Ολυμπιακός: Ο Ρόντινεϊ έδειξε τον δρόμο και ο Μουζακίτης ακολούθησε

Ολυμπιακός: Ο Ρόντινεϊ έδειξε τον δρόμο και ο Μουζακίτης ακολούθησε

Ο Ολυμπιακός ήταν εκπληκτικός κόντρα στην Μπράγκα σε ένα ματς όπου το πάθος του δεξιού εξτρέμ Ρόντινεϊ ήταν ο κινητήριος μοχλός και για τον Χρήστο Μουζακίτη. Γράφει ο Αλέξανδρος Χρηστάκος

Ο Ολυμπιακός δεν είναι από τις ομάδες που πρέπει κανείς να βγάζει συμπεράσματα. Κριτική μπορείς να του κάνεις, συμπεράσματα όμως δεν μπορείς να βγάλεις. Γιατί διαθέτει τεράστια ποιότητα και τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο, που μπορεί να τα φέρει όλα τούμπα.

Έτσι με δύο κινήσεις του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ σε συνδυασμό με τη δουλειά που κάνει στον Ολυμπιακό, η εσωστρέφεια… αποχώρησε και η ομάδα παίρνει τα πάνω της με το εντυπωσιακό 3-0 επί της Μπράγκα.

Η πρώτη κίνηση είχε να κάνει με την χρησιμοποίηση του Ρόντινεϊ ως δεξιού εξτρέμ. Η αρχή έγινε με τον Ατρόμητο και συνεχίστηκε με την Μπράγκα. Ο Βραζιλιάνος ήταν απολαυστικός και είχε σαν αποτέλεσμα να αρχίσει ο Ολυμπιακός να κάνει παιχνίδι από τα άκρα, κάτι που δεν είχε συμβεί στα προηγούμενα ματς της σεζόν.

Παράλληλα μετέφερε το πάθος του και στους συμπαίκτες του και σίγουρα όταν βλέπεις έναν 32χρονο, που έχει καταγράψει μεγάλες επιτυχίες στο βιογραφικό του, να τρέχει σαν έφηβος, να πέφτει πάνω στην μπάλα για να την κλέψει και να πιέζει ασφυκτικά, δεν μπορεί παρά να κάνεις το ίδιο.

Ήταν εξαιρετική η εμφάνιση του κόντρα στην Μπράγκα και ίσως το κλειδί για να πάρει ο Ολυμπιακός τη νίκη και να γυρίσει στις καλές εμφανίσεις.

Ο Μεντιλίμπαρ, ο Μουζακίτης και ο Ολυμπιακός

Η δεύτερη κίνηση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ήταν ο Χρήστος Μουζακίτης. Όχι δεν ήταν μια κίνηση χωρίς πρόγραμμα. Ήθελε να τον βάλει γιατί τον έβλεπε στις προπονήσεις. Το έκανε και ο μικρός τον δικαίωσε.

Ο 17χρονος χαφ ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακός. Σε όλες τις στατιστικές, άμυνα, προσωπικές μονομαχίες, πάσες, είχε ποσοστό πάνω από 80%. Ακολούθησε τον Ρόντινέι σε πάθος και γενικά το ποδοσφαιρικό του θράσος ήταν τέτοιο που δεν έμοιαζε καν πως στο γήπεδο έπαιζε κι ένας 17χρονος. Αυτό φαινόταν μόνο στο πρόσωπο του.

Δίκαια τα διθυραμβικά σχόλια για τον πιτσιρικά, ο οποίος δείχνει πως πατάει γερά στα πόδια του και δεν τον κάνουν να χάσει την πορεία του. Έχει το τσαγανό και τον χαρακτήρα να μείνει ταπεινός και να κάνει κάτι σπουδαίο στην καριέρα του.

Όσο για τον Ολυμπιακό γενικότερα στα δύο τελευταία παιχνίδια πραγματοποίησε εμφανίσεις που του δίνουν την ηρεμία που θέλει και την απαραίτητη αυτοπεποίθηση. Έχει την ποιότητα στο ρόστερ του και από εδώ και πέρα, όπως δείχνουν τα πράγματα, μόνο καλύτερος μπορεί να γίνει, μέσα από τα παιχνίδια, γιατί έχει κι άλλους παίκτες να ενσωματώσει, είτε έμπειρους, είτε νέους!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News