Τάιλερ Ντόρσεϊ: Ένα διαβατήριο δεν καλύπτει τα πάντα

Το νέο… μονομερές επεισόδιο στη σχέση του ομογενούς σούτινγκ γκαρντ με τη Φενερμπαχτσέ, οι «αιώνιοι» με τις πάντα στραμμένες κεραίες εν όψει καλοκαιριού, αλλά και οι δεύτερες σκέψεις που οφείλουν να έχουν ανεξαρτήτως ύπαρξης συμβολαίου και λοιπών αντικειμενικών (αγωνιστικών) δυσχερειών.

Είχε – δεν είχε, την έριξε την μπομπίτσα του πάλι ο Τάιλερ Ντόρσεϊ. «Η έλλειψη σεβασμού, μεγαλύτερη από ποτέ. Δεν μπορώ να περιμένω για τη σεζόν 2024-25», το φιτίλι του στο Twitter.

Και άντε πάλι να ψάχνονται όλοι αφενός τι του φταίει στη Φενερμπαχτσέ, αφετέρου αν είναι πιο κοντά στην επιστροφή στον Ολυμπιακό ή στη γενικότερη επιστροφή στην Ελλάδα, για λογαριασμό του Παναθηναϊκού AKTOR… Αλήθεια είναι πως αμφότεροι έχουν σταθερά τις κεραίες τους ανοιχτές προς Κωνσταντινούπολη μεριά και το καλοκαίρι δεν αποκλείεται να γίνει κάποια σχετική κίνηση.

Δεν βρίσκεται έτσι εύκολα σούτινγκ γκαρντ επιπέδου Ευρωλίγκας με ελληνικό διαβατήριο και το γεγονός ότι ο 28χρονος διεθνής δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2025 με τα «καναρίνια» δεν συνιστά δα τόσο μεγάλο αποτρεπτικό παράγοντα. Είναι πλέον τόσες οι παλινωδίες και τα επεισόδια στη σχέση του με τον τουρκικό σύλλογο, που με ένα μικρότερο ή μεγαλύτερο ποσό αποζημίωσης, θα τον τραβήξει τον διαφορετικό δρόμο του.

Το θέμα είναι αν αξίζει όλος αυτός ο θόρυβος -και δη μεσούσης μιας περιόδου που εξελίσσεται μια χαρά για τους «αιώνιους»- για έναν παίκτη που κάθε άλλο παρά εγγυάται μια ήρεμη παρουσία στα αποδυτήρια. Δεν τα βρήκε με τον Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος μάλιστα τον είχε βασικό και στην Εθνική Ελλάδας προτού τον πάρει στην Πόλη, δεν τα βρίσκει ούτε με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Στις αρχές Φεβρουαρίου απάντησε στην ηλεκτρονική «καλημέρα» της ΚΑΕ Ολυμπιακός (την επομένη του «διπλού» επί της Μπάγερν και με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη στη σχετική φωτογραφία) με δική του και διάφορα χαμογελαστά emoticons. Εύλογος ο χαμός στα σχόλια, με φίλους των Πειραιωτών να τον καλούν να γυρίσει στο λιμάνι, εκείνους της Φενέρ φυσικά να του την λένε και τον ίδιο να σβήνει την ανάρτησή του ύστερα από λίγο.

Είχε προηγηθεί μια οκτάλεπτη άποντη εμφάνισή του στη Λιόν με τη Βιλερμπάν, όπου η παρέα (;) του είχε σημειώσει πέμπτη νίκη σε βάθος έξι αγωνιστικών. Σήμερα η Φενερμπαχτσέ μετράει τέσσερις επιτυχίες στα πέντε πιο πρόσφατα ευρωπαϊκά ματς. Το νικηφόρο σερί σταμάτησε (στον πόντο) στο Μιλάνο και ισοβαθμεί με τον… Ολυμπιακό, ευρισκόμενη οριακά πίσω από τον Παναθηναϊκό – τον οποίο επίσης «ακολουθεί» στα Μέσα Δικτύωσης ο άνθρωπός μας.

Ο Ντόρσεϊ; Σταθερά, ή του ύψους ή (συχνότερα) του βάθους: 3/3 τρίποντα με την Αρμάνι, 8/9 (!) και 28άρα πριν έντεκα μέρες με τη Βαλένθια, αλλά μόλις 2/13 στις άλλες οκτώ πιο πρόσφατες εμφανίσεις του. Ολες μονοψήφιες. Επτά φορές φέτος έχει βάλει 15+ πόντους, έντεκα φορές έμεινε (από άποντος μέχρι) το πολύ στους 4. Στο δε τουρκικό πρωτάθλημα έχει αγωνιστεί σε μονάχα δέκα παιχνίδια. Ισχύουν ωστόσο σημαντικοί περιορισμοί εκεί για τους ξένους και θα ‘πρεπε να το περιμένει.

Ναι, ο χρόνος συμμετοχής του το τελευταίο δίμηνο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση δεν είναι μεγάλος και τα 18 λεπτά που ιδρώνει κατά μέσο από την έναρξη της σεζόν (με 9,2 π., 1,6 ρ., 1,3 ασ. και 1,1 λ.) ίσως είναι λίγα. Για… φέρτε τον όμως (από τώρα) στην ομάδα σας. Να πηγαίνει από νίκη σε νίκη, να μάχεται για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ και ένας δυσαρεστημένος παίκτης της να δημιουργεί αναβρασμό στο Twitter, μπλέκοντας ανταγωνιστές συλλόγους και διατρανώνοντας την ανυπομονησία του για την επόμενη χρονιά…

Στους «ερυθρολεύκους» τον ξέρουν από την καλή και από την ανάποδη, θεωρητικά μπορούν να τον κουλαντρίσουν. Θα πάρουν όμως και την απόφαση να αφήσουν ελεύθερο τον Αϊζέια Κάναν (να μην του προτείνουν δηλαδή νέο συμβόλαιο, που λήγει), κάνοντας χώρο για τον Ντόρσεϊ;

Οι «πράσινοι» θα έχουν και τη νέα σεζόν τους Κώστα Σλούκα και Τζέριαν Γκραντ (σ.σ: ο ένας έχει συμβόλαιο, στον άλλο έχει προταθεί καλύτερο) στην περιφέρεια, ενώ ακόμα κι αν ο Κέντρικ Ναν βρει δουλειά στο ΝΒΑ, θα αναζητηθεί αντικαταστάτης του, ανάλογου (μεγαλύτερου δηλαδή του Ντόρσεϊ) στάτους. Χώρια οι όποιοι… Γκριγκόνηδες και Καλαϊτζάκηδες, που καλύπτουν και το «2», πέρα από το «3».

Με προπονητή τον Εργκίν Αταμάν, φανατικό θιασώτη των υπέρσφιχτων (sic) ροτέισιον, για πόσο καιρό θα μείνει ήρεμος ο ελληνικής καταγωγής σούτινγκ γκαρντ, στην περίπτωση που φορέσει το «τριφύλλι» και πρέπει να δίνει πράγματα ίσως και σε λιγότερα λεπτά απ’ όσα απολαμβάνει (λέμε τώρα) στη γείτονα;

Σε πρώτη φάση, συνεπώς, καλό θα είναι να απολαύσουμε (κυριολεκτικά εδώ) τη συναρπαστική τελική ευθεία της ρέγκιουλαρ σίζον στην Ευρωλίγκα και ο κόσμος να… ξαναπιάσει με το καλό από το τέλος της χρονιάς πάλι τον Ντόρσεϊ. Όπως θα κάνουν, αν κάνουν, και οι «αιώνιοι». Στις εγχώριες διοργανώσεις υπάρχει και ενδεχόμενο οι 6+1 ξένοι να γίνουν επτά, δίνοντας «αέρα» σε ομάδες σαν τον Ολυμπιακό, που ξεπερνούν κατά πολύ το όριο.

Tο ελληνικό διαβατήριο σίγουρα αποτελεί το μεγάλο ατού του παλιού ΝΒΑer. Η αξία του δεν αμφισβητείται, το σουτ που διαθέτει δεν το έχουν πολλά «δυάρια» στην από δω μεριά του Ατλαντικού. Θα φέρει εντούτοις κι άλλα πράγματα πιθανή έλευσή του, που πρέπει οπωσδήποτε να έχουν προσμετρηθεί…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News