ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΑΜΠΡΑΝΗΣ: Ενας γκολτζής για τον Άρη των πρώτων 35 λεπτών

Ο Παναγιώτης Γκαμπράνης «διαβάζει» την τελική πρόβα του Άρη και αναρωτιέται πόσο θα τον άλλαζε η παρουσία ενός γεννημένου σκόρερ.

Το θέμα δεν είναι η ήττα, ειδικά σε φιλικό παιχνίδι. Το θέμα είναι πως θα μετατρέψεις την ήττα σε νίκη. Και ο Άκης Μάντζιος μετά τη φιλική ήττα από τον Ολυμπιακό, έχει εντοπίσει ήδη τα σημεία που σηκώνουν αλλαγές ή διορθώσεις προκειμένου να παρουσιαστεί ο Άρης πανέτοιμος στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα του στο Καζακστάν κόντρα στην Αστάνα.

Για 35 λεπτά ο Άρης ενθουσίασε με την απόδοσή του. Με όπλο την ομοιογένεια, συμπαγής και φρέσκος και μόλις με ένα νέο πρόσωπο σε σχέση με την περσινή σεζόν, τον τερματοφύλακα Ντένις, έβγαλε ποιότητα, είχε δύο δοκάρια και σίγουρα άξιζε ένα γκολ.

Θα μου πεις ποιος να το βάλει το γκολ. Μεγάλη αλήθεια. Ο Άρης ταλαιπωρήθηκε όλη την περσινή χρονιά από την απουσία του εύκολου γκολ. Αδυναμία στα τελειώματα, που του κόστισε σε μεγάλο βαθμό και μερικές φορές αδίκησε και την εξαιρετική του προσπάθεια.

Μία εβδομάδα πριν από το πρώτο ευρωπαϊκό ματς, ο Μήτρογλου πήρε τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής σε φιλικό (είναι και η γκίνια μέσα στο ποδόσφαιρο), ενώ οι ενισχύσεις αναμένονται (οι πληροφορίες μιλούν για μεγάλο μεταγραφικό χτύπημα, αλλά ακόμη παραμένουν πληροφορίες).

Σκεφτείτε όμως τον Άρη του πρώτου ημιώρου με έναν γκολτζή στη σύνθεση του, που εκτελεί ότι κινείται μέσα στην περιοχή. Σωστά σκέφτεστε…

Μετά το 35’ τα δεδομένα άλλαξαν. Πως το είπε ο ποιητής; Το ποδόσφαιρο είναι απλό, η παρουσία του αντιπάλου το κάνει περίπλοκο.

Ο Ολυμπιακός δίδαξε στον Άρη πως πρέπει να τελειώνει τις φάσεις. Με δύο γκολ σε δύο τελικές και απόλυτη ευστοχία, έβαλε τις βάσεις της νίκης και φανέρωσε τις αδυναμίες του Άρη στο κέντρο της άμυνας, αλλά και στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Τις επόμενες μέρες η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα προσθέσει έναν εξαιρετικό box to box μέσο, τον Εντιαγέ και έναν στόπερ, τον Φαμπιάνο. Προφανώς δεν θα είναι έτοιμοι για την πρεμιέρα, ίσως όμως προλάβουν το δεύτερο παιχνίδι και δώσουν ισχύ στον Άρη. Έτσι κι αλλιώς η μαγιά υπάρχει. Μια ποιοτική ομάδα, που θέλει συγκεκριμένες προσθήκες για να ανέβει επίπεδο και να παραμείνει ανταγωνιστική και στο νέο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά ζητώντας κάτι παραπάνω.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News