Ολυμπιακός: Ανεβαίνει και αρέσει με Τσικίνιο, Ορτα, Ζέλσον και τ’ άλλα παιδιά!

Οι νίκες τονώνουν την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση με τον Ολυμπιακό του Κάρλος Καρβαλιάλ να φτάνει τις τρεις σερί, αλλάζοντας την εικόνα του με τους νέους παίκτες που ενσωματώνονται όπως οι Ορτα, Τσικίνιο.

Ο Ολυμπιακός είναι εδώ για το πρωτάθλημα σε μια δύσκολη σεζόν για τον ίδιο, με πολλές αλλαγές καθώς και κυνήγι από την διαιτησία.

Η νίκη που πέτυχε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα δεν ήρθε εύκολα, αν και θα μπορούσε να γίνει. Καθώς τα αμυντικά λάθη παραμένουν, αν και με τον καιρό έχει παρουσιαστεί μια σημαντική βελτίωση. Το θέμα είναι πως ο Ολυμπιακός το παλεύει για να ρολάρει μέσα από τα παιχνίδια, κάτι που δεν είναι εύκολο αν αναλογιστεί κανείς και την κρισιμότητα που έχουν.

Ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως αρχίζει να βρίσκει μια αγωνιστική ταυτότητα, αυτή που θέλει ο Κάρλος Καρβαλιάλ. Ο 58χρονος προπονητής βάζει στην… εξίσωση τους νέους παίκτες και ήδη έχει πάρει αρκετά.

Ο Ζέλσον Μαρτίνς με την ποιότητα και την ταχύτητα του τραβάει παίκτες πάνω του και γενικά δίνει μια άλλη διάσταση στην επiθετική λειτουργία. Έτσι βρήκε και τους χώρους του ο Γιώργος Μασούρας για να δράσει, αλλά και ο Κώστας Φορτούνης.

Κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα έκανε και το ντεμπούτο του στην βασική ενδεκάδα και ο Αντρέ Όρτα. Μάζεψε πολλά στον χώρο του κέντρου ο Πορτογάλος με τις τοποθετήσεις του στην αμυντική λειτουργία και την ηρεμία του στην κυκλοφορία της μπάλας. Το τελευταίο είναι κι ένα από τα σημεία κλειδιά για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να βελτιώσει την εικόνα του. Δεν θα περιμένει μόνο τον Κώστα Φορτούνη να «κουβαλήσει» μπάλα και να δημιουργήσει. θα το κάνει αυτό και ο Αντρέ Όρτα, ο οποίος έδειξε πως το έχει.

Θετικά τα σημάδια και από τον Τσικίνιο, ο οποίος επίσης έκανε το ντεμπούτο του, αλλά ως αλλαγή στην θέση του Όρτα. Πιο… φαντεζί ο Τσικίνιο, έδειξε πως έχει αυτό το απρόβλεπτο στην δημιουργία, ενώ οι κοφτές ντρίπλες του και οι κάθετες πάσες του αφήνουν υποσχέσεις για το άμεσο μέλλον.

Ο Ολυμπιακός θα βάλει στο αγωνιστικό του κάδρο και τον Νταβίντ Κάρμο. Είναι δεδομένο πως θα βοηθήσει το κέντρο της άμυνας να γίνει πιο σταθερό.

Κάπως έτσι οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν πως θα αλλάξουν προς το καλύτερο σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο. Επιστρέφουν δυναμικα στην μάχη του τίτλου κι έχουν μπροστά τους και τα ευρωπαϊκά ματς με την Φερεντσβάρος, στον άλλο στόχο που έχει θέσει.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News