Ολυμπιακός: Τα ονειρεμένα 60 λεπτά οδηγός για ονειρεμένη πρόκριση στην Πόλη

Ολυμπιακός: Τα ονειρεμένα 60 λεπτά οδηγός για ονειρεμένη πρόκριση στην Πόλη

Ο Ολυμπιακός του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ άγγιξε το τέλειο για 60 λεπτά απέναντι στην Φενέρμπαχτσε, στην πρώτη τους κόντρα για τα προημιτελικά του Conference League και σίγουρα έδειξε πως μπορεί να γράψει ιστορία στην ρεβάνς της Κωνσταντινούπολης. Γράφει ο Αλέξανδρος Χρηστάκος.

Ο Ολυμπιακός γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστικός κάτω από τις οδηγίες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος μόλις έκλεισε δύο μήνες στην τεχνική ηγεσία. Αυτό που έκανε στον πρώτο προημιτελικό του Conference League, κόντρα στην Φενέρμπαχτσε, ήταν κάτι από τα…προσεχώς.

Η Φενέρμπαχτσε είναι μια ομάδα με ρόστερ, η αξία του οποίου ξεπερνάει τα 200 εκατ. ευρώ. Στον πάγκο της, απόψε, είχε αστέρια όπως οι Φρεντ, Μπατσουαγί, Κεντ αλλά και ο βετεράνος Μπονούτσι. Ο Ολυμπιακός, από την μεριά του, έχει την δική του ποιότητα, αλλά έχει περάσει και μια.. ταραγμένη σεζόν με αλλαγές προπονητών κι ένα ρόστερ εντελώς νέο.

Αγγιξε το τέλειο ο Ολυμπιακός

Η έλευση του Μεντιλίμπαρ όμως ήταν αυτό που ήθελε για να απογειωθεί. Μέσα σε δύο μήνες είναι τόσο μεγάλη η αλλαγή, που έφτασε ο Ολυμπιακός να κάνει μια επική ανατροπή με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά και να αγγίξει το τέλειο σε όλα, για 60 λεπτά κόντρα στην Φενέρμπαχτσε.

Οι “ερυθρόλευκοι”… στραγγάλισαν στην κυριολεξία όλα τα αστέρια της Φενέρ που, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν υπήρχαν στο ματς για 60 λεπτά.

Το 3-0 με τα γκολ των Φορτούνη, Γιόβετιτς, Τσικίνιο έδειχναν τον δρόμο προς την ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League.

Η υπόσχεση του Κώστα Φορτούνη και ο Ολυμπιακός

Πέραν των γκολ η εικόνα που είχε ο Ολυμπιακός στο γήπεδο ήταν εντυπωσιακή. Ντουμπλαρίσματα στα μαρκαρίσματα των επικίνδυνων παικτών. Ταχύτητα στην κυκλοφορία της μπάλας και πρέσινγκ για σεμινάριο σε σχολές προπονητών, με βάση το πως κινούνταν όλοι οι παίκτες όταν αυτό συνέβαινε.

Με έναν Κώστα Φορτούνη βγαλμένο από τα παλιά με βάση την εμφάνιση του. Τηρώντας την υπόσχεση στον γιο του, για το πως θέλει να τον βλέπει να αγωνίζεται. Παράλληλα υλοποίησε και την επιθυμία του, με βάση τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου, μια μέρα πριν, πως θέλει να βάλει γκολ και να δώσει ασίστ.

Θα ήταν αφύσικο όμως, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, με τον Μεντιλίμπαρ στον πάγκο, να βγάζουν οι “ερυθρόλευκοι” το 90λεπτο με αυτή την εικόνα. Με βάση το γεγονός πως δεν είχαν “δέσει” στα 2/3 της σεζόν.

Ο σωστός δρόμος για την Πόλη της πρόκρισης

Έτσι ήρθε και η αλλαγή του σκηνικού με την Φενέρμπαχτσε να εκμεταλλεύεται τα λάθη που έγιναν και να βάζει δύο γκολ. Με πρώτο από όλα τα λάθη, αυτό του Παναγιώτη Ρέτσου. Το πέναλτι που έκανε έδωσε ώθηση στην “Φενέρ” και άγχωσε τον Ολυμπιακό.

Στο ποδόσφαιρο, όμως, υπάρχουν και τα λάθη. Όσο και να θέλουμε να τα αποφύγουμε.

Εκείνο που κρατάει ο Ολυμπιακός είναι η εξαιρετική του εμφάνιση στα πρώτα 60 λεπτά. Είναι ένα δείγμα πως βρίσκεται στο σωστό δρόμο για τη δημιουργία μιας νέας μεγάλης ομάδας.

Έστειλε το μήνυμα του και προς την “Φενέρ” πως θα πρέπει να.. φοβάται στη ρεβάνς της Πόλης. Γιατί οι “ερυθρόλευκοι” μπορούν να βρουν κι εκεί γκολ κάνοντας το παιχνίδι τους. Έτσι κι αλλιώς έχουν το προβάδισμα. Οι αντίπαλοι είναι αυτοί που πρέπει να ρισκάρουν περισσότερο γιατί πρέπει να σκοράρουν. Κάτι που ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει να το εκμεταλλευτεί.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News