με τον Κάρλος Καρβαλιάλ, με όποια λάθη κάνει και ο ίδιος.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News