Ολυμπιακός: Ο νόμος του Πετρού-ΣΕΦ δεν ήταν ο πιο ισχυρός

H συγκλονιστική εμφάνιση του Σέρβου δεν είχε την κατάληξη που της έπρεπε και ο Ολυμπιακός βρίσκεται πίσω. Όχι όμως και με την πλάτη στον τοίχο. Το σενάριο του 2015 που χάλασε την ύστατη στιγμή, το πνεύμα του νόμου που… ξεχάστηκε και το πιο σημαντικό διαιτητικό λάθος. Εκαναν βέβαια και οι «ερυθρόλευκοι» τέτοια, μπορούν την επιστροφή.

Πεταχτάρι από τον Φίλιπ Πετρούσεφ, μπροστά στον (πρώτο τραπέζι… παρκέ) Γιώργο Πρίντεζη. Και τάπα του Σέρβου στον Γιαν Βέσελι, όταν ο Τσέχος είχε πηδήξει να καρφώσει. Και τρίποντο-προσευχή από το σπίτι του στο Βελιγράδι, με το 24άρι να μηδενίζεται.

Το σκηνικό ώστε να επαναληφθεί με ανατριχιαστική ομοιότητα το σκηνικό του 2015 είχε στηθεί. Όχι, δεν αναφερόμαστε στο 3-1 επί της Μπαρτσελόνα με το νικητήριο τρίποντο του «Αγίου Γεωργίου», αλλά στον αντίστοιχο προημιτελικό. Τον αμέσως πιο πριν. Τον τρίτο.

Εχοντας κάνει το μπρέικ στη Βαρκελώνη, ο Ολυμπιακός επιβίωσε στο θρίλερ με σκορ 73-71 και με μοιραίο των Καταλανών των Αλεξ Αμπρίνες, ο οποίος σε επίθεση 6,4 δευτερολέπτων (μετά την άστοχη βολή του «Πριντ») αστόχησε για τρεις.

Εν έτει 2024, το 2-1 θα μπορούσε να είχε γίνει με το ίδιο ακριβώς σκορ. Στο 71-71, η τελευταία επίθεση, ναι, έξι δευτερολέπτων, ήταν για τους γηπεδούχους. Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος όμως αστόχησε και στο τέλος της βραδιάς ο Αμπρίνες, που στο τελευταίο δίλεπτο της κανονικής διάρκειας έβαλε δύο απίστευτα τρίποντα, ήταν ο ωραίος. Και ο Πετρούσεφ, άραγε, ο μοιραίος;

Όχι, σε καμία περίπτωση. Το δεύτερο θρίλερ της ημέρας με άσχημη κατάληξη για τα ελληνικά χρώματα κρίθηκε από το σφύριγμα στην εκπνοή της παράτασης. Ο Σέρβος προσέχει τόσο, ώστε να κάνει κίνηση προς τα πίσω μαρκάροντας τον Τζαμπάρι Πάρκερ, ωστόσο με το αριστερό χέρι έχει μια ανεπαίσθητη επαφή με τον αντίπαλό του.

Ανεπαίσθητη, αλλά επαφή. Κρίμα, αλλά όχι ντε καλά και άδικο. Η αντικειμενική αδικία φαίνεται να υπάρχει στην καταλανική επαναφορά, που υπερέβη τα 5 δευτερόλεπτα. Σίγουρα άδικο για τον συγκλονιστικό Πετρούσεφ, που είχε βάλει φωτιά στο ΣΕΦ με τα προαναφερθέντα κατορθώματά του στην τελική ευθεία του 40λεπτου και με την όλη εικόνα και απόδοσή του. Αυτός έβαλε σε θέση οδηγού τον ελληνικό σύλλογο στο πρώτο ημίχρονο, από κοινού με τον Μόουζες Ράιτ.

Οι δύο αναπληρωματικοί ψηλοί είχαν στην ανάπαυλα από 11 πόντους και από 15 μονάδες στο ranking, όταν όλοι οι υπόλοιποι συμπαίκτες τους μαζί είχαν αξιολόγηση 19! Ο «Φίλιππος» εν συνεχεία έβρισκε τον Ναθαναήλ πότε στο πρόσωπο του επιτέλους ανεβασμένου Τόμας Γουόκαπ (10-5-6-4, με κλεψίματα), πότε του Γκος με τα παλικαρίσια καλάθια του με ντράιβ, πότε με τα δύο φάλαου – εεεε, τα φόλοου του Μουσταφά Φαλ.

Εμελλε το «μπλαουγκράνα» 82-80 να γραφτεί με τον πιο άδοξο τρόπο. Από τη γραμμή, από ένα φάουλ που με το γράμμα του νόμου έγινε, αλλά που με το πνεύμα του νόμου δεν δίνεται τις περισσότερες φορές, όταν κρίνει ένα ολόκληρο (και τι!) παιχνίδι. Απλώς, ο μεσιέ Ντφαλά ήθελε να το δώσει. Και υπερίσχυσε, όπως είναι φυσιολογικό, ο νόμος του διαιτητή.

Στράφι τα «ερυθρόλευκα» ατομικά ρεκόρ του Πετρούσεφ  με 18 πόντους και 19 στην αξιολόγηση, κομμάτια το πλεονέκτημα έδρας που είχε περάσει στην πλευρά του Ολυμπιακού. Κρίμα και για τον κόσμο στο κατάμεστο ΣΕΦ, μα υπάρχει μπροστά ένα ακόμα παιχνίδι εκεί. Και ένα ακόμα στην Καταλονία, τολμάμε να προβλέψουμε.

Κάποιες προβληματικές αμυντικές περιστροφές, η κακή χρήση των ομαδικών φάουλ, φυσικά και μερικά τεράστια καλάθια από τους Αμπρίνες και Τόμας Σατοράνσκι, κατά σύμπτωση (;) των παικτών της Μπάρτσα που ήταν παρόντες και στη σειρά του 2015, έγειραν την πλάστιγγα προς τη μεριά της δικής τους παρέας.

Σε εκείνη την προ εννιαετίας σειρά, πάντως, την πρόκριση την είχε πάρει ο Ολυμπιακός…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News