Ολυμπιακός: Ο Φορτούνης που ήθελε και ο Κώστας που δεν «ήθελε»!

Ολυμπιακός: Ο Φορτούνης που ήθελε και ο Κώστας που δεν "ήθελε"!

Ο Ολυμπιακός και ο Κώστας Φορτούνης “χωρίζουν” για δεύτερη φορά στα πάνω από 19 χρόνια σχέσης που έχουν έχοντας περάσει και πολλά σκαμπανεβάσματα που τους έχουν “σημαδέψει”. Γράφει ο Αλέξανδρος Χρηστάκος.

Ο Ολυμπιακός και Κώστας Φορτούνης έχουν μια ιδιαίτερες σχέση που κρατάει πάνω από 18 χρόνια. Αυτή θα είναι η 2η φορά που χωρίζουν οι δρόμοι τους, με την πρώτη να ήταν το 2008 όταν έφυγε από την Ακαδημία.

Το 2014 γύρισε στον αγαπημένο του Ολυμπιακό κι έμεινε δέκα χρόνια. Ο Κώστας Φορτούνης δεν θα είναι αρχηγός των “ερυθρόλευκων” στα 100α γενέθλια του μεγαλύτερου ελληνικού συλλόγου, αλλά αυτό είναι μια λεπτομέρεια.

Το μεγάλο θέμα είναι τι πήρε ο Ολυμπιακός από τον Κώστα Φορτούνη και το αντίστροφο. Βάζοντας τα σε μια ζυγαριά, αναμφίβολα τα καλά είναι περισσότερο. Αλλά η ζωή και για τους δύο συνεχίζεται και δεν μπορούν να κοιτούν πίσω. Σε όλο αυτό κάτι κερδίζουν και κάτι χάνουν και οι δύο.

Ο Ολυμπιακός έδειξε την τεράστια αγάπη του, στον κορυφαίο Έλληνα ποδοσφαιριστή, των ημερών μας, πολλές φορές. Κάτι που έκανε και ο ίδιος.

Του στάθηκε στους δύο χιαστούν που υπέστη και όλη η οικογένεια του Ολυμπιακού ήταν κοντά του.

Σε 343 εμφανίσεις με τον Ολυμπιακό, σε όλες τις διοργανώσεις, έβαλε 94 γκολ κι έδωσε 106 ασίστ. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως στην καλή του μέρα, ο 31χρονος μεσοεπιθετικός μπορούσε να πάρει ένα παιχνίδι μόνος του. Μια κίνηση του, μια πάσα του, ένα γκολ με σουτ από μακριά, ξεσήκωναν πάντα τον κόσμο.

Πολλοί οι προπονητές που τον έχουν αποθεώσει, ενώ πάντα ήταν για τους αντίπαλους ο μεγαλύτερος παίκτης που έπρεπε να προσέξουν.

Βέβαια αυτή είναι η μια όψη του νομίσματος. Γιατί ο “Φόρτου” είχε και τις κακές του στιγμές. Κυρίως λόγω του χαρακτήρα του και του τρόπου που έβλεπε κάποια πράγματα.

Δεν είναι λίγες οι φορές που είχε τριβές με προπονητές. Δείχνοντας έντονα την δυσαρέσκεια του, είτε σε κάποιο πρόγραμμα προπόνησης, είτε με την αγωνιστική του συμπεριφορά σε κάποιο παιχνίδι.

Οι καλά γνωρίζοντες μπορούν να αναφέρουν περιστατικά με κάποια από αυτά να έγιναν γνωστά και κάποια άλλα να μην έγιναν. Βέβαια αυτό δεν μειώνει τις τεράστιες ικανότητες του και τι πρόσφερε στον Ολυμπιακό. Πρέπει να μπουν όμως στην ζυγαριά, τώρα που πλέον οι δρόμοι χώρισαν.

Άλλωστε τίποτα δεν μπορεί να κρατήσει για πάντα στη σχέση μιας ομάδας με έναν ποδοσφαιριστή, όσο μεγάλος κι αν είναι αυτός.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News