Ολυμπιακός: Ποντένσε μείνε για πάντα στον Θρύλο που γουστάρεις

Ολυμπιακός: Ποντένσε μείνε για πάντα στον Θρύλο που γουστάρεις

Ο Ντάνιελ Ποντένσε ήταν τρομερός κόντρα στον Παναθηναϊκό για να πάρει ο Ολυμπιακός το αποτέλεσμα που ήθελε και κυρίως έδειξε για μια ακόμα φορά πως γουστάρει που φοράει τα ερυθρόλευκα

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει 2-0 από τον Παναθηναϊκό αλλά ο Ντάνιελ Ποντένσε “υπέγραψε” το 2-2 δίνοντας και το ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ έκανε μέχρι και τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να τον αποθεώσει.

Και πως να κάνει διαφορετικά ο Μεντιλίμπαρ, ο οποίος δημόσια δύσκολα μιλάει ξεχωριστά για έναν παίκτη. Ο Ντάνιελ Ποντένσε ωστόσο είναι το κάτι άλλο. Ο Πορτογάλος ήταν η κύρια αιτία που ο Ολυμπιακός πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε, ή τουλάχιστον μια από τις κύριες αιτίες.

Για την ακρίβεια ήταν μια… αλυσίδα πραγμάτων που έφεραν αυτή την ανατροπή των ερυθρόλευκων.

Ο Μεντιλίμπαρ είδε γρήγορα το λάθος που έγινε με την χρησιμοποίηση του Καρβάλιο. Δεν “μπήκε” ποτέ στον ρόλο του και κυρίως να καλύψει κάτι από όσα κάνει στο γήπεδο ο Τσικίνιο, τον οποίο αντικατέστησε.

Η αλλαγή του Καρβάλιο με τον Ιμπόρα

Μάταια ο Βάσκος τεχνικός προσπάθησε να τον βάλει στο ματς, φωνάζοντας του και δίνοντας του συνέχεια οδηγίες. Έτσι κι έγινε αλλαγή στο ημίχρονο με τον Ιμπόρα να “μαζεύει” τα πράγματα και να βοηθάει τους Έσε, Όρτα επίσης να έχουν καλύτερα ¨πατήματα” στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ολυμπιακός έδειχνε καλύτερος αλλά δέχθηκε και δεύτερο γκολ. Έτσι ο Μεντιλίμπαρ έβαλε στο ματς και τον Γιόβετιτς, στον πετυχημένο ρόλο του να κινείται πέριξ της μεγάλης περιοχής. Ο Μαυροβούνιος άσος “απελευθέρωσε” και τον Ντάνιελ Ποντένσε για να μπορέσει να κάνει τα… μαγικά του.

Οι δυο τους έκαναν άνω κάτω την άμυνα του Παναθηναϊκού καθώς δεν ήταν μόνο τα γκολ που έβαλαν, αλλά ο Ποντένσε είχε και δοκάρι.

Το… φωνάζει ο Ποντένσε

Ο Πορτογάλος σταρ ήταν μοναδικός και το γκολ που σημείωσε ήταν ένα… ποίημα. Για μια ακόμα φορά έδειξε για πιο λόγο γύρισε στην Ελλάδα και στην ομάδα της καρδιάς του. Θέλησε να χαρεί ξανά το ποδόσφαιρο, κάτι που έχασε στην Γουλβς.

Το έχει πετύχει και με τον καλύτερο τρόπο, αφού θα διεκδικήσει και ευρωπαϊκό τρόπαιο. Αν ρωτήσει κανείς τον Ποντένσε, τι θέλει τώρα, θα του πει άμεσα… “Να μείνω για πάντα στον Ολυμπιακό”.

Φαίνεται σε κάθε του στιγμή μέσα στο γήπεδο. Φαίνεται από τις αντιδράσεις του και το πως παίζει για να αλλάξει την εικόνα την ομάδας. Μα κυρίως φαίνεται από τα συναισθήματα του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News