Ολυμπιακός: Με Ποντένσε, Ελ Καμπί και τ’ άλλα παιδιά!

Ολυμπιακός: Με Ποντένσε, Ελ Καμπί και τ' άλλα παιδιά!

Ο Ολυμπιακός πήρε μια ακόμα νίκη αυτοπεποίθησης με ηγέτες τους Ντάνιελ Ποντένσε, Αγιούμπ Ελ Καμπί «φωνάζοντας» πως είναι εδώ, αναφορικά με την μάχη του τίτλου. Γράφει ο Αλέξανδρος Χρηστάκος.

Ο Ολυμπιακός πήρε μια κομβικής σημασίας νίκη στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, δείχνοντας πως ακόμα κι αν τα πράγματα δεν πάνε έτσι όπως θέλει, έχει λύσεις για να τα φέρει τούμπα.

Ο Αστέρας Τρίπολης είναι μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα και πήγε να εκμεταλλευτεί τον ενθουσιασμό που είχε ο Ολυμπιακός από την ευρωπαϊκή του πρόκριση. Ωστόσο ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, χωρίς άγχος, βρήκε τις λύσεις από τον πάγκο. Με τέτοιο ποιοτικό ρόστερ και τον τρόπο με το οποίο το χρησιμοποιεί δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά.

Η ομάδα της Αρκαδίας πήγαινε το παιχνίδι εκεί που ήθελε με την τακτική της. Ο Ολυμπιακός, όμως. «φόρτωσε» την επίθεση του, μπήκε στην μεγάλη περιοχή του Αστέρα Τρίπολης και πήρε τη νίκη.

Ο Ντάνιελ Ποντένσε ήταν, ξανά, το σημείο – κλειδί, για να πάρει ο Ολυμπιακός τη νίκη. Με την άψογη τεχνική του πήρε το πέναλτι από τον Καρμόνα. Και με ένα τακουνάκι, μέσα στην μεγάλη περιοχή ελευθέρωσε τον Αντρέ Όρτα για να βγάλει την ασίστ στο δεύτερο γκολ.

Κοινός παρονομαστής και στα δύο ήταν ο Αγιούμπ Ελ Καμπί. Χωρίς να την επηρεάσει η χρονική στιγμή ήταν εύστοχος στο πέναλτι για να κάνει το 1-1. Ενώ είχε πάρει την κατάλληλη θέση για να αξιοποιήσει την πάσα του Όρτα και να κάνει το 2-1.

Σε μια τέτοια αναμέτρηση όπως αυτή με τον Αστέρα Τρίπολης, οι λεπτομέρειες ήταν αυτές που θα έκαναν την διαφορά. Τις λεπτομέρειες τις είχε ο Ολυμπιακός ακριβώς επειδή ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει τοποθετήσει σωστά όλα τα… κομμάτια του παζλ που έχουν να κάνουν με το ερυθρόλευκο ρόστερ. Ξέρει που να βάλει τι για να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο Ισπανός προπονητής έφτασε τα τέσσερα παιχνίδια στον πάγκο του Ολυμπιακού. Σε όλα έχει βρει τις κατάλληλες λύσεις για να οδηγήσει τους Πειραιώτες σε πετυχημενα αποτελέσματα.

Δεν είναι τυχαίο πως για τον 63χρονο τεχνικό είναι το καλύτερο ξεκίνημα σε ομάδα στην προπονητική του καριέρα. Με την συνέχεια να αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News