Άρης Preseason: Άρεσε ένα ημίχρονο όσο είχε παίκτες και δυνάμεις στην ήττα από το Αμβούργο (4-3)

Στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας επί Αυστριακού εδάφους, ο Άρης σκόρπισε χαμόγελα για ένα ημίχρονο όσο είχε παίκτες και δυνάμεις, καθώς προηγήθηκε με 3-2. Οι αλλαγές όμως και ο τραυματισμός του Ντουκουρέ έδωσαν τη νίκη με 3-4 στο φρέσκο και ετοιμοπόλεμο Αμβούργο που σε λίγες μέρες μπαίνει στη μάχη της Τσβάιτε Λίγκα στη Γερμανία ως φαβορί για την άνοδο στη Μπουντεσλίγκα.

Ο Άρης με τους εννιά της περσινής χρονιάς και τον Πίρσμαν στην ενδεκάδα (αλλά και τον πιτσιρικά Χατζηιωάννου), όχι μόνο ανταποκρίθηκε, αλλά έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενος με 3-2. Ο Μπούργος καλύψε τα κενά στη μεσαία γραμμή με εσωτερικά τρικ και ο Άρης αν δεν είχε λαθάκια στην άμυνα θα είχε πάρει και μεγαλύτερη διαφορά. 

Η ήττα βέβαια δεν απασχολεί κανέναν, αυτό που απασχολεί είναι η αναγκαστική αλλαγή του Ντουκουρέ, καθώς δεν υπάρχει άλλος ετοιοπόλεμος στη μεσαία γραμμή. Στα αξιοσημείωατα το ντεμπούτο του Μάρβιν Πίρσμαν με γκολ και αυτογκόλ σε 45 λεπτά συμμετοχής!

Χρησιμοποίησε ότι είχε!

Ο Χερμάν Μπούργος δεν είχε πολλές επιλογές για τη βασική ενδεκάδα. Ο προπονητής του Άρη έχει μετρήσει ως τώρα πολλές και σημαντικές αποχωρήσεις και περιμένει τους νέους παίκτες για να δουλέψουν όσο προλαβαίνουν στην Αυστρία. Επί της ουσίας όμως είχε μόνο δέκα μάχιμους ποδοσφαιριστές από τον περσινό κορμό της ενδεκάδας και όπως ήταν φυσικό τους χρησιμοποίησε και τους δέκα, μαζί με έναν νεαρό από την Κ19 στην επίθεση, τον Χατζηιωάννου. Μοναδικό νέο πρόσωπο ήταν ο Μάρβιν Πίρσμαν, ενώ ο Πάπε Σέικ Ντιόπ, με μία μόλις προπόνηση στην Αυστρία, έμεινε στον πάγκο.

Σχηματισμός 4-4-2 από τον Μπούργος

Δεδομένων των συνθηκών ο Αργεντινός τεχνικός του Άρη χρησιμοποίησε σχηματισμό 4-4-2, καθώς είχε απουσίες στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αντίθετα ο Άρης ήταν πλήρης αμυντικά. Ο Κουέστα στην εστία, ο Εμπακατά δεξιά, ο Πίρσμαν αριστερά και οι Μπράμπετς, Φαμπιάνο στο κέντρο της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή με μοναδικό διαθέσιμο τον Εμπακατά ο Μπούργος γύρισε τον Ματέο Γκαρσία και του ανέθεσε τον ρόλο του Ματίγια και στα φτερά ήταν οι Μαντσίνι και Ιτούρμπε. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Λουίς Πάλμα και ο νεαρός Χατζηιωάννου.

Χορταστικό ημίχρονο

Ο Άρης ήταν φρέσκος στο πρώτο ημίχρονο και με δουλεμένη ομάδα από την περσινή σεζόν αιφνιδίασε το Αμβούργο, που μάλλον δεν έκανε ποτέ σκάουτινγκ και νόμιζε ότι θα έχει ένα ήσυχο απόγευμα. Ο Άρης πίεσε ψηλά, αξιοποίησε την ταχύτητα των Ιτούρμπε και Μαντσίνι εκμεταλλεύτηκε σε μεγάλο βαθμό τα τραγικά λάθη της άμυνας του τερματοφύλακα των Γερμανών και προηγήθηκε με 3-2 στο πρώτο ημίχρονο. Θα μπορούσε να είχε και μεγαλύτερο προβάδισμα, αν από ένα λάθος μεταξύ Πίρσμαν και Κουέστα δεν κατέληγε η μπάλα στα δίχτυα του Άρη για το 2-2. Μόλις στο 3′ ο Ιτούρμπε έπιασε στον ύπνο τον αντίπαλο του και τον γκολκίπερ και πλάσαρε σε άδεια εστία. Το Αμβούργο ισοφάρισε σε 1-1 στο 8΄όταν η άμυνα ανέβηκε ψηλά και ο Γκλάτζελ τρύπωσε μέσα στην περιοχή. Στο 11΄ο Ραμπ έκανε νέα γκέλα, βγήκε εκτός περιοχής, γλίστρησε και ο Μαντσίνι τον τιμώρησε, αλλά ακολούθησε το αυτογκόλ του Πίρσμαν στο 22′. Στο 35′ ο Βέλγος με κεφαλιά από κόρνερ του Μαντσίνι έδωσε και πάλι προβάδισμα στον Άρη με 3-2. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News