Άρης: Μήνυμα πρόκρισης σε 60 δευτερόλεπτα

Ο Άρης έκανε πρόβα ενδεκάδας για σχεδόν 60 λεπτά για το ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη Γκόμελ κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά σε 60 δευτερόλεπτα έστειλε μήνυμα πρόκρισης, όταν πάτησε το τούρμπο με τις νέες μεταγραφές!

Ο Άρης πέτυχε δύο γκολ με τον Καμάτσο που ξεσήκωσε το Βικελίδης στο 74′ και τον Χατζηιωάννου στο 75′ και επικράτησε 2-1, προκαλώντας χαμόγελα στα πρόσωπα των φίλων του Άρη που βρέθηκαν στο γήπεδο. 

Δοκίμασε την ευρωπαϊκή ενδεκάδα

Ο Μπούργος αξιοποίησε το πρώτο ημίχρονο για να δοκιμάσει την ενδεκάδα που θα χρησιμοποιήσει στο πρώτο παιχνίδι με τη Γκόμελ στο Κλεάνθης Βικελίδης. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν ξεκίνησε τον Ματέο Γκαρσία, ο οποίος λόγω τιμωρίας δεν θα παίξει στο πρώτο παιχνίδι με τους Λευκορώσους.

Ο Αργεντινός τεχνικός άρχισε με 4-2-3-1 (ή και 4-4-2 όταν Πάλμα και Γκρέι έπαιζαν δίπλα δίπλα) και την γνωστή αμυντική τετράδα που έχει κλειδώσει από την πρώτη μέρα, μέχρι τουλάχιστον να δοκιμάσει και τους δύο νέους πλάγιους μπακ. Μπροστά από τον Κουέστα οι Φαμπιάνο και Μπράμπετς και στα άκρα οι Εμπακατά και Πίρσμαν. 

Ο Ντουκουρέ στη μεσαία γραμμή είχε δίπλα τον Πάπε Σέικ Ντιόπ και μπροστά τον Πάλμα, οι Μαντσίνι και Ιτούρμπε ήταν στα φτερά της επίθεσης και στην κορυφή ο Αντρέ Γκρέι. 

Τους κράτησε μέχρι το 60′

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο προπονητής του Άρη κράτησε το βασικό σχήμα και στο δεύτερο ημίχρονο για ακόμη δεκαπέντε λεπτά, θέλοντας να τους δώσει λίγο ακόμη χρόνο για να δουλέψουν μαζί και να βρουν τα πατήματα τους και τους αυτοματισμούς. Είναι σαφές ότι ο Άρης θέλει ακόμα δουλειά, αλλά σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια είχε μια καλή εικόνα, σε μια νέα φιλοσοφία, με πιο ψηλά και δυνατά κορμιά, αλλά χωρίς τις συνεχείς εναλλαγές στο χτίσιμο του παιχνιδιού.

Δυο γκολ σε ένα λεπτό

Το μυστικό και φέτος θα είναι το σκοράρισμα κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τον Γκρέι, ή τον δεύτερο επιθετικό που κλείνει στον Άρη από ώρα σε ώρα. Έχει να κάνει και με τους μέσους, που πρέπει να αποκτήσουν ομοιογένεια, σε μια γραμμή που τα τέσσερα τελευταία χρόνια ήταν το ατού του Άρη. 

Όταν ο Μπούργος έκανε τις αλλαγές βάζοντας φρέσκα πόδια, ο Άρης πάτησε το τούρμπο. Στο 74΄από όμορφη σέντρα του Νταμπό, ο Καμάτσο τρύπωσε στην περιοχή και έκανε το 1-0, ενώ στο επόμενο λεπτό Χατζηιωάννου και Μαντσίνι έφυγαν σφαίρα και συνδυάστηκαν για το 2-0. 

Ο Άρης δεν κράτησε όμως το μηδέν, καθώς στο 80΄ο Χασαν πίεσε τον Φαμπιάνο και ο Τικίνιο από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα που δεν μπλόκαρε. 

H σύνθεση του Άρη

Κουέστα, Εμπακατά (61′ Οντουμπάγιο), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν (62′ Μαζικού), Ντουκουρέ (81′ Σγούρος), Ντιόπ (54′ Νταμπό), Ιτούρμπε (61′ Καμάτσο), Μαντσίνι, Πάλμα (62′ Χατζηιωάννου), Γκρέι (61′ Ματέο Γκαρσία)

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News