Ολυμπιακός: Ο απίθανος κύριος Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Ολυμπιακός: Ο απίθανος κύριος Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει δώσει τόση αυτοπεποίθηση στους παίκτες του, όση και η ιστορική 4άρα που έριξε ο Ολυμπιακός στην Άστον Βίλα μέσα στο «Βίλα Παρκ»

Τα λόγια περισσεύουν μπροστά σε αυτό που έκανε ο Ολυμπιακός μέσα στο άντρο της Άστον Βίλα. Μια ομάδας που είναι τέταρτη στην βαθμολογία της Premier League και από τις πλέον δυνατές φέτος.

Φυσικά είναι έργο των παικτών, αλλά το μεγαλύτερο έργο το έχει κάνει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Την τεράστια ιστορία που έχει ο Ολυμπιακός, το όνομα του έχει μπει ήδη σε αυτόν τον ανεπανάληπτο θρίαμβο. Είναι ο προπονητής της μαγικής νίκης που πήραν οι «ερυθρόλευκοι».

Η ανάλυση που μπορεί να γίνει το ματς είναι μία. Κι έχει να κάνει με την τεράστια αυτοπεποίθηση των παικτών. Αυτή που τους έχει «φτιάξει» ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Σε τέτοιο βαθμό ώστε ο Ολυμπιακός έκανε το παιχνίδι του μέσα στο «Βίλα Παρκ» και δεν προσαρμόστηκε στην μεγάλη αντίπαλο του.

Όχι μόνο δεν είχε άγχος για να την αντιμετωπίσει, αλλά έκανε την ίδια να έχει άγχος και μετά το 4-2 να «εγκαταλείψει» και το ματς. Ακόμα και οι υπερόπτες Άγγλοι οπαδοί της δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που συνέβη.

Ο Μεντιλίμπαρ, οι δύο αλλαγές και ο Ολυμπιακός που συνέχισε πιστός στο πλάνο

Ο Ολυμπιακός δεν βγήκε εκτός πλάνου ακόμα και όταν δέχθηκε έντονη πίεση από την Άστον Βίλα. Σίγουρα όλοι εκείνη τη στιγμή θα έλεγαν γιατί δεν κρατάει πίσω, ο Μεντιλίμπαρ, τον Ολυμπιακό ή δεν τον θωρακίζει στην άμυνα.

Για όσους δεν το πρόσεξαν ο Μεντιλίμπαρ έκανε μόλις δύο αλλαγές στο ματς. Η πρώτη ήταν αυτή του τραυματία Ορτέγκα με τον Ρίτσαρντς στο 46′. Και η δεύτερη στο 70′ όταν Ποντένσε βγήκε για να μπει ο Όρτα.

Κάτι που σημαίνει πως το πλάνο του έβγαινε εξαιρετικά και δεν ήθελε να το αλλάξει. Φυσικά και ήταν μια απόλυτη δικαίωση καθώς ακόμα και όταν έγινε το 2-2 από τους γηπεδούχους, εκείνος δεν έδωσε καμία εντολή για αλλαγή.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να παίζει ψηλά και να πιέζει την Άστον Βίλα, η οποία έπαιζε ανάλογα. Όμως οι «ερυθρόλευκοι» είχαν και την κατάλληλη αυτοπεποίθηση.

Όταν το έλεγε ο Μεντιλίμπαρ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου

Αυτή που τους «επέτρεπε» όχι απλά να κοιτούν στα μάτια την Άστον Βίλα, αλλά και να ήταν σίγουροι για τη νίκη. Μια νίκη για την οποία ο Μεντιλίμπαρ είχε τονίσει στη συνέντευξη Τύπου πως πήγαν στο Μπέρμιγχαμ για να την πάρουν και πως θα κάνουν το παιχνίδι τους.

Ε, το έκανε αυτό ο Ολυμπιακός και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το οφείλει στον Μεντιλίμπαρ αφού πέραν της τακτικής έχει «φτιάξει» έτσι την ψυχολογία των παικτών που δεν λογαριάζουν κανέναν αντίπαλο, όπου κι αν αγωνίζονται.

Βέβαια η ρεβάνς στο Καραϊσκάκη θα είναι ακόμα πιο δύσκολη, αλλά ο κόουτς «Μέντι» ξέρει καλά από διαχείριση και ήδη ξεκίνησε από χθες το σχέδιο του…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News