Άρης PreSeason: Κλωτσοπατινάδα στο χωράφι της Σλοβενίας και ήττα από τον Άρη Λεμεσού (0-1)

Ένα ματς χωρίς ρυθμό, χωρίς εντάσεις, με πολλά και αδικαιολόγητα νεύρα σε κακό γήπεδο, δεν βοήθησε φυσικά τον Χερμάν Μπούργος να βγάλει σοβαρά συμπεράσματα. Ο Άρης ηττήθηκε από τον Άρη Λεμεσού (με προβολή του Πολωνού Σικόρσκι στο 78΄) που επίσης αγωνίζεται φέτος στο Conference League, καθώς δεν κατόρθωσε να μετατρέψει σε γκολ τις δικές του ευκαιρίες. 

Αυτό πάντως που μπορούμε να κρατήσουμε είναι ο τρίτος διαφορετικός σχηματισμός που χρησιμοποίησε ο προπονητής του Άρη. Στο ματς με το Αμβούργο χρησιμοποίησε 4-4-2. Στο δεύτερο φιλικό στη νίκη επί της Γάνδης, ο Άρης έπαιξε με 3-5-2. Και στο φιλικό με τους Κύπριους, ο Μπούργος ξεκίνησε με σχηματισμό 4-2-3-1 και μετά το 68′ με τους πιτσιρικάδες συνέχισε με 3-5-2.

Επιστρέφει Ελλάδα

Με το ματς αυτό ο Άρης ολοκλήρωσε την προετοιμασία του (μία νίκη, δύο ήττες) και αύριο το μεσημέρι επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για να συνεχίσει την προετοιμασία για τα ευρωπαϊκά ματς με την Γκόμελ. Βέβαια στη Θεσσαλονίκη περιμένουν ήδη οι Νταμπό, Μαζικού, Οντουμπάγιο, Μπεναλουάν και σήμερα αναμένεται και ο Πορτογάλος Καμάτσο.

Φυσικά οι προσπάθειες ενίσχυσης συνεχίζονται με τον Σάντι Μίνα να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας και τον Άρη να προσπαθεί να αποσπάσει το ναι του Ισπανού, έχοντας ήδη συμφωνήσει με τη Θέλτα για τον δανεισμό του. 

Νεύρα και αποβολή του Μαντσίνι

Ο Άρης είχε τον έλεγχο  του αγώνα στο μεγαλύτερο διάστημα, είχε και φάσεις για να σκοράρει με Γκρέι, Ιτούρμπε και Πίρσμαν, αλλά δεν είχε ουσία και έμεινε στο μηδέν στο ημίχρονο.

Για έναν περίεργο λόγο οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να βρουν ρυθμό στο χωράφι της Σλοβενίας και επικράτησαν αδικαιολόγητα νεύρα, που έφεραν στο γήπεδο αρκετές φορές τα ιατρικά επιτελεία των δύο ομάδων. Ο διαιτητής προσπάθησε με χρήση καρτών να επιβάλλει την τάξη, αλλά μάλλον δεν τα κατάφερε και στο 44′ απέβαλλε τον Μαντσίνι, που δεν κράτησε τα νεύρα του μετά από ένα χτύπημα και αντέδρασε επιπόλαια. Ακολούθησε εκνευρισμός ανάμεσα στους δύο πάγκους, αλλά τελικά δεν δημιουργήθηκε μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς ο Άρης συνέχισε με έντεκα παίκτες στο δεύτερο ημίχρονο για να μην χαλάσει το παιχνίδι, ενώ δεν τίθεται θέμα και με τον Μαντσίνι, καθώς δεν υπήρχε φύλλο αγώνα. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Χατηζιωάννου πήρε τη θέση του Μαντσίνι, ο Μπούργος έριξε και όλους τους πιτσιρικάδες λίγο πριν το 70′ και σε μία αντεπίθεση των Κύπριων, ο Σικόρσκι στο 78′ με προβολή νίκησε τον Κουέστα. Λίγο πριν από το τέλος του αγώνα αποβλήθηκε και ένας ποδοσφαιριστής από τον Άρη Λεμεσού, ο Πανκόφ, ενώ οι κίτρινες κάρτες έφτασαν τις επτά!

H ενδεκάδα του Άρη 

Κουέστα, Εμπακατά (68′ Μαρμαρίδης), Πίρσμαν (68′ Χρυσόπουλος), Μπράμπετς, Φαμπιάνο (68′ Πίρσμαν), Ντουκουρέ (79′ Παναγίδης), Ντιόπ (29′ Σγούρος), Μαντσίνι, Ιτούρμπε (68′ Χάιροβιτς), Ματέο Γκαρσία, Γκρέι (29′ Πάλμα).

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News