Ολυμπιακός: Το θέαμα θέλει ουσία και η άμυνα τον Κάρμο!

Ολυμπιακός: Το θέαμα θέλει ουσία και η άμυνα τον Κάρμο!

Ο Ολυμπιακός ήταν διπρόσωπος κόντρα στην Καλλιθέα, δεν τελείωσε το ματς στο δυνατό πρώτο του ημίχρονο και στο δεύτερο πήγε σε ένα θρίλερ, όπου θα το απέφευγε αν είχε τον Νταβίντ Κάρμο στο κέντρο της άμυνας.

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 2-1, με τα γκολ των Κρίστοφερ Βέλντε, Ρόμαν Γιάρεμτσουκ, κόντρα στην Καλλιθέα, σε μια αναμέτρηση όπου φάνηκαν πολλά.

Στα θετικά κι εκείνο που προέχει για τον Ολυμπιακό είναι οι βαθμοί. Έχει το απόλυτο, μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές και αυτό μετράει, αφού η εποχή είναι… επικίνδυνη για γκέλες. Οι “ερυθρόλευκοι” δεν έχουν τελειοποιήσει το ρόστερ τους, αφού θα κάνουν κι άλλες μεταγραφές και ακόμα δεν έχουν τον επιθυμητό ρυθμό.

Επίσης στα θετικά και η γενική εικόνα της ομάδας στο πρώτο 45λεπτο. Ήταν ένα δείγμα της ομάδας που ετοιμάζει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Η κίνηση των παικτών και χωρίς την μπάλα ήταν συνεχόμενη. Η γρήγορη εναλλαγή της μπάλας καθώς και οι επιθέσεις σε πρώτο χρόνο ήταν αυτό που ξεχώρισε. Παράλληλα με την επιθετική άμυνα πάνω στην μπάλα.

Είναι λογικό αυτό να μην μπορούν να το υπηρετήσουν σε όλο το 90λεπτο οι “ερυθρόλευκοι”, αφού είναι αρχή ακόμα και θέλουν επίσημα ματς περισσότερο για να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο τους αυτοματισμούς, την φυσική κατάσταση και την αυτοπεποίθηση τους.

Η τετράδα των Βέλντε, Ζέλσον Μαρτίνς, Τσικίνιο, Ελ Καμπί είναι αυτή που ξεκάθαρα δουλεύει ο Μεντιλίμπαρ, στην παρούσα χρονική στιγμή, για να λειτουργήσει την ομάδα επιθετικά. Πρόσφεραν θέαμα και οι τέσσερις στο πρώτο ημίχρονο, πήγαν να βγάλουν και πολλούς αυτοματισμούς, αλλά έλειψε η ουσία. Και η ουσία ήταν το γκολ. Μόνο ο Κρίστοφερ Βέλντε έδειξε την εκτελεστική του δεινότητα, αλλά δεν φτάνει. Οι φάσεις δεν έγιναν γκολ για να πάει ο Ολυμπιακός σε ένα πιο ήρεμο δεύτερο ημίχρονο.

Στο δεύτερο 45λεπτο, αφού οι ρυθμοί έπεσαν αφού ακόμα δεν έχει φορμαριστεί η ομάδα ήρθε και ο τραυματισμός του Σαντιάγο Έσε για να φέρει μια αποδιοργάνωση.

Πάνω εκεί ο Ολυμπιακός έπρεπε να βρει μια σταθερότητα από την αμυντική του λειτουργία. Δεν την βρήκε και ήρθε και το γκολ της Καλλιθέας, το οποίο θα είχε βγάλει ο Νταβίντ Κάρμο αν ήταν στο ματς. Η όλη κίνηση των στόπερ και γενικά της άμυνας ήταν λανθασμένη. Ο Κάρμο, που έδειξε πέρσι την κλάση του, θα σταματούσε τον κίνδυνο.

Θα είναι διαθέσιμος για το ματς με την Λαμία όμως κι έτσι ο Ολυμπιακός θα επαναφέρει και την ηρεμία, που προσδίδει ο διεθνής άσος, στην άμυνα του. Γιατί αν ένα παιχνίδι δείχνει πως πάει να στραβώσει, η αμυντική λειτουργία είναι αυτή που θα… καθαρίσει.

Το σίγουρο πάντως είναι πως όταν θα μπουν όλα τα σημαντικά κομμάτια στο… παζλ του Ολυμπιακού. Η ομάδα “φωνάζει” πως θα είναι στα φαβορί για τον τίτλο. Και όταν προστεθούν στο ρόστερ και οι μεταγραφές που αναμένονται και η ομάδα ρολάρει τότε θα μιλάμε για έναν ασυναγώνιστο Ολυμπιακό.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News