Ολυμπιακός: Το ανησυχητικό δεν είναι το αποτέλεσμα

Η τρίτη ήττα σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού ήρθε με παρεμφερή τρόπο – και με σχεδόν πανομοιότυπο με εκείνη από την Εφές. Ο Εντουαρντς που ντύθηκε Λάρκιν, το θέμα στην πικ εν ρολ άμυνα και τη διαχείριση των φάουλ, το μοίρασμα χρόνου και σκοραρίσματος που δεν είναι πανάκεια.

Εχουν και οι δύο ύψος 1,80 μ. Εχουν περάσει από τους Σέλτικς, βρήκαν την μπασκετική Ιθάκη τους στην Ευρωλίγκα. Και… σκότωσαν τον Ολυμπιακό, με απόσταση μιας εβδομάδας.

Ο σεσημασμένος (γενικώς, αλλά και ειδικά με τους Πειραιώτες) Σέιν Λάρκιν έγινε Κάρσεν Εντουαρντς και ένα ακόμα κίτρινο φύλλο αγώνα μπήκε στα μπαγκάζια (με σκορ 84-80), εν όψει επιστροφής στη βάση. Τρίτο, σε ισάριθμες εκτός έδρας αναμετρήσεις. Τυχαίο; Προφανώς και όχι, για μία ομάδα που ψάχνεται. Για μία ομάδα που είχε αλλαγή στο ρόστερ της (αφαίρεση, του Φίλιπ Πετρούσεφ εν προκειμένω) ακόμα και τώρα, τέλη Οκτωβρίου.

Τυχαίο δεν είναι ούτε ότι ανατράπηκε ξανά διψήφια διαφορά ούτε ότι η άμυνα ήταν κάκιστη – και δε εκείνη στα πικ εν ρολ που σκάρωναν ξανά και ξανά οι γηπεδούχοι. Ο Ολυμπιακός δεν μαθαίνει ακόμα από τα λάθη του σε αυτό το ξεκίνημα της περιόδου, ο Γιώργος Μπαρτζώκας επιμένει σε κάποιες αλλαγές προσώπων με το… ρολόι, ο προβληματισμός εντείνεται.

Στα θετικά της βραδιάς, τα 12/28 τρίποντα και η επιβεβαίωση της αγωνιστικής ανόδου του Τάιλερ Ντόρσεϊ. Δευτερευόντως και του Λούκα Βιλντόσα. Το σερί 15-0 στο τέλος του πρώτου μέρους δεν προϊδέαζε για άνετη επικράτηση, δεδομένου του πρόσφατου… βεβαρυμένου ιστορικού, εντούτοις έδειχνε να βάζει τους φιλοξενούμενους για τα καλά στη θέση του οδηγού. Φευ…

Στα πολύ περισσότερα αρνητικά που ξεδιπλώθηκαν στο υπερσύγχρονο «SAP Garden», προσθέστε και την κακή διαχείριση. Κάθε είδους. Των φάουλ (ούτε ένα επί πέντε λεπτά δεν έκανε η ελληνική ομάδα στην τέταρτη περίοδο – κι όταν έκανε, έστειλε στη γραμμή τον Μπούκερ), του χρόνου των παικτών… Ο Κώστας Παπανικολάου, για παράδειγμα, ήταν πανταχού παρών (5 π., 2 ριμπ., 3 ασ., 1 κλέψ.) στο πρώτο καλό διάστημα της παρέας του στο Μόναχο. Στο τέλος, δεν έπιασε ούτε 18 λεπτά πάνω στο παρκέ – κι ας έπαιζαν οι Βαυαροί δίχως τα «τριάρια» τους (Βλάντο Λούτσιτς και Νιλς Γκίφαϊ).

Στο +11 της ανάπαυλας, επτά διαφορετικοί παίκτες του ελληνικού συλλόγου είχαν βάλει από πέντε έως οκτώ πόντους. Καλό το μοίρασμα του σκοραρίσματος, μα ήταν φανερό ότι κάποιοι έπρεπε να βγουν πιο μπροστά από τους υπόλοιπους. Δεν έγινε.

Απέναντι σε ένα σύνολο που διαθέτει την καλύτερη επίθεση της Ευρωλίγκας (για να βάζουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση και να μη φέρνουμε και την καταστροφή από το φθινόπωρο), η διαφορά έγινε από εκείνον που ξεχώρισε εκτελεστικά. Στους τύπους με τα πράσινα (!) βρισκόταν και είχε κοτσιδάκια στα μαλλιά. Το σπάσιμο του σερί επτά νικών μέσα-έξω του Ολυμπιακού στο συγκεκριμένο ζευγάρι, είχε τη δική του υπογραφή.

Επονται ουσιαστικά μετά από μερικές ώρες οι πολύ πιο συνηθισμένοι «πράσινοι», εντός των τειχών. Στη δε «διαβολοβδομάδα» αντίπαλοι στο ΣΕΦ είναι οι Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, προτού ο Ολυμπιακός ξαναπετύχει τον Παναθηναϊκό AKTOR, αλλά στο ΟΑΚΑ για την Ευρωλίγκα.

Βαρύ και απαιτητικό το πρόγραμμα, βαριά η ήττα στο Μόναχο. Και ασήκωτη; Προφανώς όχι. Όχι ακόμα. Ο Νικόλα Μιλουτίνοφ είναι εδώ και δεν πρόκειται να δει και τα επόμενα ματς από τον πάγκο, την Κυριακή το βράδυ ο χρόνος δεν πρόκειται να μοιραστεί σχεδόν ισόποσα σε εννιά-δέκα παίκτες. Ετσι πιστεύουμε, τουλάχιστον…

Το ίδιο το βαρύ πρόγραμμα μπορεί γρήγορα να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα, αρκεί να σκιστεί το καρμπόν των ηττών και τα παθήματα να γίνουν μαθήματα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News