Ολυμπιακός: Ο Μεντιλίμπαρ έδειξε τον δρόμο, ο Θρύλος επιστρέφει!

Ολυμπιακός: Ο Μεντιλίμπαρ έδειξε τον δρόμο, ο Θρύλος επιστρέφει!

Ο Ολυμπιακός έκανε μια δύσκολη, αλλά ελπιδοφόρα αρχή με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο του, αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον όπως φάνηκε από κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες κόντρα στην Φερεντσβάρος. Γράφει ο Αλέξανδρος Χρηστάκος.

Ο Ολυμπιακός πέρασε πολλά φέτος αλλά από την βραδιά της Πέμπτης 15 Φεβρουαρίου του 2024 μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Γιατί με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο του άφησε πολλές υποσχέσεις.

Δεν είναι μόνο η νίκη με 1-0 απέναντι στην Φερεντσβάρος που πήρε ο Ολυμπιακός, στην πρώτη κόντρα για τα playoffs του Europa Conference League, με το γκολ του Αγιούμπ Ελ Καμπί. Είναι πως γυρνάει μια νέα αγωνιστική σελίδα με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στο πάγκο με τις υποσχέσεις να είναι πολλές.

Ο Ισπανός προπονητής δεν είναι μάγος, μέσα σε τέσσερις ημέρες προπονήσεων να αλλάξει ριζικά πολλά πράγματα. Το πρώτο δείγμα όμως ήταν κάτι παραπάνω από θετικό.

Το κυριότερο από όλα ήταν πως ο Ολυμπιακός, όσο περνούσε η ώρα στο ματς, γίνονταν πιο ομάδα. Δεν είχε αυτές τις μεγάλες αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές που ήταν μια “πληγή”.

Ο Ολυμπιακός γίνεται πιο γρήγορος

Ένα δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι η ζωντάνια που έδειξε η ομάδα, η φρεσκάδα που υπήρχε στους παίκτες. Έβλεπε κανείς μέσα στον αγωνιστικό χώρο να γίνονται πολλές κινήσεις των παικτών και χωρίς την μπάλα.  Προσπάθησαν μέσα από αυτό να βγάλουν μέχρι και αυτοματισμούς.

Δεν ήταν η προβλέψιμη ομάδα, με τις συνηθισμένες κινήσεις από τα άκρα, που αποτελούσαν εύκολη λεία για τις αντίπαλες ομάδες.

Επίσης ήταν ένας Ολυμπιακός που έτρεξε πολύ και πρέσαρε με τον σωστό τρόπο στα 2/3 του γηπέδου. Είχε ταχύτητα σε κυκλοφορία της μπάλας, σκέψη, δημιουργία και μαρκαρίσματα. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως ακόμα και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης έπαιζε γρήγορα την μπάλα ψάχνοντας την δημιουργία επιθέσεων σε πρώτο χρόνο.

Οι κινήσεις του Μεντιλίμπαρ

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ από την δική του μεριά δούλεψε σωστά το παιχνίδι και με τις αλλαγές που έκανε. Οι “ερυθρόλευκοι” έγιναν καλύτεροι με τις παρεμβάσεις του κατά την διάρκεια της αναμέτρησης. Κλειδί για το γκολ που έβαλε ο Ελ Καμπί, ήταν πως είχε μπει στο ματς και ο Στέβαν Γιόβετιτς τραβώντας πάνω του παίκτες και ανοίγοντας χώρους.

Επίσης καθοριστική και η συμβολή του Ντάνιελ Ποντένσε, ο οποίος κινούνταν σε καθορισμένο χώρο και με εντολή να δίνει κοφτές κάθετες ή και διαγώνιες πάσες δημιουργώντας φάσεις.

Κι αν στο πρώτο 20λεπτο φάνηκαν, στην αμυντική λειτουργία, παθογένειες από το πρόσφατο παρελθόν, όσο κυλούσαν τα λεπτά ο Ολυμπιακός παρουσίαζε καλύτερη εικόνα κι εκεί. Με βάση πάντα την ταχύτητα και το μυαλό όλων στο να παίξουν και άμυνα.

Σε αυτή την φάση θα είναι άδικο να υπάρξει περαιτέρω σχολιασμός σε πρόσωπα και το ποιος μπορεί να ήταν MVP. Γιατί MVP πρέπει επιτέλους να είναι ο Ολυμπιακός. Να αρχίσει να γίνεται ομάδα αποκτώντας ξεκάθαρη αγωνιστική ταυτότητα. Αυτό ξεκίνησε από χθες με τον Μεντιλίμπαρ να βάζει τον Ολυμπιακό στον σωστό δρόμο. Αυτόν της λογικής.

Είναι νωρίς ακόμα για διθυράμβους αλλά ο 63χρονος προπονητής έδειξε με το καλημέρα πως ξεκίνησε τη δουλειά για να φτιάξει μια ομάδα, βγάζοντας το κάθε τι καλό από όλους τους διαθέσιμους παίκτες.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News