Ο καλός Άρης περνάει, ο κακός πάει σπίτι του

Ο Παναγιώτης Γκαμπράνης γράφει για τα παιχνίδια της κληρωτίδας και πιστεύει ότι στο χέρι του Άρη είναι να μην ξαναγίνει… Kolos Kovalivka

«Απλά να ευχηθούμε ο Άρης να μην τα κάνει ξανά… Κόλος Κοβαλίβκα όπως τα έκανε πέρσι με τους Ουκρανούς», blogαρε ο Αλέξανδρος Σόμογλου και λίγο αργότερα το έκανε το θαύμα του.

Η κληρωτίδα έφερε στον δρόμο του το νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στην (κιτρινόμαυρη) φινλανδική Κουόπιο και την (όχι πάλι) ουκρανική Βόρσκλα Πολτάβα, που μαντέψτε (δεν γίνονται αυτά): Όταν ιδρύθηκε το 1955 ονομαζόταν Κόλοσπνικ, από τον γνωστό χορηγό Κόλος, που βάφτισε και την Κοβαλίβκα (δεν περιγράφω άλλο).

Με την ευχή-προσευχή λοιπόν να μην γίνουμε… Kolos, ο Άρης καλείται πρώτα να φέρει σε πέρας την διπλή αποστολή κόντρα στην Αστάνα και το συνθετικό της γήπεδο και στη συνέχεια να πετάξει εκτός θεσμού, όποιον βρει στον δρόμο του για να κάνει τουλάχιστον το αυτονόητο, να προχωρήσει σε δύο γύρους και να τα δώσει όλα προσπαθώντας να μπει στους ομίλους, που θα γεμίσουν και τα ταμεία του. Αν δεν το κάνει, κακό του κεφαλιού του.

Αυτό που δεν έχω καταφέρει να εξηγήσω ποτέ (και δεν βλέπω να παίρνω απάντηση), είναι γιατί οι ομάδες σκίζονται να βγουν στην Ευρώπη και το επόμενο καλοκαίρι δεν προετοιμάζονται για τα ευρωπαϊκά ματς.

Παίζουν χαλαρά στις πρώτες κληρώσεις, συνήθως αποκλείονται και τρέχουν να κάνουν μεταγραφές την τελευταία μέρα για να ενισχυθούν για τη νέα σεζόν.

Βέβαια επί τω προκειμένω, στον Άρη που είχε το γνωστό απαγορευτικό μεταγραφών, μόνο για μία θέση έπρεπε να κινηθεί νωρίτερα. Αυτήν του κεντρικού αμυντικού, δεδομένου ότι γνώριζε ότι ο Ρόουζ ήταν κοντά στην έξοδο. Ωστόσο μαθαίνω από το σκάουτινγκ, πως Φαμπιάνο και Αρίμπας έρχονται με εξαιρετικές συστάσεις και αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, θα κάνουν μεγάλο θόρυβο.

Επιστρέφω στην κλήρωση, με το προαπαιτούμενο βέβαια, να προκριθεί σε βάρος της Αστάνα. Ο Άρης απέφυγε τις δύο πιο μεγάλες ομάδες που ήταν στον υποόμιλό του και τόσο οι Ουκρανοί, όσο και οι Φινλανδοί είναι στα μέτρα του. Δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι οι αντίπαλοί του, ξέρω ότι ο Άρης έχει τρομερή ομοιογένεια, μία ενδεκάδα που βρίσκεται με κλειστά μάτια, κυρίως μεσοεπιθετικά. Επομένως ο Άρης θα κρίνει την πορεία του. Ο καλός Άρης περνάει. Ο κακός του εαυτός, πάει σπίτι του. Άραγε έμαθε κάτι ο Άρης πέρσι το καλοκαίρι;

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News