Ολυμπιακός: Απλά αδικεί τον εαυτό του!

Ολυμπιακός: Απλά αδικεί τον εαυτό του

Ο Ολυμπιακός δεν πέρασε από την Τρίπολη, σε ένα άκρως κομβικό ματς όπου συνέβησαν πολλά για να μην πάρει αποτέλεσμα και το κυριότερο είναι πως αδικεί τον εαυτό του. Γράφει ο Αλέξανδρος Χρηστάκος.

Τι να πει κανείς για όσα έγιναν με τον Ολυμπιακό στην Τρίπολη απέναντι στον Astera AKTOR για την 9η αγωνιστική της Super League. Πως γίνεται μια ομάδα που κάνει σούπερ παιχνίδι στο Μάλμε, την περασμένη Πέμπτη, για το Europa League, να μην παίρνει ούτε τον βαθμό στην Τρίπολη.

Θα μπορεί να πει κανείς πολλά για τις πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα που έκανε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Κάτι που θα έχει να κάνει και με την κούραση, ασφαλώς κάποιων παικτών, αλλά και πάλι ο Ολυμπιακός δημιούργησε φάσεις στο πρώτο ημίχρονο.

Αν δεν υπήρχε ο κίπερ του Asteras AKTOR, Παναγιώτης Τσιντώτας, ο οποίος βρέθηκε σε τρομερή βραδιά, θα μπορούσε να βάλει ένα γκο ή και να έκανε την ανατροπή.

Με τα αν όμως στο ποδόσφαιρο δεν γίνεται τίποτα. Στο δεύτερο μέρος ο Μεντιλίμπαρ έριξε και τους Γουίλιαν, Ελ Καμπί, Ζέλσον Μαρτίνς, Έσε και Γιαζίτσι στο ματς, αλλά και πάλι δεν πήρε τίποτα.

Είναι που ο Ολυμπιακός δεν βρίσκει χώρους;

Ο Ολυμπιακός δείχνει να έχει θέματα, όταν ο αντίπαλος κλείνεται στην άμυνα του και δεν του δίνει χώρους. Δεν του επιτρέπει να τρέξει, να κάνει επιθέσεις σε πρώτο χρόνο και δεν του δίνει την δυνατότητα να τον πιέσει να του κλέψει την μπάλα και να επιτεθεί. Κι αυτό γιατί δίνει χώρο, περιμένει και απλά κοιτάει ο ίδιος να κάνει αντεπιθέσεις.

Είναι μια πρόχειρη ανάλυση για τα εντός των συνόρων… δεινά που περνάει ο Ολυμπιακός. Έχει μόλις μια νίκη στα έξι τελευταία του παιχνίδια στο πρωτάθλημα, κάτι που αν ψάξει κανείς, θα βρει κάτι ανάλογο να έχει συμβεί πάρα πολλά χρόνια πριν.

Παράλληλα ο Ολυμπιακός ηττήθηκε για πρώτη φορά στην Τρίπολη μετά από δέκα χρόνια. Είναι μια κατάσταση που μοιάζει με… σκωτσέζικο ντους, αν γίνει σύγκριση με την εικόνα που έχουν παρουσιάσει οι «ερυθρόλευκοι» στα δύο τελευταία ευρωπαϊκά τους παιχνίδια.

Είναι θέμα του Μεντιλίμπαρ να βρει τις λύσεις με τις κλειστές άμυνες και τι θα πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός στις κλειστές άμυνες, που δεν του δίνουν χώρο και υπάρχουν ντουμπλαρίσματα στα μαρκαρίσματα κομβικών παικτών του.

Ο Ολυμπιακός και οι μεταγραφές

Από την άλλη μεριά θα πρέπει και οι παίκτες να δώσουν το κάτι παραπάνω. Είναι δεδομένο πως οι Πειραιώτες δεν έχουν πάρει αυτά που θα περίμεναν από τους παίκτες που απέκτησαν το καλοκαίρι.

Αυτό έχει να κάνει κυρίως με τους μεσοεπιθετικούς παίκτες, που έχουν καλό βιογραφικό, αλλά αυτό μέχρι στιγμής δεν έχει φανεί στο χορτάρι.

Είναι μια δύσκολη κατάσταση αυτή που ζει ο Ολυμπιακός με την χαρμολύπη του. Κυρίως αδικεί τον εαυτό του με την εικόνα που έχει στην Ελλάδα. Το μόνο θετικό είναι πως και οι άλλοι διεκδικητές του τίτλου δεν είναι στα καλύτερα τους, οπότε δεν έχει ξεφύγει το πράγμα αναφορικά με την κορυφή του πίνακα της βαθμολογίας.

ΥΓ: Κρίμα για τον Γιουσούφ Γιαζίτσι αυτό που του συνέβη. Πραγματικά ατυχία για τον Τούρκο μεσοεπιθετικό, ο οποίος είχε δείξει στις προπονήσεις πως θα μπορούσε να δώσει ώθηση στον Ολυμπιακό, όταν θα άρχιζε να ρολάρει, παίρνοντας αγωνιστικά λεπτά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News