Ολυμπιακός: Ο… μεγάλος Νικόλας είχε τη Μακάμπι για κολατσιό!

Ο Μιλουτίνοφ αποδείχθηκε μοναχοφάης εν τη απουσία του Μουσταφά Φαλ, η σοβαρή και συγκεντρωμένη παρέα του απέφυγε τα λάθη προηγούμενων αναμετρήσεων και η δεύτερη νίκη επί της «ομάδας του λαού» ήρθε πανάξια.

Στη γνωστή παιδική σειρά βιβλίων «Ο μικρός Νικόλας», ήταν ο καλύτερος φίλος του ήρωα, ο Αλσέστ, που δεν μοιραζόταν με κανέναν το φαγητό του. Και έτσι εύσωμος όπως ήταν και κάλυπτε την εστία, στην μπάλα τον έβαζαν τερματοφύλακα.

Στο ΣΕΦ, ένας άλλος Νικόλας έπαιζε… γκολκίπερ πίσω, σταματώντας τις επιθέσεις των αντιπάλων και μαζεύοντας συνεχώς την μπάλα. Επαιζε σέντερ (όπως είναι, άλλωστε) φορ μπροστά και έστελνε την μπάλα ξανά και ξανά στο πλεχτό, έπαιζε τέλος πάντων και για τον απόντα Μουσταφά Φαλ.

Εφτασε η ώρα του Μιλουτίνοφ γράφαμε προχθές, αλλά… όχι κι έτσι. Με 20 πόντους και 20 ριμπάουντ από τη σερβική κολώνα της, η κόλλα που παρέδωσε η τάξη του Γιώργου Μπαρτζώκα βαθμολογείται με άριστα, μετά την κάτω από τη βάση απόδοση στην προηγούμενη ισπανική «διαβολοβδομάδα» – αλλά και στο ματσάκι που μεσολάβησε, με τον Κολοσσό στο Ειρήνης και Φιλίας.

Στο ίδιο γήπεδο παρουσιάστηκε μια άλλη ομάδα στο 89-72 επί της Μακάμπι. Πιο γρήγορη, πιο εύστοχη, πιο αποφασιστική. Ο Μιλουτίνοφ του ρεκόρ καριέρας στα ριμπάουντ αποδείχθηκε μοναχοφάης στις μάχες (τις ποιες;) των ρακετών και κατασπάραξε τους αντιπάλους τους. Ηταν και ο βασικός «υπεύθυνος» για τις 15 ανανεώσεις επιθέσεων με τα 9 αντίστοιχα (επιθετικά) ριμπάουντ του, στο παιχνίδι στο οποίο η παρέα του πήρε οκτώ τέτοια στις δέκα πρώτες άστοχες προσπάθειές της!

Μπήκε δηλαδή νωρίς στην εξίσωση και ο κόσμος που κατέκλυσε για μία ακόμα φορά το φαληρικό στάδιο, ακόμα σημαντικότερο το ότι μπήκαν στο νόημα και βοήθησαν τον ούτως ή άλλως φορμαρισμένο ψηλό και αρκετοί συμπαίκτες του. Ιδίως οι βασικοί, με τη… first unit να συντονίζεται ύστερα από καιρό για μια άρτια εμφάνιση.

Σούπερ φορμαρισμένος ήταν και ένας παλιός «ερυθρόλευκος». Ο Γουέιντ Μπόλντγουιν των 22+19 πόντων και 8+5 ασίστ την περασμένη βδομάδα στον περίπατο επί της Βίρτους και στην ήττα από την Παρτίζαν. Στο Βελιγράδι μάλιστα (ναι, έχετε δίκιο ότι εκεί παίζει και εντός η «ομάδα του λαού», το εκτός έδρας δεύτερο ματς εννοούμε…) είχε προηγηθεί με 24 πόντους προτού καταρρεύσει.

Στο Φάληρο δεν είχε τέτοια. Ο Τόμας Γουόκαπ ξανάγινε «κομπιούτερ» σβήνοντας τον συμπατριώτη του (που σκόραρε όταν όλα είχαν κριθεί στην τέταρτη περίοδο) και έδωσε 7 τελικές πάσες υποπίπτοντας σε μόλις ένα λάθος.

Οι Ισραηλινοί δεν είχαν τον δικό τους «υπολογιστή», έστω με αυτά τα… restart στα οποία έχει υποχρεωθεί πρόσφατα. Τον Λορέντζο Μπράουν, που μάλλον τον ντεφορμέ τον έλεγες προτού τεθεί νοκ άουτ λόγω πλάτης. Κι έτσι παίζοντας με ένστικτο παρά με μυαλό περισσότερο από ποτέ, έγιναν εύκολα λεία για τους πεινασμένους παίκτες του Μπαρτζώκα και τον… μεγάλο Νικόλα που λύσσαγε, δεν πεινούσε απλώς.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News