Παναθηναϊκός Αktor: Τέσσερις ήρωες για μία «πράσινη» Ανάσταση

Ο Ναν και οι ακόμα πιο κομβικοί παίκτες του Αταμάν για το τεράστιο «διπλό» στη σημαδιακή Μπολόνια. Ο ηγέτης Σλούκας κορυφαίος όλων, ο Γκραντ στο σύνθημα και ο Γκριγκόνις στην υπογραφή, τα επιθετικά ριμπάουντ και οι πόντοι από λάθη που μέτρησαν πολύ.

Σημαδιακή η Μπολόνια, ό,τι και να λέμε. Εκεί όπου πασχαλιάτικα, για τους Ορθόδοξους μάλιστα, ο Παναθηναϊκός σήκωσε το μάγκικο ευρωπαϊκό του 2002 απέναντι στην τοπική Κίντερ των παικταράδων, εκεί πάλι φρόντισε να πιστοποιήσει οριστικά και αμετάκλητα την ευρωπαϊκή του Ανάσταση.

Παραμονές του Πάσχα των Καθολικών, οι «πράσινοι» στοιχήθηκαν φυσικά πίσω από μία… καλόγρια (nun αγγλιστί), έστω με δύο «n» στην μπασκετική της απόδοση, και βλέπουν πρόωρα βεγγαλικά στον ουρανό. Το 81-79 με την καλαθάρα του Αμερικανού γκαρντ σε νεκρό χρόνο φέρνει το πλεονέκτημα έδρας και μάλιστα μέσω της δεύτερης θέσης στην αγκαλιά του Εργκίν Αταμάν και των παικτών του.

Το «hero ball» του Ναν στα τελευταία λεπτά απέφερε ζουμερούς καρπούς, πιο πριν ωστόσο είχαν κάνει ακόμα σημαντικότερη δουλειά οι άλλοι τρεις περιφερειακοί που ξε-ζουμίζει ο Τούρκος τεχνικός. Σιγά μην άλλαζε τροπάριο (για να μείνουμε σε πασχαλινό κλίμα), που πρώτη φορά παρατάχθηκε με πλήρη σύνθεση. Πάλι με εξίμιση παίκτες την έβγαλε

«Μισός», ο συνήθης άοσμος Χουάντσο Ερνανγκόμεθ των εννιάμισι λεπτών και του ερ μπολ όταν το τόπι έκαιγε. Ο Ντίνος Μήτογλου έχασε τη μονομαχία με τον Τόκο Σενγκέλια, ο Ματίας Λεσόρ των άτσαλων τελειωμάτων βρέθηκε σε επιεικώς μέτρια βραδιά, ποιοι έμειναν; Οι γκαρντ.

Ο Τζέριαν με το παρεμφερές επώνυμο (Γκραντ) έδωσε το σύνθημα με 3/3 τρίποντα στα πρώτα λεπτά, καλές άμυνες και κλεψίματα, στιβαρή καθοδήγηση. Ο «πλάγιος» Μάριους Γκριγκόνις είχε μια τριάδα… φάουλ στα πρώτα λεπτά, γύρισε όμως έγκαιρα και έκανε τη διαφορά στο φινάλε. Με τρίποντο, με επιθετικό ριμπάουντ και γκολ-φάουλ για την ισοφάριση στη φάση του αγώνα, πριν την… φάση του αγώνα.

Ο Κώστας Σλούκας, κορυφαίος όλων, ούτε σύνθημα έδωσε στην αρχή ούτε υπογραφή έβαλε στο φινάλε. Εκανε όλη τη δουλειά στο ενδιάμεσο. Και όταν λέμε δουλειά, δεν εννοούμε μονάχα εκτελεστικά ή δημιουργικά. Τις διαδοχικές αμυνάρες σε Χάκετ και Λούντμπεργκ, πάνω που η Βίρτους είχε επιστρέψει και μειώσει στον πόντο (65-64), ποιος νομίζετε ότι τις έβγαλε και ξανάδωσε την κατοχή στην ομάδα του;

Οι 20 πόντοι επιστέγασαν μία ακόμα ματσάρα από τον διεθνή πόιντ γκαρντ και ισοφάρισαν το ευρωπαϊκό season hjgh του. Από την πρεμιέρα και την οδυνηρή, όπως φάνταζε τότε παρά το πρώιμο του πράγματος, ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Τον ίδιο Ολυμπιακό που ετοιμαζόταν για τετράδα με το διαφαινόμενο «πράσινο» στραβοπάτημα.

Ως πραγματικός ηγέτης, ο Σλούκας των μόλις τεσσάρων άστοχων σουτ και κυρίως των άλλων τόσων εύστοχων σε λήξεις επιθέσεων κράτησε όρθια τη νέα παρέα του στην κατάμεστη «SegaFredo Arena» και η τεράστια νίκη ήρθε. Παρ’ ότι δεν υπήρξε διάρκεια στην απόδοση, παρά την εμφανή κούραση μετά την ανάπαυλα, χάρη στις 14 ανανεώσεις επιθέσεων και τον μονοψήφιο αριθμό λαθών.

Το «τριφύλλι» πήρε υπερδιπλάσιους πόντους (17 έναντι 8) από τα λάθη των αντιπάλων του, το μυαλό πλέον στρέφεται στους Γερμανούς φτωχούς συγγενείς της διοργάνωσης. Αν πάρει το ροζ φύλλο και στο Μόναχο, η Αλμπα θα είναι η επίσημη προσκεκλημένη στο πάρτι για το πλεονέκτημα έδρας στους «8».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News