Ολυμπιακός: Από την Πεύκη στη… Γερμανία

Οι οκτώ όρθιοι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται… κόσμο πίσω, απέναντι στην Αλμπα. Το τρεχαλητό και οι 29 πόντοι από αιφνιδιασμούς με τον ΠΑΟΚ, οι πυλώνες που βρίσκουν το χέρι τους και οι συμπληρωματικοί που θέλουν να βρουν (περισσότερο) χρόνο στην Ευρωλίγκα, οι μαθηματικές πράξεις και εξισώσεις του Μπαρτζώκα με τόσες μεταβλητές.

Το λένε και τα μαθηματικά: 8+5=13. Οκτώ, οι… εναπομείναντες όρθιοι, που αντιμετώπισαν τον ΠΑΟΚ. Πέντε (τουλάχιστον), οι παίκτες που επιστρέφουν με την Αλμπα. Δεκατρείς, οι νίκες που θα φτάσει ο Ολυμπιακός στην Ευρωλίγκα, αν κάνει το καθήκον του κόντρα στους Βερολινέζους.

Σίγουρα το έκανε, με το παραπάνω κιόλας, απέναντι στους σχεδόν πλήρεις Θεσσαλονικείς. Οσο κι αν η διαφορά προϋπολογισμού, λύσεων αριθμητικά, ποιότητας αγωνιστικά είναι τεράστια, δεν παύει να είναι μία από τις καλές ομάδες της Basket League ο «Δικέφαλος του Βορρά» και με παραλίγο πρόκριση στους «16» του ΦΙΜΠΑ Τσάμπιονς Λιγκ.

Αν η ομάδα του Φώτη Τακιανού βρίσκεται σε κακό φεγγάρι, εν μέσω περίεργων καταστάσεων με ξένους της και ανάλογων αντικαταστάσεων, αυτή του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι σε περίεργο φεγγάρι. Βασικά, με τόσες απουσίες, δεν ξέρεις ποια όψη του θα παρουσιαστεί κάθε φορά. Αυτή κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν λαμπερή.

Μετά το συνηθισμένο (αλλά δικαιολογημένο τούτη τη φορά, έχοντας επιστρέψει από την Ισπανία το προηγούμενο πρωί και με σύνθεση ανάγκης) κακό ξεκίνημα, η άμυνα έσφιξε, τα… πόδια έτρεξαν, τα χέρια λύθηκαν. Από τη μία, 29 ολόκληροι πόντοι στο τρανζίσιον (!), σε παιχνίδι που έληξε με το φτωχό 77-62. Από την άλλη, μπαράζ εύστοχων τριπόντων. Όχι μόνο από τον Αλεκ Πίτερς (4/8), αλλά και από τον Αϊζέια Κάναν (4/11).

Αντε να ξεμπουκώσει κι αυτός, α λα Παπανικολάου στη Μαδρίτη, διότι δεν είχε βάλει σουτ τριών πόντων με τον Παναθηναϊκό και τη Ρεάλ. Εντάξει, άλλο να αγνοείσαι επιθετικά μήνες και άλλο μερικές ημέρες, διαφορετικός όμως είναι και ο ρόλος του Αμερικανού σούτινγκ γκαρντ στην ομάδα. Το δικό του no-show στην εκτέλεση από μακριά κοστίζει πολύ περισσότερο…

Mεθαύριο γυρίζουν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου οι Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος (που άλλωστε δηλώθηκε στο φύλλο αγώνα χθες) και Φίλιπ Πετρούσεφ, οι οποίοι περισσότερο προφυλάχθηκαν. Διαθέσιμοι θα είναι και ο Σακίλ ΜακΚίσικ με τον Λουκ Σίκμα, που παραμένουν αδήλωτοι στην Α1, ντεμπούτο θα πραγματοποιήσει με μια προπόνηση όλη κι όλη ο Μόουζες Ράιτ, που πρόλαβε από το αεροδρόμιο να πάει στο Ειρήνης και Φιλίας, βλέποντας για πρώτη φορά τη νέα του ομάδα.

Update για τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη και τις ενοχλήσεις του στη μέση δεν έδωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, το πιθανότερο εντούτοις είναι να δώσει και δαύτος το «παρών». Eίχε τη φάση της η οκτάδα που κατέβασε ο «coach B» με τον ΠΑΟΚ, ενθυμούμενος ανάλογες καταστάσεις με την Πεύκη και τα Βριλήσσια στο ξεκίνημα της προπονητικής του σταδιοδρομίας, αλλά… νισάφι.

Η ουραγός Αλμπα προέρχεται από νίκη 89-80 επί του Ερυθρού Αστέρα, προ τριών αγωνιστικών είχε ρίξει 25άρα στη Βιλερμπάν μέσα στη Γαλλία και μόνο αψήφιστα δεν πρέπει να την πάρουν οι «ερυθρόλευκοι» στο ξεκίνημα της γερμανικής «διαβολοβδομάδας». Την Πέμπτη ακολουθεί η Μπάγερν στο Μόναχο, βλέπετε.

Ο Ιγκνας Μπραζντέικις των 17 πόντων και 7 ριμπάουντ ήταν εξαιρετικός, μα ήταν ανύπαρκτος στην Ευρώπη μετά από άλλες καλές εμφανίσεις του εντός των τειχών, ενώ ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ δίχως να καταγράψει εντυπωσιακά νούμερα πείθει ολοένα κα περισσότερο(υς) ότι μπορεί να ανταποκριθεί στο «1» και ότι δεν είναι πρωτίστως σκόρερ. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον το ροτέισιον του Μπαρτζώκα με την Αλμπα…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News