Άρης: O Καμαρά πυροβόλησε με το ΑΚ-47 στην Τούμπα «εκτέλεσε» τον ΠΑΟΚ και εξιλεώθηκε

 Και τι δεν άκουσε ο Καμαρά όταν έχασε την ευκαιρία στο 38′ μόνος απέναντι από τον Πασχαλάκη! Ήταν και το κακό προηγούμενο με την αποβολή στη Λεωφόρο, δεν ήθελε πολύ. Μέχρι που στο 63′, ο Μαυριτανός έδωσε την απάντηση που χρωστούσε και εξιλεώθηκε στον κόσμο του Άρη και τους συμπαίκτες του…

Ο «ΑΚ-47» πυροβόλησε πετυχαίνοντας ένα όμορφο και κομβικό γκολ, έκανε διπλή τούμπα μέσα στην Τούμπα και πανηγύρισε με τον χαρακτηριστικό τρόπο που είχε συστηθεί στον κόσμο. Προσποιούμενος πως πυροβολεί με το ΑΚ-47 (που ταιριάζει με τα αρχικά του, Αμπουμπακάρ Καμαρά και τον αριθμό της φανέλας του)!

Μάλιστα στο 92′ ο Καμαρά πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και έχασε μία ακόμη σπάνια ευκαιρία για να πετύχει και δεύτερο γκολ και να δώσει διαστάσεις θρίαμβου στη νίκη του Άρη κόντρα στον ΠΑΟΚ. Άλλωστε ο Άρης μετράει φέτος τρεις νίκες και μία ισοπαλία σε τέσσερις αγώνες με τον αιώνιο αντίπαλό του, ενώ δεν έχει δεχθεί ούτε γκολ!

Έκανε το πρώτο βήμα και πάει στον τελικό με ΑΕΚ

Ο Άρης είχε τρία βήματα μπροστά του στην προσπάθεια του να φτάσει στην ευρωπαϊκή κλήρωση και έκανε το πρώτο καθοριστικό προς την επίτευξη του στόχου. Απομένουν δύο ακόμα ματς από τα οποία το κομβικό είναι το Σάββατο κόντρα στην AEK. Ο Άρης έχει την ισοβαθμία και σε περίπτωση νίκης στο Κλεάνθης Βικελίδης θα κλειδώσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο και θα μετατρέψει σε εκδρομή το τελευταίο ματς την ερχόμενη Τρίτη στα Γιάννινα με τον ΠΑΣ. 

Καμία απειλή για ένα ημίχρονο

Σε όλο το πρώτο ημίχρονο, ο Άρης δεν αισθάνθηκε κίνδυνο από τον ΠΑΟΚ. Με εξαίρεση τα πρώτα λεπτά, όπως γίνεται σχεδόν πάντα στην Τούμπα, η άμυνα του Άρη δεν πιέστηκε ούτε στο ελάχιστο από τον αντίπαλο της. Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο μία τελική πήγε στην εστία του Κουέστα στο πρώτο ημίχρονο, στατιστικό στοιχείο που δείχνει πόσο εύκολα βγήκε το 45λεπτο για τον Άρη. 

Η εμμονή Μπούργος και η έκπληξη

Ο Χερμάν Μπούργος παρά τις δοκιμές στις προπονήσεις δεν άλλαξε τίποτε στην αμυντική του διάταξη στις πτέρυγες. Διατήρησε τον Εμπακατά με δεξί πόδι στο αριστερό άκρο και ο Κονγκολέζος ήταν ουσιαστικά ο πιο αδύναμος κρίκος, καθώς στην άλλη πλευρά ο Μαντσίνι με τον Σούντγκρεν ανάγκασαν τους παίκτες του ΠΑΟΚ να πηγαίνουν από τον Εμπακατά. Μάλιστα στην πιο αξιόλογη στιγμή του ΠΑΟΚ με την ευκαιρία του Μουργκ, ο Εμπακατά έλειπε από τη θέση του. 

Ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη ήταν η συμμετοχή του Μπερτόγλιο στη βασική ενδεκάδα. Ο Αργεντινός είχε να αγωνιστεί στο αρχικό σχήμα από το τελευταίο ματς του Άκη Μάντζιου, αλλά ο Μπούργος του έδωσε φανέλα βασικού, έστω κι αν δεν είχε αγωνιστικό ρυθμό. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News