Ολυμπιακός: Ας μιλήσουμε για τον Πασχαλάκη!

Ολυμπιακός: Ας μιλήσουμε για τον Πασχαλάκη!

Ο Ολυμπιακός πέρασε και από το Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό με την δεύτερη σερί ανατροπή του και τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη να πιστοποιεί γιατί είναι εκ των κορυφαίων γκολκίπερ. Γράφει ο Αλέξανδρος Χρηστάκος.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει το νικηφόρο σερί του με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο του, μετά και το 2-1 στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Μπορεί να μην ήταν καλός ο Ολυμπιακός αλλά στην φάση που βρίσκεται εκείνο που μετράει είναι οι νίκες. Και αυτή στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό ήταν επαγγελματική, πέραν από το 8ο γκολ του Αγιούμπ Ελ Καμπί στα 6 τελευταία παιχνίδια.

Η εμφάνιση που έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» δεν είναι δείγμα της νέας γραφής με τον Μεντιλίμπαρ στον πάγκο. Γιατί απουσίασαν παίκτες κορμού όπως είναι οι Κάρμο, Ρόντινεϊ, Όρτα, Φορτούνης, ενώ ο Έσε ήρθε από τον πάγκο.

Ήταν μια πειραματική ενδεκάδα, όπως έγινε και στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. Και σε μια ομάδα που τώρα φτιάχνει το νέο αγωνιστικό προφίλ της είναι θέμα.

Οπότε ήταν μια μεγάλη νίκη αυτή που σημείωσε ο Ολυμπιακός γιατί αποκτά αυτοπεποίθηση και χαρακτήρα νικητή. Βλέποντας το ματς κανείς δεν διέκρινε αγχωμένα πρόσωπα, όσο ο Παναιτωλικός ήταν μπροστά στο σκορ. Φαινόταν πως θα το γυρνούσε και το πέτυχε. Ακόμα κι αν ήταν εκτός παίκτες – κλειδιά.

Και όταν στο φινάλε πήγε ο Παναιτωλικός να πάρει την ισοπαλία, φώναξε παρών ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Με το χρονόμετρο να έδειχνε το 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Παναιτωλικός είχε πάρει φάουλ σε καλή θέση. Ο Σενγκέλια το εκτέλεσε εξαιρετικά αλλά ο Πασχαλάκης κυριολεκτικά απογειώθηκε για να κάνει μια από τις αποκρούσεις της χρονιάς.

Συνήθως οι τερματοφύλακες δεν παίρνουν την λάμψη που τους αναλογεί εκτός κι αν έχουν κάνει πολλές σωτήριες επεμβάσεις. Ωστόσο αυτές οι μικρές λεπτομέρειες είναι που τους κάνουν ήρωες.

Αν ο Ολυμπιακός άφηνε δύο βαθμούς στο Αγρίνιο θα έχανε και σημαντικές ελπίδες για την μάχη του τίτλου. Ο 34χρονος τερματοφύλακας όμως έδειξε την κλάση του αλλά και γιατί ο Ολυμπιακός έσπευσε να τον ανανεώσει δίνοντας ένα μεγάλο συμβόλαιο.

Είναι ένας από τους πλέον σημαντικούς κρίκους στην ερυθρόλευκη αλυσίδα. Καθώς εμπνέει εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του και κυρίως στην αμυντική τετράδα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News