Ολυμπιακός: Η έλλειψη χημείας και οι ιδέες του Καρβαλιάλ

Ολυμπιακός: Η έλλειψη χημείας και οι ιδέες του Καρβαλιάλ

Ο Ολυμπιακός δεν πήρε τίποτα από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό σε ένα παιχνίδι όπου ο Κάρλος Καρβαλιάλ αποφάσισε να πάρει ρίσκα που δεν έπρεπε ενώ γενικά βγήκε η εικόνα που έχουν οι «ερυθρόλευκοι» όλη τη χρονιά. Γράφει ο Αλέξανδρος Χρηστάκος.

Ο Ολυμπιακός πήγε στο ματς της χρονιάς, κόντρα στον Παναθηναϊκό, με την επιθυμία να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό και να σώσει ότι έχει απομείνει.

Δεν του βγήκε τίποτα όμως κι έτσι είχε ένα ακόμα απογοητευτικό αποτέλεσμα. Σε ένα ακόμα ντέρμπι όπου ο Ολυμπιακός παρουσίασε ένα διπλό πρόσωπο. Κάτι που κάνει από την αρχή της σεζόν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα του είναι η έλλειψη χημείας και ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη είναι πιο «δεμένος».

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ είναι ένας έμπειρος προπονητής, αλλά στο ντέρμπι αποφάσισε να πάρει πολλά ρίσκα. Κάτι που δεν του βγήκε εκ των υστέρων αλλά ίσως και ο ίδιος θα έπρεπε να το εξετάσει από άλλη οπτική.

Δικαιολογίες υπάρχουν πολλές. Όπως το γεγονός πως έχασε ξαφνικά τους Ζέλσον Μαρτίνς, Ρέτσο, οι οποίοι υπολογίζονταν για βασικοί σε δύο καίριες θέσεις. Στα άκρα της επίθεσης και το κέντρο της άμυνας.

Ωστόσο υπήρξε και μια σειρά άλλων κινήσεων που θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Η παρουσία του Ρίτσαρντς στην ενδεκάδα ήταν μια από αυτές. Ένας παίκτης που έχει ποιότητα αλλά θέλει και δουλειά για να γίνει ανταγωνιστικός καθώς έχει περάσει πολλά τα δύο τελευταία χρόνια. Σίγουρα δεν είχε και την εμπειρία ενός τέτοιου αγώνα. Μπορεί να ήταν καλύτερα το να έπαιζε σαν αριστερός μπακ και να έμενε εκτός ο Ορτέγκα, ο οποίος πέρασε δύσκολα, ενώ δεν είναι και πολλές βοήθειες.

Στο κέντρο η παρουσία του Τσικίνιο έγινε για να αποτελέσει τον οργανωτή, αλλά μόνο τέτοιος δεν ήταν. Η παρουσία του Όρτα θα έφερνε περισσότερη ηρεμία.

Επίσης το πάθος και η ενέργεια του Αλέξανδρόπουλου δεν θα έπρεπε να μείνουν στα αποδυτήρια στο ημίχρονου και να μην βγουν… στο γήπεδο και στο δεύτερο 45λεπτο.

Η εμπειρία του Αγιούμπ Ελ Καμπί ήταν χρήσιμη από την αρχή, έστω κι αν θα έπρεπε να γίνει αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο καθώς προερχόταν από την παρουσία του στο Κόπα Άφρικα.

Κοινώς σε ένα τέτοιο παιχνίδι πας με τους πιο έμπειρους παίκτες σου. Απαντάς με την εμπειρία στην έλλειψη της χημείας και με τους παίκτες που ξέρουν από τέτοιες καταστάσεις. Τέτοιοι είναι οι Φορτούνης, Ποντένσε, οι οποίοι ζουν γι’ αυτά τα παιχνίδια. Παίζεις με το μυαλό τους καθώς δεν είναι στα καλύτερα τους αυτό το διάστημα, για να σου δώσουν την ποιότητα τους.

Ένας πιο μαζεμένος Ολυμπιακός θα ήταν καλύτερος καθώς όσο περνούσε η ώρα και δεν δεχόταν γκολ τόσο θα μεγάλωνε και η αυτοπεποίθηση του. Σίγουρα έβγαλε τις φάσεις του ακόμα κι έτσι, αλλά δεν λειτουργούσε ως ομάδα, αλλά περισσότερο με βάση την ποιότητα των παικτών του.

Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός έτσι λειτουργεί από το ξεκίνημα της σεζόν. Είναι μια ομάδα με κενά στην άμυνα και χωρίς πολλές νέες ιδέες στην δημιουργία του. Είναι προβλέψιμος και αυτή την εικόνα είχε απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο Κάρλος Καρβαλιάλ ανέλαβε σε μια δύσκολη συγκυρία για να τον βάλει σε «καλούπι» και να τον κάνει πιο ομάδα. Ο καιρός έχει περάσει αλλά ο Ολυμπιακός παραμένει ίδιος.

Η χρονιά έχει μπει σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος κι ένα ακόμα χαμένο πρωτάθλημα, μπορεί να του φέρει εσωστρέφεια, αλλά δεν έρχεται και η καταστροφή. Είναι γεμάτος τίτλους και θα πάρει κι άλλους. Πρέπει όμως να γίνει ομάδα, γιατί αυτό το έχουν κάνει ήδη οι άλλοι διεκδικητές γι’ αυτό και τον έχουν προσπεράσει.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News