Ολυμπιακός: H εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται ζεστό!

Ο δημιουργικός θυμός των «ερυθρολεύκων» ανάγκασε την Μπαρτσελόνα να εγκαταλείψει στα μισά της τέταρτης κούρσας των προημιτελικών. Ο… σχεδόν ρέκορντμαν ΜακΚίσικ, όσα έφερε πίσω με την επιστροφή του στο παρκέ ο Παπανικολάου, ο καθοριστικός Μιλουτίνοφ και η πολυτέλεια με τον Ράιτ.

Ούτε 48 ώρες μετά το αναμφίβολα επεισοδιακό, θεωρητικά εξοντωτικό αφού υπήρξε παράταση και εν τέλει καταλανικό 82-80, Ολυμπιακός και Μπαρτσελόνα ξαναβγήκαν στην αρένα του ΣΕΦ.

Για τον πρώτο με τις πάμπολλες αριθμητικά λύσεις και το ρόστερ που του επιτρέπει να μην ξεντύνει καν τον κορυφαίο του αμέσως προηγούμενα αγώνα (ναι, μίστερ Ράιτ), το ζήτημα ήταν πρωτίστως ψυχολογικό. Να μην έχει τέτοιου είδους κατάλοιπα από τον τρόπο που κρίθηκε το Game 3 – και δεν είχε, παρ’ ότι οι παίκτες του Ρότζερ Γκριμάου πετούσαν αρχικά βότσαλα στον φαληρικό όρμο. Οκτώ στις εννιά εντός έδρας προσπάθειες είχαν! Μετά την πρώτη περίοδο, δεν έβαζαν ούτε κοτρώνα σε κουβά.

Όταν οι «ερυθρόλευκοι» εμφάνισαν τη δεύτερη, την καλύτερη αμυντικά πεντάδα τους, οι ντεμέκ «μπλαουγκράνα» (μια και μακριά από το αντίστοιχο χρωματικά «Παλάου» φοράνε κίτρινα με κόκκινες ρίγες) ήπιαν θάλασσα. Εχασαν (τα αυγά και) τα καλάθια, ακόμα και όταν βρίσκονταν ολομόναχοι με αυτά, σαν τον Νταρίο Μπριθουέλα.

Ο Ολυμπιακός τους έσπασε τον τσαμπουκά, και, επειδή δεν το ‘χει σε τίποτα να «στραγγαλίζει» αντιπάλους ακόμα και στα πιο κρίσιμα ευρωπαϊκά παιχνίδια (oui, madame Monaco), έφτιαξε ένα ωραίο σερί 17-0 για το 36-23 στο 14’. Ωραιότερο το… κανένα καλάθι που (δεν) δέχτηκε επί επτά λεπτά στη δεύτερη περίοδο, σκέτη ομορφιά η συνέχεια.

Δηλαδή η κυριαρχία στα ριμπάουντ (+16), η εύρεση επιτέλους τριπόντων (12/24) με τρία του Κώστα Παπανικολάου μέσα σε ενάμισι λεπτό πριν την ανάπαυλα, το καθάρισμα των Καταλανών από τόσο νωρίς ώστε ούτε ένας «ερυθρόλευκος» πλην ΜακΚίσικ να μην ιδρώσει για περισσότερα από 22 λεπτά.

Στα δικά του 27, ο φανταστικός Σακ συγκέντρωσε περισσότερες μονάδες (28) στην αξιολόγηση, αγγίζοντας το 30άρι που έχει ως ρεκόρ καριέρας. Το κάθετο παιχνίδι του πλήγωσε ξανά και ξανά την Μπάρτσα, με τον «Παπ» επέστρεψε και το αμυντικό μέταλλο πέρα από την ευστοχία από τα 6,75 μ., με τον καλό Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος γενικότερα σπανίως χάνει η ομάδα.

Ο Αμερικανός γκαρντ έκανε αθόρυβη δουλειά και στις δύο πλευρές του παρκέ πριν το ημίχρονο, ο δε (αντι-Ράιτ) Νίκολα Μιλουτίνοφ πήρε τη σκυτάλη από τον Μουσταφά Φαλ των 12 πόντων ήδη στο 10’ και δεν έχασε μονομαχία για μονομαχία, ριμπάουντ για ριμπάουντ.

Ο θυμός των γηπεδούχων ήταν δημιουργικός, τα όσα έγιναν την Τετάρτη αρκούντως ζεστά ώστε να λειτουργήσουν ως καύσιμο σε μια κούρσα στην οποία η Μπαρτσελόνα εγκατέλειψε στα μισά της. Το χρονόμετρο πλέον μηδενίζεται, οι δύο ομάδες ξεκινούν από την ίδια αφετηρία στην πέμπτη και τελευταία αναμέτρησή τους. Η έδρα δεν έχει σπάσει ποτέ σε Game 5, πόσοι όμως πλέον, μετά το εκκωφαντικό 92-58, ποντάρουν κόντρα σε αυτόν τον Ολυμπιακό;

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News