Ολυμπιακός: Το Conference League ήταν δεδομένο πως θα ξεπερνούσε το πρωτάθλημα!

Ολυμπιακός: Το Conference League ήταν δεδομένο πως θα ξεπερνούσε το πρωτάθλημα!

Ο Ολυμπιακός ήταν φανερά επηρρεασμένος στο ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ, από την επική και ιστορική του πρόκριση στον τελικό του Conference League, έχοντας κάνει και την ανάλογη γιορτή του μετά το τέλος της ρεβάνς με την Αστον Βίλα.

Ο Ολυμπιακός απέκλεισε την Αστον Βίλα, την 4η ομάδα της Premier League, για να γράψει ιστορία και να προκριθεί στον τελικό του Conference League. Έδωσε υψηλής έντασης 90λεπτα μέσα σε μια εβδομάδα και πήγε για το 3ο του 90λεπτο σε 10 μέρες, αυτό με τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα.

Την ίδια στιγμή ο ΠΑΟΚ απλά προετοιμαζόταν και γέμιζε… τις μπαταρίες του για ένα, αναμφίβολα, σπουδαίο παιχνίδι. Το οποίο ο Ολυμπιακός πήγε να δώσει έχοντας γιορτάσει την πρόκριση στον τελικό του Conference League έως τα ξημερώματα της Παρασκευής. Για να πάει το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη έχοντας κάνει… μισή προππόνηση.

Με το μυαλό όλων να είναι στον τελικό του Conference League ήταν δύσκολο ακόμα και για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να μπορέσει να κάνει τους παίκτες να συγκεντρωθούν στον ΠΑΟΚ. Ο Ισπανός προπονητής γνωρίζει καλά από τέτοιες καταστάσεις. Και ο ίδιος έδειξε μια κατανόηση στο όλο κλίμα που υπάρχει στους ερυθρόλευκους και φάνηκε και από τις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Ηταν φυσιολογικό να γίνει αυτό, με τα παραδείγματα να είναι άπειρα κατά το παρελθόν.

Έτσι ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ. Σε μια κούρσα του τίτλου όπου έμεινε έως το τέλος παρά τις αντίξοες συνθήκες αλλά και τις… τρικλοποδιές που ήθελαν να το βάλουν.

Ο Ολυμπιακός, οι αλλαγές και τα σκαμπανεβάσματα

Ένας Ολυμπιακός, ο οποίος άλλαξε τρεις προπονητές μέσα στη σεζόν, έκανε πάνω από 25 μεταγραφές στην καλοκαιρινή και την χειμερινή περίοδο.

Πέρασε πολλά σκαμπανεβάσματα και στον ρυθμό του, μέχρι να έρθει ο Μεντιλίμπαρ και να του βγάλει όλη την ποιότητα στο χορτάρι. Μέσα σε 3 μήνες άλλαξαν οι «ερυθρόλευκοι» κι έγραψαν ιστορία στην Ευρώπη.

Θα ήταν πολύ δύσκολο να μπορέσουν να κάνουν delete σε όσα συνέβησαν την περασμένη Πέμπτη και να μπορέσουν να κάνουν το παιχνίδι τους με τον ΠΑΟΚ.

Το ματς στο Καραϊσκάκη με την ΑΕΚ

Αυτή ήταν και η πραγματικότητα του αγώνα, στον οποίο δεν χωράει κάποια άλλη κριτική, είτε γενική είτε ατομική. Καθώς σε διαφορετική περίπτωση, οι Πειραιώτες θα διεκδικούσαν τη νίκη στην Τούμπα με καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο.

Δεν σημαίνει, πάντως, αυτό, πως ο Ολυμπιακός δεν θα είναι ανταγωνιστικός στα δύο παιχνίδια που του έχουν απομείνει. Οι παίκτες θα πάρουν τις απαραίτητες ανάσες και σίγουρα θα έχουν άλλο πρόσωπο απέναντι στην ΑΕΚ, την Τετάρτη που έρχεται.

θα είναι και το τελευταίο επίσημο ματς της φετινής σεζόν στο Καραϊσκάκη και οι ερυθρόλευκοι θα θέλουν να πάρουν τη νίκη. Παράλληλα έτσι θα κρατηθούν και σε εγρήγορση για τον μεγάλο τελικό του Conference League, κόντρα στην Φιορεντίνα, ο οποίος θα διεξαχθεί στο γήπεδο της ΑΕΚ!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News