Ολυμπιακός: Το τάιμινγκ, τα νεύρα και το πούλμαν!
Ο Ολυμπιακός εμφάνισε ανεξήγητα προβλήματα σε μια δύσκολη βραδιά, όπου δεν κατάφερε να βρει λύσεις στο πράσινο πούλμαν, με τη φάση του Ζέλσον Μαρτίνς να είναι ενδεικτική της κατάστασης. Γράφει ο Αλέξανδρος Χρηστάκος.
Ο Ολυμπιακός δεν ήταν αυτός που έπρεπε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και το κερασάκι στην τούρτα ήταν η χαμένη φάση του Ζέλσον Μαρτίνς, καθώς εκείνη τη στιγμή ένα γκολ θα έφερνε μια άλλη εικόνα στο παιχνίδι.
Σε μια εμφάνιση όπου ήταν ανεξήγητα προβληματική. Μάλιστα ανεξήγητο ήταν το γεγονός πως ενώ οι ερυθρόλευκοι μπήκαν με το… μαχαίρι στα δόντια από το πρώτο λεπτό, μόλις δέχθηκαν το γκολ στο 7ο, άρχισαν να κάνουν πολλά λάθη. Κυριότερο όλων ήταν το γεγονός πως δεν έδιναν σωστά την μπάλα ακόμα και στα πέντε μέτρα.
Η νευρικότητα κυριάρχησε και πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καθαρό μυαλό. Και όταν δεν υπάρχει καθαρό μυαλό, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούν λύσεις για το… πούλμαν. Το πράσινο πούλμαν ήταν αυτό που πήρε το αποτέλεσμα. Το μεγάλο θέμα για τους ερυθρόλευκους ήταν πως για μια ακόμα φορά κόλλησαν σε κάτι ανάλογο. Παίκτες με ποιότητα υπάρχουν και σίγουρο ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα την βρει την άκρη.
Σίγουρα τον ρόλο της έπαιξε και η ατμόσφαιρα καθώς το ματς συνέπεσε με την μαύρη επέτειο από την τραγωδία της Θύρας 7. Φέρνει και μια παραπάνω πίεση, όπως και να έχει, το να θέλουν όλοι στον Ολυμπιακό να πάρουν αποτέλεσμα.
Στο ποδόσφαιρο όμως δεν μπορείς να προδικάσεις τίποτα. Το μόνο που μπορείς να κάνει είναι να αποδεχθείς ένα αποτυχημένο αποτέλεσμα, να αναλύσεις τα λάθη και να πας παρακάτω.
Είναι δεδομένο πως αυτό θα κάνουν οι ερυθρόλευκοι με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να γνωρίζει καλά πως να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Είναι δεδομένο πως ο Βάσκος δεν θα αφήσει τίποτα να περάσει και θα βρει τις λύσεις.
Είναι επίσης σίγουρο πως στο τέλος κρίνονται όλα. Σίγουρα μια ήττα στο ελληνικό κλάσικο, που λέμε, είναι θέμα που σε βαραίνει. Ωστόσο σε γεμίζει και με πείσμα για να βγάλεις αντίδραση και να δείξεις τον πραγματικό σου εαυτό.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Κόκκινη-μαρς χάρισε στον Καλάμπρια ο... ελίτ Λάμπρεχτς
- Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός: Το πρόγραμμα μέχρι το φινάλε στη μάχη της 4ης θέσης
- Super League: Η βαθμολογία μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι και το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής
- Λουτσέσκου: «Είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε ροτέισον, δεν είναι εύκολο να χάνεις Μεϊτέ και Κωνσταντέλια»
- ΟΦΗ: Η πρώτη ομάδα εκτός Big-4 που νίκησε τον Λεβαδειακό!
