Ολυμπιακός: Τσακίζουν κόκαλα οι «ερυθρόλευκοι», με… επανάληψη του τελικού!

Οι «ερυθρόλευκοι» της γνωστής συνταγής, οι «πράσινοι» που δεν έμαθαν από το Κύπελλο, ο Γουόκαπ του +16, η ομάδα του με το τρομερό 24-2 στους πόντους από λάθη αντιπάλων. Η ποιοτική υπεροχή στη φροντ λάιν, η αριθμητική στο ροτέισιον.

Πεντέμισι λεπτά πριν το τέλος, με τον Παναθηναϊκό να έχει μειώσει στους τρεις πόντους. Με μία κίνηση Λεσόρ με αντίπαλο τον… Λεσόρ, ρολάροντας και καρφώνοντας πάνω από τον  άμοιρο προσωπικό του αντίπαλο, ο Ράιτ ξεσηκώνει το αίφνης προβληματισμένο ΣΕΦ.

Δευτερόλεπτα μετά, ο Μήτογλου σηκώνεται ολομόναχος από τις 45 μοίρες. Πάει για τρίποντο, του βγαίνει… σέντρα. Ερ μπολ. Κάτι τέτοιες μικρές αλληλουχίες φάσεων έφεραν το 71-65 του Ολυμπιακού και το προσπέρασμά του στην κούρσα για την τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Ειδικά για τον «Μωυσή» επί προσωπικού, οι αλληλουχίες ήταν δύο. Και με διάρκεια τέτοια, που καθόρισε το ντέρμπι και… καθάρισε τον Παναθηναϊκό. Μπαίνει στο ματς στο πρώτο ημίχρονο, βάζει 11 πόντους σε λιγότερο από πέντε λεπτά (!), εξανεμίζεται η διψήφια διαφορά του Παναθηναϊκού AKTOR. Επιστρέφει στο παρκέ, έχοντας επιστρέψει και το «τριφύλλι» στο σκορ, να 4/4 δίποντα μέσα σε ένα ακόμα πεντάλεπτο στο τέλος.

Πίσω από τα 9/9 δίποντα του Αμερικανού σέντερ, που αποκτήθηκε ως ένας «μικρός Λεσόρ» (ακόμα και φυσιογνωμικά μοιάζουν) και τουλάχιστον στο συγκεκριμένο παιχνίδι αποδείχθηκε καλύτερός του, οι θριαμβευτές είδαν τον Γουόκαπ του +16 στο ομαδικό +/- να γεμίζει το δεξί κομμάτι της στατιστικής με 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 4 κλεψίματα παρ’ ότι έπαιξε με ένα πόδι, εξωθώντας τον «αιώνιο» αντίπαλό τους σε διπλάσια λάθη από ασίστ (18 για 9).

Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά; Μα ναι, τον πρόσφατο τελικό Κυπέλλου στο Ηράκλειο, όπου ο Γουόκαπ έκανε ακόμα περισσότερα κλεψίματα (5) και ο Ράιτ ήταν επίσης ο πρώτος σκόρερ της παρέας του (13 π. με 5/6 δίπ.), σε ακόμα πιο περιορισμένο χρόνο (13’, έναντι 15’ τώρα).

Ο δε Κέντρικ Ναν των τριών λαθών στην Κρήτη έκανε επτά. Η δική του παρέα είχε και στα «Δύο Αοράκια» περισσότερα από τελικές πάσες, αλλά στο ΣΕΦ το παράκανε. Και πληγώθηκε περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ακούς εκεί, 24-2 οι πόντοι από τα λάθη του αντιπάλου

Όταν ισορρόπησε το πράγμα στα ριμπάουντ, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πήρε το προβάδισμα (που δεν το είχε πάρει ποτέ στο πρώτο μέρος) και δεν το ξανάχασε. Το 56% έναντι 37% στα δίποντα απεικονίζει εύγλωττα την «ερυθρόλευκη» κυριαρχία στη φροντ λάιν, οι 17 πόντοι του Ναν δεν στάθηκαν αρκετοί ώστε το hero ball να επικρατήσει του αισθητά πιο οργανωμένου μπάσκετ.

Ο Εργκίν Αταμάν δοκίμασε πραγματάκια, όπως σχήματα με τρία γκαρντ και με τρεις ψηλούς, μα δεν αντεπεξήλθε πάλι στις παγίδες που του έβαλε ο άλλος πάγκος και ξεθέωσε τον Λεσόρ, που καλά-καλά δεν πήρε ανάσα μετά τα τρία γρήγορα φάουλ του Μπαλτσερόφσκι. Ο Τούρκος τεχνικός έμεινε πιστός στο… ροτέισιον επτάμισι παικτών, με «μισό» των Ερνανγκόμεθ των εννιά λεπτών, δεν βρήκε απαντήσεις στην πιεστική και σκληρή άμυνα των γηπεδούχων.

«Ι pictured a rainbow», ξεκίνησε να τραγουδάει με το που τελείωσε το ματς ο Μάικ Σκοτ (όχι αυτός της Βιλερμπάν, των Waterboys) από τα μεγάφωνα του ΣΕΦ, στο «The whole of the moon». «Desire», στο καπάκι ο Μπόνο με τους U2.

Φάνηκε να το επιθυμεί περισσότερο ο Ολυμπιακός, σίγουρα να ξέρει καλύτερα πώς να πάρει το ροζ φύλλο. Και το φεγγάρι που φωτίζει το φάιναλ φορ του Βερολίνου γεμίζει ολοένα και περισσότερο με αυτές τις έξι συναπτές νίκες… Τόσο στην τρέχουσα διοργάνωση, όσο και επί των «πρασίνων» στην Ευρώπη.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News