Άρης: Ρυθμός και χρόνος τα κέρδη της νίκης του Άρη με τον Ιωνικό (2-0)

 Πρόβα ενόψει της Γκόμελ δεν το λες σε καμία περίπτωση το φιλικό του Άρη με τον Ιωνικό. Κι αν το μελετήσουν οι Λευκορώσοι το σίγουρο είναι ότι θα μπερδευτούν. 

Αυτό που σίγουρα κέρδισε ο Μπούργος από τη φιλική νίκη του Άρη κόντρα στον Ιωνικό (60′ αυτογκόλ Σερβιλάκης, 70′ Χάιροβιτς), είναι ο αγωνιστικός χρόνος που έδωσε στους παίκτες του σε μια προσπάθεια να βρουν ρυθμό. Κι αυτό γιατί όλα τα άλλα πέρασαν σε δεύτερη μοίρα σε ένα ματς με λιγοστές φάσεις, πολύ αργό τέμπο, που ζωντάνεψε μετά το 70′, όταν ο Ιωνικός έμεινε από δυνάμεις και κλείστηκε στην άμυνα. 

Προφανώς ο Μπούργος κρατάει σαν τελική πρόβα το 60λεπτο κόντρα στον Ολυμπιακό κι έχει πλέον μία καλύτερη εικόνα και για τα νέα αποκτήματα, αλλά και για τις δυνάμεις που έχουν να αγωνιστούν κόντρα στη Γκόμελ. Άλλωστε μέχρι αύριο θα πρέπει να δηλώσει και την ευρωπαϊκή λίστα. 

Αιφνιδιασμός από Μπούργος

Ο τεχνικός του Άρη αιφνιδίασε με τη βασική του ενδεκάδα σε ένα ματς που είχε τον χαρακτήρα της τελικής πρόβας. 

Ο Αργεντινός επέλεξε έναν σχηματισμό σε 4-2-3-1, με πολλά νέα πρόσωπα, που δεν είχαν ξαναπαίξει μαζί. Με εξαίρεση τον Ιτούρμπε που έμεινε αναγκαστικά εκτός λόγω ενοχλήσεων, τον πάγκο γέμισαν Ντουκουρέ, Μαντσίνι, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Εμπακατά και στο αρχικό σχήμα οι Οντουμπάγιο, Χρυσόπουλος, Μαζικού, Νταμπό και Ματέο Γκαρσία. 

Hμίχρονο αγγαρεία

Με τη σύνθεση αυτή ο Άρης ήταν φανερό πως δεν έχει ομοιογένεια και ο στόχος ήταν να πάρουν ρυθμό οι παίκτες του. Ωστόσο το τέμπο ήταν πολύ αργό, οι φάσεις ελάχιστες, ο Άρης δεν είχε την πίεση ψηλά και τα κλεψίματα που έκανε συνήθως και ο Ιωνικός έδειχνε να πατάει καλύτερα στην μεγαλύτερη διάρκεια, ψάχνοντας τρόπους να βγει απέναντι από τον Κουέστα και γεμίζοντας με μεγαλύτερη συνέπεια τους χώρους στο πρώτο του φιλικό.

Ο Γκρέι που ήταν έξω από τα νερά του δεν απείλησε καθόλου και ουσιαστικά ο Άρης είχε την καλύτερη ευκαιρία να σκοράρει στο 45′, με στημένο του Πάλμα που βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και δεύτερο σουτ από τον νεαρό επιθετικό που έφυγε άουτ.

Γκολ από το πουθενά όπως με Ολυμπιακό

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Άρης είχε την υπεροχή και στο 60΄ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Πάλμα, η φάση συνεχίστηκε με γέμισμα του Μαζικού και ο Σερβιλάκης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0. Στο 67′ ο Μπούργος άλλαξε όλη την ομάδα μετά το cooling break και στο 70′ ο Εμπακατά σέντραρε με ακρίβεια στο κεφάλι του Χάιροβιτς που έκανε το 2-0. 

Oι συνθέσεις

ΑΡΗΣ: Κουέστα (46′ Σιαμπάνης, 81′ Καρακασίδης), Οντουμπάγιο (67′ Εμπακατά), Φαμπιάνο (46΄Μπράμπετς), Χρυσόπουλος (46′ Τανούλης), Μαζικού (67′ Πίρσμαν), Νταμπό (67′ Σγούρος), Ντιόπ (67′ Ντουκουρέ), Καμάτσο (67′ Παναγίδης), Ματέο Γκαρσία (67′ Χάιροβιτς), Γκρέι (67′ Χατζηιωάννου), Πάλμα (67′ Μαντσίνι)
ΙΩΝΙΚΟΣ:  Χουτεσιώτης, Τσιριγώτης, Αντούνες, Μασάς (59′ Χ. Ιωαννίδης), Ιωαννίδης, Κοκκίνης, Σερβιλάκης, Βαλεριάνος, Μαντζης, Πογοσιάν, Μύγας

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News