Ολυμπιακός: Ο 21χρονος Τζολάκης και οι 17χρονοι Μουζακίτης, Κωστούλας!

Ολυμπιακός: Ο 21χρονος Τζολάκης και οι 17χρονοι Μουζακίτης, Κωστούλας!

Ο Ολυμπιακός έμεινε στο μηδέν με τον Παναθηναϊκό σε ένα ντέρμπι όπου τρία παιδιά της ακαδημίας του, οι Κωνσταντίνος Τζολάκης, Χρήστος Μουζακίτης, Μπάμπης Κωστούλας ήταν εκ των πρωταγωνιστών δείχνοντας το λαμπρό μέλλον του Θρύλου. Γράφει ο Αλέξανδρος Χρηστάκος

Ο Ολυμπιακός δεν πήγε απλά να “κλέψει” το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ξέροντας καλά πως ο αντίπαλος είχε περισσότερη πίεση κι ένα τεράστιο πρέπει για να πάρει τη νίκη. Ο Ολυμπιακός πήγε να κάνει το παιχνίδι του, γνωρίζοντας, όμως, πως η εντυπωσιακή εμφάνιση με την Μπράγκα και η μεγάλη νίκη, θα ήταν μια “παγίδα” αν έμενε στο μυαλό του.

Ένας Ολυμπιακός, ο οποίος ναι μεν δεν πραγματοποίησε και την καλύτερη δυνατή εμφάνιση, αλλά είχε πρωταγωνιστές τρία παιδιά της ακαδημίας του. Τον 21χρονο Κωνσταντίνο Τζολάκη και τους 17ρονους, Χρήστο Μουζακίτη, Μπάμπη Κωστούλα.

Τρία παιδιά… διαμάντια, που δεν είναι τα μόνα, καθώς έρχονται κι άλλοι, για να δείξουν πως ο Ολυμπιακός έχει ένα λαμπρό μέλλον κι ετοιμάζεται να αποκτήσει έναν κορμό με έντονο το ελληνικό στοιχείο.

Οι Τζολάκης, Μουζακίτης, Κωστούλας, προηγούνται σε αυτό το πρότζεκτ, κάτι που φάνηκε και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Σε εξαιρετική κατάσταση ο Τζολάκης για τον Ολυμπιακό

Κατ’ αρχήν μπορεί να θεωρηθεί “άδικο” για τον Κωνσταντίνο Τζολάκη, το γεγονός πως μένει στη… σκιά του Χρήστου Μουζακίτη, αναφορικά με τα διθυραμβικά σχόλια. Ο 21χρονος τερματοφύλακας ήταν εξαιρετικός τόσο με την Μπράγκα, κρατώντας το μηδέν με εκείνη την επέμβαση στο σουτ του Ρικάρντο Όρτα και όχι μόνο.

Κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο Τζολάκης έκανε την μοναδική διπλή επέμβαση στα δύο κοντινά σουτ του Σπόραρ. Παράλληλα ήταν τρομερός στις τοποθετήσεις του, με εξαίρεση την στιγμή που προηγήθηκε της φάσης με τον Σπόραρ και αυτό πρόσφερε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην άμυνα.

Ο Τζολάκης είναι χρόνια στην πρώτη ομάδα, αλλά είναι 21 ετών, είναι και αυτός νεαρός και προέρχεται από την ακαδημία.

Τα… golden boys του Ολυμπιακού, Μουζακίτης, Κωστούλας

Όσο για τον Χρήστο Μουζακίτη, μέχρι να αρχίσει να βγάζει σημάδια κόπωσης, κάτι λογικό για έναν 17χρονο που παίζει τρία ματς σε μια εβδομάδα, ήταν από τους κορυφαίους του Ολυμπιακού και βασική αιτία που ο Μπακασέτας δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στο ματς. Ο μικρός το έχει κι έχουμε χρόνο να πούμε κι άλλα για το ταλέντο του.

Όσο για τον άλλο 17χρονο, τον Μπάμπη Κωστούλη και μόνο που μπαίνει αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και αλλάζει όλος ο Ολυμπιακός, αναφορικά με την επιθετική του λειτουργία, λέει πολλά. θα ήταν το κερασάκι στην τούρτα αν σκόραρε κιόλας σε εκείνη την διπλή φάση, που ξεκίνησε με το σουτ του Μουζακίτη.

Είναι σπουδαίο πράγμα για τον Ολυμπιακό με την τεράστια πίεση, το βάρος της φανέλας και την ιδιαιτερότητα ενός ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό να έχει διακριθέντες τρεις νεαρούς που κάνουν και την διαφορά στην ομάδα. Είναι εντυπωσιακό και ίσως να μην υπάρχει κάτι ανάλογο στο παρελθόν.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News