Ολυμπιακός: Με ψυχή και καρδιά στο Καραϊσκάκη για τον «κρότο» της πρόκρισης!

Ολυμπιακός: Στο Καραϊσκάκη για τον «κρότο» της πρόκρισης!

Ο Ολυμπιακός έδειξε σφυγμό κόντρα στον Παναθηναϊκό, τόνωσε την ψυχολογία του κι έδειξε πως αν βρει κι άλλες λύσεις στην άμυνα μπορεί να προκριθεί, κάτι που θα αποτελέσει και την απαραίτητη ώθηση για το υπόλοιπο της σεζόν. Γράφει ο Αλέξανδρος Χρηστάκος.

Ο Ολυμπιακός αγωνιστικά δεν είναι καλά και η αναμέτρηση για το κύπελλο που έδωσε με τον Παναθηναϊκό ήταν κι ένα ντέρμπι… επιβίωσης.

Τα όσα έγιναν στο παιχνίδι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ, πείραξαν και το μυαλό όλων των «ερυθρόλευκων». θα ήθελαν μερικοί να δουν να χάνει ο Ολυμπιακός και στο παιχνίδι κυπέλλου απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ωστόσο δεν τους βγήκε με την ισοπαλία να τονώνει και την ψυχολογία των παικτών.

Κάτι που έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός στην παρούσα φάση. Δεν είναι καλά αγωνιστικά, έχει κάνει παραπάνω ήττες, από όσες το επιτρέπουν το DNA του. Είναι ένα μεγάλο ζήτημα που καλούνται να ξεπεράσουν οι Πειραιώτες.

Για τον λόγο αυτό μια πρόκριση σε αιώνιες μονομαχίες θα βοηθήσει σημαντικά να βελτιωθεί η αυτοπεποίθηση των παικτών. Είναι κι ένας βασικός παράγοντας για να μπορέσει να γίνει, στην συνέχεια, πιο ομάδα ο Ολυμπιακός.

Κορμός δεν υπάρχει ενώ και αρκετές μεταγραφές του καλοκαιριού δεν έπιασαν. Επίσης υπάρχει και μια αλλαγή προπονητή, που φέρνει νέα δεδομένα.

Έτσι πήγε να παίξει ο Ολυμπιακός στην Λεωφόρο ένα ντέρμπι με φόντο μια πρόκριση που αν έρθει μόνο καλό θα κάνει. Στο πρώτο 45λεπτο φάνηκε πως η διπλή άμυνα ζώνης και τα τρία χαφ μπορούν να δώσουν ασφάλεια στην ομάδα, αναφορικά με την αμυντική της λειτουργία.

Βέβαια δεν είχε πολλούς τρόπους για να βγει μπροστά και να απειλήσει. Αλλά στην παρούσα φάση στόχος είναι η πρόκριση και όχι το θέαμα. Ήρθε και το γκολ από τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο για να δώσει περισσότερη πνοή.

Στο δεύτερο ημίχρονο η συνοχή χάθηκε. Ο Παναθηναϊκός βρήκε διαδρόμους όταν πίεσε πολύ ψηλά, κερδίζοντας αρκτετές φορές στο ένας με έναν.

Παράλληλα ο Ολυμπιακός δέχθηκε ξανά γκολ από μια στημένη φάση. Υπήρξαν λοιπόν θετικά αλλά και αρνητικά στο ντέρμπι, τα οποία φάνηκαν δια γυμνού οφθαλμού.

Αυτό που πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός είναι να βγάλει και περισσότερο πάθος στο γήπεδο. Ποιότητα έχει, για να γίνει πιο ομάδα θέλει χρόνο, ωστόσο μια πρόκριση επί του Παναθηναϊκού θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News