Ολυμπιακός: Ο Ελ Αραμπί και η κόκκινη… επανάσταση που μόλις ξεκίνησε!

Το ποδόσφαιρο επικράτησε του παρασκηνίου στην Καισαριανή, όπου ο Ολυμπιακός «εξολόθρευσε» τα εγκλήματα διαιτητή και VAR, με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί να δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι «ερυθρόλευκοι» στη συνέχεια. Γράφει ο Αλ. Χρηστάκος.

Το «δεν πάει άλλο» είναι λίγο μπροστά σε αυτά που πέρασε ο Ολυμπιακός στην Καισαριανή κόντρα στην Κηφισιά. Επίσης το «απαράδεκτο» είναι λίγο για να περιγράψει τις… απερίγραπτες  διαιτητικές αποφάσεις.

Ήταν σοκαριστικός ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκε το VAR, από τους διαιτητές Παπαδόπουλο, Ψαρρή. Ακόμα πιο σοκαριστικές οι αποφάσεις του διαιτητή, Βαγγέλη Μανούχου, ο οποίος απέβαλε για… πλάκα τον Παναγιώτη Ρέτσο με δύο κίτρινες σε δέκα λεπτά. Κι αν για την δεύτερη κίτρινη υπάρχει κάποια συζήτηση, για την πρώτη δεν υπάρχει, γιατί δεν ήταν μαρκάρισμα για κίτρινη. Δεν χρειάζεται να υποστηρίζεις τον Ολυμπιακό για να αηδιάσεις με όσα έγιναν από πλευράς διαιτησίας.

Δεν είναι γραφικότητα να την καυτηριάζεις. Είναι ωμή πραγματικότητα, στην οποία πρέπει όλοι να σκύψουν γιατί το πράγμα έχει ξεπεράσει κάθε όριο και είναι επικίνδυνο.

Ο Ολυμπιακός όμως δεν είναι μικρή ομάδα για να την αντιμετωπίζουν έτσι και μάλιστα για δεύτερο σερί παιχνίδι. Γιατί όργια έγιναν και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Από την άλλη πλευρά, όλο αυτό κάνει καλό στους παίκτες. Εδειξαν απίστευτη ωριμότητα στον τρόπο που αντιμετώπισαν το παιχνίδι. Η αναφορά δεν γίνεται για την προτροπή των Φορτούνη, Ελ Αραμπί να μην φύγουν από το παιχνίδι.

Έχει να κάνει με το γεγονός πως δεν πειράχτηκε το μυαλό τους σε τέτοιο βαθμό που να τους επηρεάσει στην αγωνιστική εικόνα τους. Με τα όποια λάθη έκαναν, βρήκαν φάσεις και πήραν τη νίκη.

Ο θρυλικός Ελ Αραμπί, τον οποίο ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ είχε στον πάγκο, έδειξε τον δρόμο. Το γκολ της νίκης δεν έδωσε μόνο ηρεμία. Ήταν η αρχή της «επανάστασης» που μπορεί να κάνει ο Ολυμπιακός.

Το DNA της ομάδας είναι για να παίρνει νίκες με σε οποιοδήποτε γήπεδο κάτω από τις οποιεσδήποτε συνθήκες. Αυτή είναι και η επανάσταση του απέναντι στο σύστημα που θέλει να τον αφήσει, με το «έτσι θέλω», εκτός της μάχης του τίτλου.

Γι’ αυτό ήταν μια νίκη αυτή κόντρα στην Κηφισιά που σε βάθος χρόνου θα φέρει πολλά οφέλη. Ο Ολυμπιακός θέλει να «δέσει» ως ομάδα και μέσα απ’ αυτές τις δυσκολίες θα το κάνει πιο γρήγορα.

Η συνέχεια προμηνύεται με μεγάλο ενδιαφέρον…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News