Oλυμπιακός: Τα ερυθρόλευκα… X-Files!

Oλυμπιακός: Τα ερυθρόλευκα... X-Files!

Ο Ολυμπιακός πέταξε κι άλλους βαθμούς σε ένα απόγευμα που πήγε να θριαμβεύσει, αλλά στο τέλος ήταν «χαρούμενος» και με την ισοπαλία κόντρα στον Λεβαδειακό, με τα ανεξήγητα φαινόμενα να είναι πολλά. Γράφει ο Αλέξανδρος Χρηστάκος.

Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά για όσα έκανε ο Ολυμπιακός κόντρα στον Λεβαδειακό για να έρθει 2-2 στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Super League. Για την ακρίβεια αυτά που έγιναν στο Καραϊσκάκη δεν υπάρχουν ούτε στην λεγόμενη… βίβλο του ποδοσφαίρου.

Ο Ολυμπιακός είχε 15-7 τελικές απέναντι στον Λεβαδειακό, 0-7 αποκρούσεις (δηλαδή δεν έκανε καμία απόκρουση και δέχθηκε δύο γκολ), 7-2 κόρνερ, αλλά και 24 λάθη, έναντι 21 της αντίπαλης ομάδας.

Αν κάποιος δια γυμνού οφθαλμού μπορεί να σταθεί σε κάτι, είναι τα πολλά λάθη. Λάθη κόντρα στον Λεβαδειακό που μπορεί να ήταν μαχητικός, αλλά ακόμα δεν έχει νίκη στο πρωτάθλημα και μέχρι πριν την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, είχε βάλει μόλις 4 γκολ σε 7 παιχνίδια.

Κι όμως αυτή την ομάδα, με όλη την συμπάθεια προς τους Βοιωτούς, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να τη νικήσει κι ας προηγήθηκε 2-0 στο 21′ με τα γκολ των Τσικίνιο, Ελ Καμπί.

Ανεξήγητη η κατηφόρα που είχε ο Ολυμπιακός

Αν δεν είναι αυτό ένα ερυθρόλευκο επεισόδιο… X-Files, τότε τι άλλο μπορεί να είναι. Ποια εξήγηση να δώσει κανείς για τα πολλά λάθη που έκαναν οι παίκτες και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, σ’ ένα παιχνίδι που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Δύο γκολ και πολύ καλή μπάλα σε 21 λεπτά. Με τον Κρίστοφερ Βέλντε, να ήταν για πρώτη φορά φέτος θετικός.

Μετά από εκεί όμως η κατηφόρα ήταν μεγάλη και ανεξήγητη, αφού ούτε άγχος υπήρχε, ούτε ο Λεβαδειακός έδειχνε πως θα μπορούσε να κάνει κάτι. Κι αν η κίνηση του Νίκου Παπαδόπουλου να ρίξει στο ματς τον Ζίνι, με αλλαγή στο πρώτο ημίχρονο, ήταν κίνηση – ματ, τότε θα πρέπει να προβληματιστούν περισσότερο οι παίκτες και ο Μεντιλίμπαρ, που δεν το είδαν.

Οι οκτώ από τους έντεκα που ξεκίνησαν στο ματς είχαν αγωνιστεί και στο τρομερό 3-0 κόντρα στην Μπράγκα, αλλά και στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Οπότε ήταν λιγότερα τα κίνητρα κόντρα στον Λεβαδειακό; Αν ναι, τότε κακώς, δεν διαλέγονται ματς σε μια κούρσα πρωταθλήματος, όταν διεκδικείς τον τίτλο.

Αν έμειναν στο 2-0, πως όλα τελείωσαν, τότε γιατί δεν αφυπνίστηκαν μετά το πρώτο γκολ που έβαλε ο Ολυμπιακός. Και γιατί στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν σχεδόν άναρχο και δεν ακολούθησαν την πετυχημένη συνταγή του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Και γιατί ο Ανδρούτσος μπήκε αλλαγή σε ένα τέτοιο ματς έχοντας περάσει πολλά για να γυρίσει στην πρώτη ομάδα. Όπως και γιατί οι μοναδικοί μεσοεπιθετικοί στον πάγκο ήταν οι Γιάρεμτσουκ, Κωστούλας, Ολιβέιρα, με τον τελευταίο να μην χρησιμοποιήθηκε κιόλας ή γιατί δεν ήταν και ο Γιαζίτσι.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News