Ολυμπιακός: Το πάθος του Ποντένσε οδηγός για την ανατροπή τίτλου!

Ολυμπιακός: Η ανατροπή για τον τίτλο φαίνεται στο πάθος του Ποντένσε!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Βόλου, πλησιάζει στην κορυφή και θα μπει στα playoffs με πάθος για την ανατροπή, σαν κι αυτό που δείχνει ο Ντάνιελ Ποντένσε. Γράφει ο Αλέξανδρος Χρηστάκος

Ο Ολυμπιακός δεν είναι απλά εδώ αλλά είναι στο -3 από την κορυφή αγχώνοντας τους άλλους διεκδικητές του τίτλου που δεν θα ήθελαν να τον δουν να επιστρέφει.

Οι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός θα ήθελαν να λογαριάζουν χωρίς την παρουσία των «ερυθρόλευκων», στην μάχη του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός ωστόσο, άφησε πίσω όλα όσα τον ταλαιπώρησαν, την φετινή σεζόν και μέχρι να έρθει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Αυτό που δεν κατάφεραν οι προκάτοχοι του στον ερυθρόλευκο πάγκο, το πέτυχε ούτε σε ένα μήνα ο Ισπανός προπονητής. Έβγαλε όλη την ποιότητα, που έχει ο Ολυμπιακός, στο χορτάρι και παίρνει από τον καθένα παίκτη του το καλύτερο δυνατό.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μειώσει ο Ολυμπιακός στους τρεις τους βαθμούς από την κορυφή και περιμένει το πρόγραμμα των playoffs. Καθώς οι τρεις πρώτες αγωνιστικές, ανάλογα με το πως θα βγουν τα παιχνίδια, μπορούν να φέρουν την ολική ανατροπή.

Το σίγουρο είναι πως οι “ερυθρόλευκοι” έχουν το πάθος αλλά και την εμπειρία για να φέρουν τα πάνω κάτω. Ένα πάθος που αντικατοπτρίζεται χαρακτηριστικά στην συνολική εικόνα που έχει ο Ντάνιελ Ποντένσε, από τότε που ήρθε ο Μεντιλίμπαρ.

Ο Πορτογάλος σταρ, με εξαίρεση το πρώτο παιχνίδι με την Φερεντσβάρος, αλλά και αυτό με τον Αστέρα Τρίπολης (έπαιξε πάντως σε όλο το δεύτερο ημίχρονο) έχει παίξει βασικός με τον Βάσκο προπονητή στον πάγκο.

Δεν είναι μόνο αυτό καθώς ζητάει να παίζει συνέχεια και δεν γίνεται καν κουβέντα για κούραση.

Η… δίψα του για καλές εμφανίσεις και νίκες με τον Ολυμπιακό φαίνεται στον τρόπο που αγωνίζεται, “παρασέρνοντας” και τους συμπαίκτες του.

Είναι κι ένα από τα μεγάλα συμπεράσματα του αγώνα με τον Βόλο καθώς αν σε ένα παιχνίδι, που δεν είχε ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας και με δεδομένο πως ακολουθεί η πρώτη αναμέτρηση με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο Ποντένσε κινήθηκε σε πολύ υψηλό ρυθμό.

Άξια αναφοράς ήταν και η παρουσία του Νέλσον Άμπι. Ο 20χρονος κεντρικός αμυντικός έκανε το ντεμπούτο του και είχε θετική εικόνα. Έδειξε πως είναι ταχύτατος, έβγαινε πρώτος στην μπάλα και είχε καλή αντίληψη αναφορικά με τις θέσεις του στο κέντρο της άμυνας. Παράλληλα είχε συμμετοχή και στην επιθετική λειτουργία.

Ήταν ένα πρώτο δείγμα από τον Άμπι, το οποίο άφησε υποσχέσεις για το μέλλον!

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News