Ολυμπιακός: Το πισωγύρισμα-μάθημα που θα ωφελήσει τον Μεντιλίμπαρ και το πρέπει με τον Παναθηναϊκό!

Ολυμπιακός:

Ο Ολυμπιακός μάλλον έμεινε στις εμφανίσεις με την Φερεντσβάρος και η Μακάμπι Τελ Αβίβ του θύμισε πως πρέπει συνέχεια να έχει την αυτοσυγκέντρωση του και τίποτα να μη θεωρεί δεδομένο, ενώ για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ήταν ό,τι έπρεπε ενόψει και του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Γράφει ο Αλέξανδρος Χρηστάκος.

Ο Ολυμπιακός είχε ένα άσχημο βράδυ στο Καραϊσκάκη απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, στην πρώτη του κόντρα για τους “¨16” του Conference League. Ένα αποτέλεσμα βαρύ μετά από μια εμφάνιση βγαλμένη από πρόσφατο παρελθόν του. Θύμισε εποχή Ντιέκο Μαρτίνεθ αναφορικά με τα αμυντικά λάθη αλλά και εποχή Κάρλος Καρβαλιάλ σχετικά με την δημιουργία του, κυρίως στο πολύ κακό πρώτο του 45λεπτο.

Τα αμυντικά λάθη και σε κρίσιμα παιχνίδια ήταν “συνόδευσαν” φέτος τον Ολυμπιακό. Ήταν κάτι που δεν μπορούσε να αποφύγει. Τα έκανε και με την Μακάμπι Τελ Αβίβ και το πλήρωσε ακριβά. Μόνο που ήταν μια απρόσμενα κακή εμφάνιση καθώς ο Ολυμπιακός είχε δείξει άλλη εικόνα με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο του.

Ο Βάσκος προπονητής είδε στο πρώτο 45λεπτο όλη την εικόνα που σχημάτισε βλέποντα τα ματς που είχε ο Ολυμπιακός πρωτού αναλάβει την τεχνική ηγεσία. Με την έλευση του έδειξε να βρήκε τις λύσεις, ωστόσο το… κακό δεν “ξεριζώθηκε”.

Είναι έμπειρος τεχνικός και ξέρει πως να αντιδράσει ώστε αυτή την εμφάνιση να την μετατρέψει σε κάτι θετικό. Γιατί και για τον ίδιο ήταν ένα… μάθημα για τα αμυντικά λάθη που κάνει φέτος ο Ολυμπιακός. Και θα συνεχίσει την δουλειά του για να τα βελτιώσει. Έλεγε συνέχεια πως δεν είναι μάγος και απλά έκανε κάποιες μικρές αλλαγές στην αρχή της θητείσς του για να βελτιώσει την ομάδα.

Τώρα θα γίνει πιο πιεστικός και δεδομενα θα κοιτάξει να βγάλει το πείσμα από τους παίκτες του ώστε να δώσουν απαντήσεις στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό.

Ανάλογα με την εικόνα που θα έχει ο Ολυμπιακός απέναντι στον Παναθηναϊκό θα φανεί αν τελικά η βαριά ήττα από την Μακάμπι μετατράπηκε σε κάτι θετικό.

Το οφείλουν οι παίκτες στον εαυτό τους καθώς κόντρα στην Μακάμπι τα λάθη τους ήταν τρανταχτά και δεν ήταν μόνο θέμα τακτικής. Καθώς δεν λειτούργησαν σε πρώτη φάση οι απαρσίτητες αλληλοκαλύψεις στα μαρκαρίσματα. Παράλληλα έχασαν όλες τις προσωπικές μονομαχίες στην αμυντική λειτουργία. Οι φιλοξενούμενοι εμοιαζαν να ήταν μια ταχύτητα πάνω σε όλα. Στις αντιδράσεις, στην επιθετική τους άμυνα και στις ταχύτητες.

Οι εμφανίσεις που πραγματοποίησαν οι “ερυθρόλευκοι” κάτω από τις οδηγίες του Μεντιλίμπαρ, μέχρι την αναμέτρηση με την Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν ήταν καθόλου τυχαίες. Μπορούν και οφείλουν να αποδείξουν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό πως ήταν μια κακή παρένθεση όσα έγιναν στην αναμέτρηση με την ομάδα από το Ισραήλ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News