Ολυμπιακός: Δεν θέλουν να τον αφήσουν να… σηκωθεί!

Τα παιχνίδια κρίνονται στον αγωνιστικό χώρο και ο Ολυμπιακός έζησε κάτι που δεν αφορά το ποδόσφαιρο, αφού ηττήθηκε από την ΑΕΚ με το «έτσι θέλω» της διαιτησίας. Γράφει ο Αλέξανδρος Χρηστάκος.

Ο Ολυμπιακός έχει τα αγωνιστικά του θέματα, αλλά η ιστορία του είναι τέτοια που θα πρέπει να τον σέβονται. Είναι η μεγαλύτερη ελληνική ομάδα και δεν μπορούν να παίζουν έτσι με την φανέλα του.

Η ΑΕΚ πήρε μια νίκη που δεν την άξιζε, καθώς ο Ολυμπιακός δεν έβαλε δεύτερο γκολ επειδή ο διαιτητής, Μπόρις Μαρέφκα και ο VAR, Κρίστιαν Μίκελ τον εμπόδισαν. Γιατί δεν χρειάζεται κανείς να είναι ειδικό για να δοθεί το πέναλτι που έκανε ο Κάλενς στον Ναβάρο.

Μια φάση που δεν κλήθηκε καν ο Μαρέφκα να την δει από τον VAR, Μίκελ. Μια φάση που δια γυμνού οφθαλμού έπρεπε να δοθεί πέναλτι. Ο Κάλενς τραβούσε τον Ναβάρο έξω από την μεγάλη περιοχή και στην μεγάλη περιοχή τον «γκρέμισε». Τίποτα όμως!

Αν δινόταν, όπως ήταν ξεκάθαρο, η παράβαση, ο Ολυμπιακός θα είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει. Και γιατί όχι να κάνει και την ανατροπή στο σκορ. Για να μην αναφερθούμε στην φάση που προηγήθηκε με τον Μασούρα, ο οποίος σκόραρε πεντακάθαρα και το γκολ ακυρώθηκε για χέρι.

Σε μια αναμέτρηση όπου ναι μεν δεν έβγαλε μάτια, αλλά αν είναι να ηττηθεί, ας γίνει με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούν να βρουν τα πατήματα τους, αλλά και κάποιοι άλλοι δεν θέλουν να τον δουν να «σηκώνεται».

Είναι δύσκολο μετά από ένα τέτοιο ματς να γίνει αγωνιστικός σχολιασμός μια αναμέτρησης που δεν κρίθηκε από τα όσα έκαναν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο. Και για τους παίκτες είναι πλέον δύσκολο καθώς πως θα βγάλουν από το μυαλό τους όσα έγιναν;

Το ντέρμπι κρίθηκε από την διαιτησία και είναι μεγάλο το θέμα, καθώς το πρωτάθλημα φαίνεται πως δεν διεξάγεται επί ίσοις όροις. Δεν διεξάγεται από την έναρξη της σεζόν, αλλά χθες στο Καραϊσκάκη, έγιναν πράγματα και… θαύματα.

Στα υπόλοιπα, ο Ολυμπιακός πρέπει τώρα να ξεπεράσει και όσα του έκαναν. Είναι μεγάλη ομάδα και θα βρει τις λύσεις. Γιατί το έχει κάνει και στο παρελθόν. Να τον αφήσουν όμως να λύσει τα αγωνιστικά του θέματα και να μην του «κλέβουν» βαθμούς. Διαφορετικά για πιο ποδόσφαιρο να μιλήσουμε;

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News